Alina Mungiu-Pippidi

De ce România TV ar trebui închisă. Și de cine

Consiliul Național al Audiovizualului ar trebui să închidă România TV, așa cum a închis OTV. Iată cinci motive îndestulătoare și două recomandări.

1. România TV nu a fost niciodată în legalitate, ea a emis mai întîi și a făcut rost pe șest de licență după aceea. Existența ei s-a bazat pe tipicul furt de identitate din statul român, unde proprietatea nu e niciodată protejată de autorități, combinație a faptului că firma furată (Realitatea TV) aparținea atunci lui S.O. Vântu/E. Scwartzenberg, contra cărora Traian Băsescu lupta pe față, iar Ghiță era favorizat că îi făcea servicii (pretextul închiderii lui Vântu au fost amenințările la adresa lui Ghiță, care a făcut o plîngere- dosarele pe bune au venit mai tîrziu). Realitatea, prin patronii de atunci și administratorii judiciari de mai tîrziu, a cîștigat în instanță, dar CNA (Răsvan Popescu) a permis practic lui Ghiță să păstreze profitul din furt și să-l reinvestească. Asta, deși 96 (1) din legea audiovizuală spune: ”Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă transmisia serviciilor de programe de televiziune ori de radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru. Și (2) În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la alin. (1) instanţa poate dispune şi aplicarea dispoziţiilor Codului penal privind confiscarea specială”.

2. CNA are dreptul, conferit de art 95 (1) de a decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte: a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă; b) incitarea explicită la violenţă publică; c) incitarea la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat; etc- Deciziile emise în condiţiile art. 95 şi 95 (1) pot fi atacate la secţia de contencios administrativ a curţii de apel; soluţionarea cauzei se face în cel mult 15 zile de la sesizare. Agenția de Monitorizare Media a adunat un dosar enorm privitor la asemenea incitări de către România TV, de la sănătatea președintelui la amenințări imaginare la frontiere și conspirații inventate (vezi aici). Numai pentru titlurile pe galben incitînd la violență contra celor vînduți lui Soros sau agenturilor străine și ar trebui retrasă licența, că violența șovinismului practicat de RTV a contaminat întreaga campanie electorală, cu consecințe care depășesc rezultatul imediat și nu aduc profit nimănui. Prost e cine își face iluzii că poți controla asemenea monștri odată ce le dai drumul din cușcă, cum cred că a văzut și Liviu Dragnea la nominalizarea lui Sevil Shaidehh.

3. Originea firmelor care finanțează această televiziune devine din zi în zi mai dubioasă, inclusiv privitor la naționalitatea lor. RISE Project a găsit recent în documentele Panama Papers că există intermediari la firmele off shore ale lui Sebi Ghiță pînă și trei rusoaice cu domiciliile în Donețk, Ucraina, zonă separatistă, care muncesc în Federația Rusă, una fiind asistentă medicală. Serviciul de spălare al banilor a găsit deja firmele cipriote off shore ale lui Ghiță, care la rîndul lor deschid alte firme off shore.

4. Societatea care operează licența audiovizuală a postului România TV, Ridzone Computers SRL, dar și firma care o operează, RTV Satellite Net, sunt pe lista firmelor controlate de Sebastian Ghiță pentru care procurorii au dispus sechestru pana la concurența sumei de 343.768 lei, potrivit HotNews.ro. Pe lîngă faptul că toate firmele lui Ghiță sunt legate printr-un algoritm care spală, transferînd de la una la alta, bani din contracte publice al căror obiect nu e livrat sau e livrat nesatisfăcător, iată că firmele direct implicate au probleme, ceea ce ar trebui să ducă la suspendarea licenței pînă la clarificare, la o televiziune ca asta pot cumpăra kompromat și Putin, și ISIS, are exact profilul descris de Parlamentul European.

5. Multe din contractele publice obținute de Ghiță, nici pe departe toate, fac obiectul mai multor dosare DNA. Numai cele legate de off-shores identificate de RISE arată că Ghiță este un băiat de mingi al serviciilor, de asta a și fost lăsat cu deplină impunitate să dispară și sunt greutăți cu arestarea lui. STS, un serviciu secret, i-a dat 157 de milioane în 2012-2014, iar MAI 48 de milioane. Daniel Befu de la România Curată, a găsit și banii europeni dați SRI că sunt sifonați și prin firme Ghiță. Această rețea de crimă organizată e instalată chiar în cadrul siguranței naționale și ultimul lucru de care avem nevoie în timpurile astea este să le mai permitem să aibă și serviciu de propagandă propriu, care să servească interesele lor mercenare. Pînă cînd o să-i anihilize complet DNA, care cred că va avea nevoie de ajutorul nostru, adică de mobilizare în stradă contra corupției din servicii, facilitată de complicitatea unor organe de stat, măcar diversiunea fățișă, seară de seară, trebuie să înceteze.

Recomandările mele sunt după cum urmează:

În primul rînd, Dacian Cioloș, imediat după ce revine un simplu particular, trebuie să-I dea în judecată. Orice particular direct lezat de România RV și cu un caz clar trebuie să o facă, și cine nu are asistență juridică să ne contacteze la România Curată, sau la orice ONG care se ocupă de media. Cioloș are un caz beton, cel cu fiul nelegitim lui Soros, are și o pierdere netă ușor de dovedit- popularitatea lui s-a prăbușit pe la jumătate în campanie, conform IRES (care și leagă această pierdere de Campania România TV, iată dovada), și el a pierdut alegerile, deci iată toate elementele constitutive necesare. Cazul e o pleașcă, și să le ceară despăgubiri cît bugetul lor pe doi ani, că să pierzi alegerile nu e o pierdere mică.

Coaliția pentru o presă curată, cu puținii ei membri atîția cît se găsesc, adică acele organe de presă care au curajul să își recunoască finanțatorii, și ONGurile care îi monitorizează și asistă, trebuie să facă o mobilizare mult mai mare ca să avem demonstrații, ocupări și alte acțiuni creative prin care publicul să ceară presă curată. Lăsați aia cu știrile false de pe Facebook, e pierdere de vreme, iată o situație mult mai gravă. Oficialii care par a cauționa presa murdară, de la cei de la CNA la procurorul general, care înțeleg că ar crede că e opinie să spui că Dacian Cioloș e fiul ilegitim al lui Soros (cum ar fi dacă ar opina cineva că dl Lazăr e fiul nelegitim al lui Gigi Becali, tot așa ar crede că are omul dreptul la opinie) au nevoie să îi îndemne publicul să aplice legea în cazul de față. Că nu le vine de la sine, cumva. România e murdară pentru că atîția români, inclusiv printre autorități publice, se simt în murdărie ca peștii în apă.

P.S. Nu am TV la Berlin, nu mă uit la România TV. Atîta cît m-am uitat cînd mai dau pe acasă, ce e mai de neiertat în ochii mei e ce au devenit fetele alea pe care le țin minte cînd au început la Realitatea, tinere, frumoase și deștepte. E cazul să li se mai dea o șansă în viață, dacă nu o fi prea tîrziu deja.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

85 thoughts on “De ce România TV ar trebui închisă. Și de cine

 1. Robert

  1. stimata dna Cipru nu este offshore, Cipru este stat membru UE din 2004 dc nu mă înșel, Cipru are doar o fiscalitate mai mica decât restul tarilor UE , acest lucru este normal în codițele în care nu exista un sistem fiscal la nivel de UE (ceea ce consider ca este greșit )
  2. În general, atâta timp cât nu faci evaziune fiscala (dovedit cu hotărâre judecătorească definitiva) sa folosești firme și conturi offshore este o modalitate de gestionare a riscului , mai ales ca în general statele gen offshore oferă imunitate de jurisdicție, ceea ce înseamnă ca o hotărâre judecătorească din România nu poate fi pusă în executare intr_un stat gen offshore ( mă refer la hotărâri judecătorești comerciale/civile)
  3. Este cât se poate de firesc ca afacerile sa se închidă în offshore ( se numește atenuare fiscala și este legala) de ex x ltd este asociat unic în y srl, y srl desfășoară activitate economica în România , și obține profit, plătește 16% pe profit în România ( baza nu intru în tva, taxe pe munca etc) și distribuie dividende către x Ltd, care nu mai plătește 5,5% pe dividende pt ca este supusa altui regim fiscal. Asta este de baza, se mai poate diminua baza de impozitare dar nu intru în detalii.

  Ps nu îmi place România tv dar dv sunteți complet nepregătita, simplu fapt ca dv va identificați cu societatea civila ar trebui sa va facă mai responsabila. În concluzie puneți mana pe carte.

  Reply
  • Lucian

   stimate dle robert, informatia dv ref la condiţiile financiare din Cipru sau off-shor-uri este limpede şi corectă, omiteţi (vinovat! în opinia mea) faptul că prin acest sistem se pot ascunde (vinovat! în opinia mea bis) date referitoare la finanţatorii de malversaţiuni, de acţiuni subversive, la limită, de terorism. Nu înţeleg de ce vi se pare normal ca un investitor român să-şi disimuleze identitetea, cu costuri importante dealtfel. Cât priveşte chestia cu cartea, este f oportună, mai încercaţi şi dv!

   Reply
   • Ibi Szekely

    stimate dle Lucian. Cand spuneti „se pot ascunde” deja aplicati prezumtia de vinovatie. Un pic se studiu in domeniu nu v-ar strica. Sa nu-mi spuneti ca ati facut dreptul.

    Reply
 2. Ioan Reus

  Onorabilul Dragnea prefigurează deja o Justiţie originală anunţând planul de a creea o secţie ,,specială” de procurori care să-i investigheze pe judecători pentru că, vezi doamne, şi acestora le-ar fi teamă să nu dea alte soluţii decât cele cerute de procurori, ca ,,să nu fie şi ei săltaţi din scaune” de către respectivii procurori. Cred că dacă judecătorii înşişi nu reacţionează la astfel de tentative de ,,onorabilizare” a Justiţiei, grotescul devine noul normal în România.

  Reply
  • Brod

   Asta e doar perdeaua de fum: vă apărăm noi, fiți pe pace și furați în liniște. Așa, ca Geanina Telceanu și mulți (prea mulți!) alții.
   Problema este legea de amnistie, prin care toți hoții vor fi liberi, spălați-curați, bunurile confiscate – restituite, iar dosarele aflate în cercetare – închise.
   Numai de la Lukoil, cercetat pentru evaziune fiscală, statul avea de încasat peste 2,5 milioane de euro – bani care se vor duce, frumușel la Moscova.

   Reply
 3. Dumitru

  La punctele 1, 3 si 4 n-am nici o critica. Insa punctele 5 si mai ales 2 ma jeneaza. Eu am experienta publicatiei franceze „Le Canard Enchaîné”, care cred ca e acum singura publicatie independenta din Franta (Le Figaro a publicat nu demult o foaie dubla cu un grafic cu proprietarii tuturor publicatiilor, si e nasol). Imi veti spune ca Romania TV si Canard Enchaîné n-au nimic in comun, si pana la un punct asta e adevarat. Dar cu argumentele de la punctele 5 si 2 puteti inchide orice, inclusiv Le Canard Enchaîné, de exemplu pentru ca a criticat procuratura sau „justitia”. Pentru ca de fapt asta jeneaza, faptul ca Romania TV expune acum clar implicarea serviciilor in politica si faptul ca avem de-a face cu un razboi intre servicii. De-asta e Romania TV atat de urata (mai ales acum, cand filmuletele lui Ghita ies pe post). Sau, daca vorbim de „curatenie morala” hai sa vorbim si de Digi24 (cu ex-ul lui Kovesi), si de Banciu, si de toti glumetii astia. Am fost si eu in vacante in RO, si nu mi-a placut ce-am vazut. Pe forumuri (parca si pe-aici, dar nu mai sunt sigur) am vazut de mai multe ori faimosul „Puie monta” si nu s-a ofuscat nimeni. Deci, de ce sa ne stresam cand cineva ii spune lui Ciolos ca e fiul lui Soros. E atat de stupid sa o spui, ca eu am luat-o intotdeauna ca 2nd degree, sincer nu cred ca i-a scazut popularitatea din cauza asta. Eu ma supar mai tare cand oamenii sunt bagati sistematic la puscarie pentru ca sunt intr-o anumita parte a spectrului politic, in conditiile in care nu detin monopolul hotiei. In concluzie : inchideti Romania TV, insa cu argumente aceptabile si aplicand aceeasi masura tuturor.

  Reply
  • Lucian

   dle Dumitru, credcă nu puteţi urmări rtv şi atunci rezerva dv pare firească. Le Canard Enchaîné a criticat procuratura sau “justitia” (cu succes, de multe ori), nu a încercat să compromită ideea de justiţie şi are şi mai mult umor. rtv este o mitralieră de „ştiri” nesusţinute, de afirmaţii periculoase fără acoperire, fără drept la replică. E dincolo de partizanatul politic şi nu mai are nici o legătură cu jurnalismul.

   Reply
 4. oscar

  Ziarele si site-urile infecte gen RL,comisarul,AK-24,kamikaze,nasul,academia catavencu,curentul etc nu ar trebui inchise ?????Sau astea nu le vedeti la Berlin ?????

  Reply
 5. tamisa

  Un articol de referinta in materie de analiza a putregaiului din media romaneasca, indus de forte antinationale usor de identificat, dar imposibil de inlaturat cat timp politicienii din fruntea partidelor palamentare stau agatati de ecranele tv ale unui impostor dovedit. „Fetele” la care face referire autoarea, in finalul articolului, nu au nici o sansa sa-si revina din starea de zombi urlatori, locul lor fiind la balamuc!

  Reply
 6. Bogdan

  Ghita e fost baiat de mingi al serviciilor, PSD e la conducere – va fi practic imposibil de inchis Romania TV. Situatia e mult mai complicata decat in cazul OTV, unde Diaconescu nu era sprijinit practic de nimeni.

  Reply
 7. mihai

  Are legatura cu dezvaluirile lui ghita?!!!!! Pica foarte ciudat acest indemn tocmai acum cand s-a apucat de vorbit! Daca doar 10% din ce spune ghita este adevarat atunci doamna Kovesi, Coldea, Basescu si cam intreaga conducere a SRI ar trebuie urgent sa aiba catuse la maini si bagati la beci cel putin pentru terorism.

  p.s. Ciolos nu a ajuns carte moarta la alegeri din cauza lui ghita si a OTV ci din cauza propriei sale mizerii de asa zisa guvernare pro corporatisa si profund anti populatie si anti economie de piata. Ca sa nu zic acum de ultima mizerie pe care a facut-o legata de Rosia Montana si neincluderea in patrimoniul Unesco!!!!! Este dovada suprema a relei vointe si a mizeriei etice a caestui individ! ghita a profitat de ceea ce au simtit toti sclavii monopolului bancar pe propria piele si anume ca ciolos nu este decat un angajat de duzina al acestui sistem!

  Reply
  • Dumitru

   Si care-i problema cu Soros ? Mie chiar mi-a placut articolul asta https://www.project-syndicate.org/onpoint/open-society-needs-defending-by-george-soros-2016-12 . Pot sa nu fiu complet de acord cu el il legatura cu felul in care isi propune sa **creeze** societati deschise, insa analiza in sine e corecta. Apoi, daca nu ne convine felul in care actioneaza (prin interpusi) Soros putem sa o spunem in mod civilizat. De-asta intr-o tara civilizata se face politica si nu razboi civil. De exemplu, mie mi se pare nedemocratic si ilogic sa incerci sa creezi o societate civila platindu-i pe unii ca sa avanseze ideile tale, si nu pe ale lor. Rezultatul unui astfel de proces va fi intotdeauna un sistem de „forme fara fond”. Va mai aduceti aminte de tot circul cu protectia animalelor, unde activisti platiti cu bani externi se produceau zi de zi la diverse televiziuni impiedicand salubrizarea Bucurestiului ? Nu mai exista. In schimb, exista si e vie lupta impotriva taierii padurilor, unde Soros a dat bani. Si trebuie sa-i multumim pentru asta, pentru ca a ajutat o tematica vie in Romania. Chestia cu societatea deschisa nu o sa prinda insa. Intr-un fel, Romania are o traditie de deschidere mult mai mare decat tarile occidentale (de asta tiganii au putut sa-si pastraze identitatea la noi, si nu in Germania sau Franta, si de asta printre fondatorii a ce inseamna azi roman intra un Hohenzollern, un Caragiale, un Davila, un Rosenthal, un Iohannis). Insa anti-clericalismul occidental si pro-LGBT promovat acum de „progresisti” nu va prinde (sunt bani aruncati pe fereastra de Soros, cred eu). Ce-i rau nu e ca exista Soros, ci ca el si altii sunt dispusi sa iasa din cadrul jocului politic pentru a-si atinge obiectivele de „social engineering”.

   Reply
 8. Rikkof

  Cred ca problema dvs este aceea ca Romania TV da in vileag toate escrocheriile pe care le-a facut si in continuare incearca sa le faca sistemul, si cred ca simtiti cum va fuge presul de sub picioare, pierdeti butoanele.
  Sunteti toata ziua cu democratia in frunte dar expuneti aici niste aberatii staliniste de care pana si Mao ar fi mandru.
  Nici nu ma uit la tv prea mult, doar munca si joc wow si battlefield one in timpul liber, nu prea ma bag la politica, dar am dat peste un link care trimitea aici si am fost revoltat sa vad de ceea ce se spune aici.
  Inainte sa acuzati veniti cu probe, altfel cred ca sunteti dvs cea care puteti fi data in judecata pt denigrare.
  Cred ca sunteti departe de a intelege democratia si libertatea, cererile dvs suna a disperare, a Last Resort.
  Maine poate cereti sa fie arestati toti jurnalistii care devoaleaza facaturile sistemului?
  Nu stiu eu multe la ai mei 24 de ani…dar ce stiu e de ajuns sa imi dau seama ca Stalin ar fi invidios daca ar citi articolul dvs.

  Reply
  • vera

   Care jurnalisti? Aia platiti de Ghita, sau aia platiti de Voiculescu? Te faci ca nu vezi ca toti sunt niste mercenari, publica doar ce le zice stapanul.
   Intr-adevar, Romania TV a dat in vileag faptul ca Ciolos este fiul lui Soros. Asta numesti tu jurnalism?

   Reply
 9. Rikkof

  Revin cu o intrebare scurta:
  Cand televiziunile dvs de casa si presa dvs injura si balacareste pe unii, e ok? Nu cereti sa fie inchise? Cand dau in vileag unele ilegalitati, nu cereti sa fie inchise?
  Cand altii o fac, va alterati?
  Dubla masura este calitatea dvs de baza, se pare.
  Apropo, Ciolos a pierdut pt ca nu a stiut ce vor tinerii…eu am 24 de ani muncesc pe salar minim fara multe garantii pt viitor, tot ce am vazut la Ciolos a fost ca mai bine imi fac bagajele sa plec.
  Nu multumesc, prefer sa stau in tara.

  Reply
  • Big T

   -24 de ani
   -salariu minim pe economie
   -fara garantii de viitor

   Pai daca iti pierzi timpul uitandu-te la Romania TV, nici nu e de mirare. Daca vei continua sa te uiti si sa crezi tot ce se spune la Romania TV, cautand mereu alti vinovati pentru delasarea ta , te anunt de acum ca si la 30 de ani tot pe acolo vei fi. De vina nu e nici Ciolos, nici Soros, nici Ghita de situatia ta. Esti singurul responsabil.

   Reply
 10. gelu batir

  Nu am vreo simpatie fata de d-na Mungiu, dar in ceea ce priveste acest post de televiziune pot afirma cu toata responsabilitatea ca nu credeam ca s-ar fi putut crea vreodata in massmedia un gunoi mai mare ca acest grotesc ansamblu de laturi si subcultura, aspecte care cutremura orice stare de spirit. Nici nu vreau sa mentionez incultura, grobianismul si partizanatul pur si simplu de mahala al personalului care se pretinde jurnalistic. De tot dispretul sint si asa-numitii comentatori de hazna, care sint nelipsiti de la acest post. Am toata scirba, si o spun cenzurat, fata de calitatea emisiunilor de la Romania TV. Ultima demonstratie au efectuat-o sarbatorind Craciunul si Revelionul la ei in studioul acela, de tip Dan Diaconesc. La un posibil raspuns ca telecomanda este la telespectator, sau, si mai si, ca asa ceva ar solicita publicul telespectator, le dau urmatoarea replica: mi-as dori sa va vedeti prin ochii mei macar cici minute. Rusine, rusine, int-o tara care este suficient de deculturalizata de atita amar de vreme de toate televiziunilecare, chipurile, formeaza opinii politica unui popor aflat intr-o crunta incultura si este dus permanent catre un analfabetism total

  Reply
  • Rikkof

   esti liber sa schimbi de canal, asta spune democratia, da?
   pai schimba, uita-te pe DIGI 24 si la Guran care cerea oamenilor sa iasa in strada sa dea foc la sediile PSD
   Ah, la aia nu cereti sa l-i se inchida sandramaua, democratilor?
   Stiti voi de democratie cat stia si Stalin de drepturile omului
   ONG-urile astea care de fapt sunt cuiburi de agitatori impotriva interesului romanesc iti garantez ca nu prind vara asta, si vor fi inchise.
   Salveaza postarea asta si revino mai incolo peste cateva luni, sa imi dai dreptate…

   Reply
 11. CMC

  Asta a aparut pe Romania curata si nimeni nu a cerut sa fie suspendata publicatia:
  „Primim câţi refugiaţi trebuie. Nu vă e ruşine?”
  Va mai mentineti afirmatia?
  Mai cenzurati pe cei care incearca sa nu fie de acord cu opiniile dumneavoastra?
  Cred ca e mare disperare din cauza dezvaluirilor lui Ghita…si toti agentii trebuie asmutiti.

  Reply
 12. Tempor

  Un post TV a cărui singur principiu de marketing existențial pe piața mass-media este GUERILLA MARKETING!
  Au mare success, căci și PSD-ul dar și mai toate partidele politice au lucrat pentru ca educația populației acestei țăti să fie orientată spre vid.
  Acest post, împreună cu telefillii fanatici și adepți ai acestuia, nu face altceva decât să se vândă singur pierzării!

  Reply
  • Tempor

   Consider utilizarea abuzivă, supra-dozată a unei astfel tehnici (tipică de altfel comunismului bolșevic) ca fiind rău intenționată. Este ca și cum unui bolnav de cancer se aplică supradoze de chimioterapie!

   Reply
  • Tempor

   D-na AlinaMP are cunoștințe medicale psihologice aprofundate în domeniul medical, dar în domeniul psihologiei consumatorului din domeniul marketingului comercial (bișniței, vânzării-cumpărării) are câteva ceva deficiențe în defalcarea comerțului (de suflete, idei și bunuri materiale) de boala medicală psihologic nativă.
   In genere articolul subliniază corect anumite aspecte, însă dezvoltând aspectul marketingului comercial și politic al postului tv „observăm” bezna comercială a acestuia!

   Reply
   • Tempor

    In Marketing una din disciplinele obligatorii se intitulează: „Psihologia și comportamentul consumatorului” !!!

    Reply
   • Tempor

    Principalele domenii de aplicabilitate ale disciplinei generale MARKETING sunt: comerțul și politica!

    Reply
   • Tempor

    Doresc să clarific: „al postului tv „observăm” bezna comercială a acestuia!” – o referire strictă la postul tv.

    Reply
  • dan

   la romania tv nu poate fi vorba de „libertate de exprimare ” ,ci numai de insulte grave ,de minciuni fara acoperire, fara dovezi clare la adresa unor persoane .Seara de seara pe micul ecran la acest post tv ,se aduna aceleasi persoane sinistre care impreuna cu o „moderatoare” (mai ales madam cretulescu ) arunca in aer Romania .Totul este incendiar,exploziv ,nemaipomenit,nemaiauzit,etc .Chiar nu le este rusine angajatilor de la romania tv de ceeace fac si spun ? Probanil ca la miile de euro pe care le primesc sunt capabili de orice ….
   Pacat ca d-na Pipidi nu a luat atitudine timp de un an cat acest post a insultat si jignit fara limita pe d-nul Ciolos, singurul ministru corect si cinstit care a facut ceva bun pentru Romania … Probabil ca acest lucru a deranjat postul rtv ,postul hotilor si politicienilor corupti pana dincolo de orice limite

   Reply
 13. Radu

  @aparatori RTV- poate numiti voi exact acele mari escrocherii descoperite de RTV si care au dus la condamnari in justitie si nu doar la telespectatori furoosi ca au stat toata seara sa vada dovezile promise si alea erau o frauda, un flaps,, sau au uitat sa le dea. RTV trebuie inchisa. Bine ca are cineva curajul sa spuna, evident ca or sa arunce cu laturi in capul Romaniei curate. Cat despre dna profesor AMP, vad ca si pe aici sunt imbecili care se cred mai titrati si mai democrati, ce forum liberal are Romania curata.

  Reply
  • Dumitru

   Pai escrocheria cea mai mare este chiar DNA-Kovesi, care se prezinta ca o institutie judiciara dar e mai mult una de politie politica. Multi o simteau deja, dar Ghita aduce dovezi. Mie nici Ghita nu-mi place, si dealtfel si el era mana in mana cu Kovesi pana s-au certat. Insa imi place faptul ca s-au luat acum la cearta si aflu si eu (cetatean mai de rand) cum merg lucrurile in „binom”. Sunt convins ca exista si procurori si judecatori cinstiti, poate chiar si in DNA, dar deocamdata astia din DNA si SRI au reusit sa devalorizeze aproape complet notiunea de justitie in RO.

   Reply
 14. Octavian

  Sunt multe televiziuni nationale care pot fi luate de model. RAI (Italia), ZDF (Germania), NHK (Japonia), Singapore. Chiar si Korea de sud. Nici una nu e in slujba unui partid sau guvernului. Sau macar incearca sa se tina departe de jocul politic. Romania TV este un instrument de propaganda. Emisiuni de slaba calitate, cu exagerari ca sa nu zic inducere in eroare. Nu poti compara televiziunea nationala cu o televiziue privata. Daca ProTV, Antena, B1, Nasul, etc sunt partinitoare, si fac jocuri de propaganda politica, o fac asta pe banii lor. Nu pot accepta ca TV nationala, finantata din munca mea, sa ma minta tocmai pe mine. Daca Nu abem bani sa tinem o televiziune nationala onesta, si competenta, atunci sa o inchidem. Daca primeste bani din spatiul privat, de la participantii la jocul politic, atunci NU E O TELEVIZIUNE NATIONALA. E cu totul altceva.
  Eu sunt pentru inchiderea Romania TV si concedierea tuturor. Sunt pentru construirea unei TV publice de la zero. Cu reguli clare si un scop precis. Vreau sa stiu care este scopul TVR. Vreau sa stiu care este deviza si care sunt valorile pe care le va transmite prin unde.

  Reply
  • Rikkof

   tu esti intreg la minte?
   Romania TV e post PRIVAT, mai penelistule.
   Postari ca ale dumitale arata direct nivelul de inteligenta ale celor care citesc debitatiile de pe acest website

   Reply
  • bugsy

   @octavian: „national” se refera la acoperire geografica.
   cred ca ai vrut sa spui post public vs post privat/comercial. din banii tai singura televiziune sustinuta este postul public – TVR. este o mare diferenta!
   si in cazul tau se aplica perfect zicerea lui Eco.

   Reply
 15. Radu

  @Dumitru, daca asa o fi nu e asa din cauza ca o spune Ghita. Chiar vi se pare ca e convingator unul care i da cu cucuveaua mov si o considera pe dna Mungiu un Fetulah Gulen al Romaniei, nu e clar ca e un circar de doua parale?

  Reply
  • Dumitru

   Nu stiu daca ati remarcat, dar nu sunt de acord cu tot ce spune Dna Mungiu. In schimb, cred ca e integra, si asta e suficient. Un om integru e consistent, discursul lui e bazat pe principii si nu vine cu argutii avocatesti ca sa justifice orice sofism. De exemplu, o persoana integra nu va critica coruptia din PSD uitand-o pe cea din PNL (sau din USR, à venir), si nu va cere ca Ghita sa intre la puscarie uitandu-l in acelasi timp pe Base.

   In ce-l priveste pe Ghita, am inceput sa-l bag in seama in ultimul timp, cand cearta dintre el si Kovesi pune in evidenta modul de functionare al „Sistemului”. Si tind sa il cred cand spune lucruri factuale, ce pot fi verificate. Faptul ca el „considera” nu mi se pare interesant. In schimb, il cred cand ne spune de „cucuveaua mov”. Daca n-ar fi fost adevarat am fi avut deja Digi24 (si 90% din media din RO) cu dovezi materiale ale acestui lucru, eventual si cu un proces de defaimare. Il cred si cand povesteste ca se-ntalnea cu Kovesi si angajatul CIA. E verificabil, daca n-ar fi fost adevarat am fi avut dezmintiri, macar de la ambasada americana. Il cred si cand aduce inregistrari. El vine dinspre servicii, a stiut sa se acopere, si acum are inregistrari. Nu mi-e simpatic, insa pot aprecia existenta lui ca whistleblower.

   Reply
   • Dinu Marcel

    Pina in prezent a emis numai acuzatii.Nici o imagine de la petreceri ,o adresa de mail cu ID de prost gust , care i se potriveste mai mult cu tipul sau de personalitate…
    Se adevereste ca ceea ce faceau propagandistii fascisti si comunisti este eficient: daca minti continuu lumea incepe sa te creada.
    Observ ca au aparut pe acest site postacii ALDE si PSD .In curind ofensiva intunericului se va inteti.

    Reply
 16. Nita Ghitescu

  Doamna Pippidi, mai bine faceti dvoastra o lista cu televiziunile si site-urile carora le dati voie sa functioneze.
  Vorbiti intai cu d. Soros si trimiteti lista cu DHL la Bucuresti.

  Reply
 17. Munteanu

  Na ca acum ca nu va pace programul la Romania TV vreti sa inchideti acel post ca sa emita doar Romania Curata. Curat democratic ! Si amenintati si cu iesirea in strada ( la Berlin probabil ). Daca totusi iesiti prin Romania vin si eu cu un topor in mana ca abia astept sa lovesc un vandut din asta anti-Roman.

  Reply
 18. Emil

  Poate dacă o fi îmbătrânit Soros şi nu îl mai interesează, dar permiteţi-mi să-l citez pe pe Liviu Avram de la Adevărul, un comentariu de acum cateva saptămâni:
  „George Soros și precedentul slovac
  „Băieții ăștia care o tot ard voios cu Soros care mai are un pic și ia în stăpânire România cred că nu știu cu cine se pun. La alegerile prezidențiale din Slovacia din 1999, presa favorabilă lui Vladimir Meciar a folosit aceeași tactică de a-l demoniza pe Soros, în beneficiul candidatului favorit, un notoriu naționalist.
  În 2002, o instanță din Bratislava a condamnat două ziare și o televiziune să plătească daune de 25 de milioane de coroane slovace (aproape 600.000 de dolari), pentru ceea ce au afirmat în campania electorală din 1999.
  Prin 2008, la un seminar internațional, am vorbit despre cazul acesta cu Milos Kucera, unul dintre avocații lui Soros. Mi-a povestit că partea adversă, adică avocații instituțiilor de presă, și-a construit apărarea pe faptul că Soros nu a dat, în perioada campaniei de presă, niciun drept la replică, deci ziariștii au asumat că tot ceea ce publică ei este adevărat.
  Milos și colegii săi au învins în instanță arătând că: 1. Soros nu avea nicio obligație să afle ce scrie presa slovacă despre el, și 2. câtă vreme ziariștii nu l-au sunat să-i ceară și lui punctul de vedere înainte de a publica, culpa este în mod evident în ograda ziariștilor.
  Neoficial, Milos mi-a zis că Soros știa de fapt ce se scrie despre el, dar i-a lăsat în mod deliberat pe ziariști să persiste în greșeală și a demarat acțiunea în instanță după ce campania electorală a trecut. Asta, zic eu, e o lecție de luat în seamă…
  PS: Vladimir Meciar a pierdut alegerile prezidențiale din 1999.”

  QED

  Reply
  • Gigi

   Si bagi tu mana-n foc ca nu s-a dorit acest lucru? Ca motiv mai bun sa ai sa te razbuni pe media care nu te-a sustinut?

   Reply
 19. Cri

  Inchiderea unui trust TV , daca acesta functioneaza cu toate avizele legale necesare, este o aberatie de tip totalitar.

  Reply
 20. Adrian C.

  Citind absolut toate comentariile *e un esantion interesant, imi dau seama cat de departe s-a ajuns cu manipularile de orice fel. Problema e una simpla! Postul acesta nu trebuie inchis pentru ca e un post jalnic (e de e informare, e de anchete TV, e de opinie ?!!!), ci pentru a-i proteja pe cei care se uita acolo si care, in proportie de masa, au o cultura politica si civica primara!….Pentru a le proteja cata minte le-a mai ramas!…

  Reply
 21. CMC

  Ma bucur ca macar acum si poate de acum inainte Romania curata nu mai cenzureaza opiniile care nu-i convin. A fost o politica ciudata pentru niste indivizi care se falesc ca promoveaza democratia.
  E un punct de la care se poate porni o constructie cinstita.
  In ceea ce priveste interzicerea unor posturi, singura varianta cu care sunt de acord este telecomanda.
  Dezvaluirile lui Ghita sunt mult mai credibile decat efortul de aducere a lui la tacere.

  Reply
 22. marius

  Ori le inchidem pe toate ori stam potoliti ca altfel suntem partasi in razboiul securist.
  Toate televiziunile din Romania sunt mizerii de propaganda securista aflate in diferitele tabere ale Securitatii nu doart raitarutv.
  Trebuie sa cerem pedeapsa cu puscaria pe viata pentru toti acoperitii serviciilor din justitie, politica si presa. Urgent publicarea tuturor arhivelor Securitatii si nu in ultimul rand, desfiintarea actualelor servicii secrete si infiintarea unora noi in care cei care au fost formati de Securitate (inclusiv actualele ramuri ale Securitatii numite servicii secrete) sa aiba strict interzis in orice fel de functie la stat precum si monitorizarea continua a lor pe toata perioada vietii la fel cum s-a intamplat in rdg, Polonia, Cehia

  Reply
 23. NICOLAE ION

  Se vede cate creiere a sters RTV dupa comentariile de mai sus. Daca nu sunteti de acord ca le-a sters inseamna ca n-a avut ce sterge,adica scafarliile erau goale !!!. O tara de nebuni…

  Reply
 24. Cl

  Mi se pare dezamăgitor că secțiunea de comentarii de aici e la fel ca secțiunile de comentarii ale ziarelor românești: adânc infestată de troli plătiți să facă propagandă intereselor anti-românești.

  Toxicitatea mediei românești nu e dată doar de mizeriile de la televiziuni, ci și de astfel de secțiuni de comentarii.

  E o ipocrizie să te numești ‘Românie curată’ și să permiți astfel de mizerii.

  Reply
 25. Varanuuuu

  Vad ceva nou…au aparut o multime de postaci platiti pe siteul romaniacurata.ro. Pana acum erau 2-3 comentarii si acum numar 35 de comentarii, 90% din ele fiind impotriva autoarei si impotriva articolului. Chiar asa frica mare sa aibe Ghita incat sa-si trimita postacii si aici? Citesc romaniacurata.ro mai mult din curiozitate, vad ca nu se schimba nimic in Romania chiar daca exista o mana de oameni bine intentionati (ex. premierul Ciolos, guvernul lui de Tehnocrati, membrii romaniacurata.ro etc.) care vor binele Romaniei…dar acum vazand comentariile ma gandesc ca totusi articolul sperie pe cineva.

  Reply
  • Cristi C

   Problema acestui articol apare atunci când democrația servește la a pune pumnul în gură televiziunilor adversare.
   A strigat oare cineva să se închidă Washington Post?
   De la Forbes, despre „fake news” celor de la Washington Post.
   „‘Fake News’ And How The Washington Post Rewrote Its Story On Russian Hacking Of The Power Grid”

   On Friday the Washington Post sparked a wave of fear when it ran the breathless headline “Russian hackers penetrated U.S. electricity grid through a utility in Vermont, U.S. officials say.” The lead sentence offered “A code associated with the Russian hacking operation dubbed Grizzly Steppe by the Obama administration has been detected within the system of a Vermont utility, according to U.S. officials” and continued “While the Russians did not actively use the code to disrupt operations of the utility, according to officials who spoke on condition of anonymity in order to discuss a security matter, the penetration of the nation’s electrical grid is significant because it represents a potentially serious vulnerability.”

   Yet, it turns out this narrative was false and as the chronology below will show, illustrates how effectively false and misleading news can ricochet through the global news echo chamber through the pages of top tier newspapers that fail to properly verify their facts.

   Yet, as the Post’s story ricocheted through the politically charged environment, other media outlets and technology experts began questioning the Post’s claims and the utility company itself finally issued a formal statement at 9:37PM EST, just an hour and a half after the Post’s publication, pushing back on the Post’s claims: “We detected the malware in a single Burlington Electric Department laptop not connected to our organization’s grid systems. We took immediate action to isolate the laptop and alerted federal officials of this finding.”

   From Russian hackers burrowed deep within the US electrical grid, ready to plunge the nation into darkness at the flip of a switch, an hour and a half later the story suddenly became that a single non-grid laptop had a piece of malware on it and that the laptop was not connected to the utility grid in any way.

   Reply
 26. spanu

  Nivelul dezbaterii, de limbaj nu mai vorbim, te lasa fara replica… Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!

  Reply
 27. ceatza

  hihihi, se vede ca PSD e pe cai mari, s-au intors vuvuzelele lor in toate forumurile! Sper ca n-au slabit prea mult saracii! Cu Ciolos nimic de impartit, fiind fiul lui Soros, dar sa consideri „tehnic” un guvern impanat cu politicieni, unde PSD avea acces la ministerele cu mari resurse, e clara dovada de vuvuzelism.

  Reply
 28. gogu

  Ar trebui inchise toate Televiziunile de stiri,si chiar TVR-ul pina cind nu adopta un limbaj decent,o conduita,de prezentare,cu imbracaminte decenta,fara,manifestari imorale,decadente in direct,luind ca exemplu genul de Televiziune facut de Tudor Vornicu,pe care mai toti o venereaza,dar uita sa se incadreze in tipicul de comportare,de selectare,si informare a publicului,cu stiri tot mai diverse,de creatie,munca,disciplina,dind deoparte stirile cu impat emotional asupra copiilor,batrinilor,etc la orice ora.
  Ajunge cu degradarea si intoxicarea informationala ieftina!
  Nu avem ce face cu atitea posturi paralele,ce se vor concurente,la indobitocirea natiei!
  Avem nevoie de putine posturi,dar de calitate!

  Reply
 29. ??????

  Cum comentati afirmatiile lui Traian Basescu cu referire la inregistrarile prezentate de Sebastian Ghita ?

  Reply
  • Dinu Marcel

   Doamna a afirmat in articol limpede ca Traian Basescu si Sebastian Ghita au mai avut interese comune.Asa ca le gran esprit se reconnait encore.

   Reply
 30. Dan Plesoianu

  Iesitul in strada poate rezolva niste probleme, insa, daca e vorba de iesit in strada, atunci iesitul la vot – o actiune recent ratata – ar fi fost modul cel mai bun, simplu, si legal de a o face.

  Reply
 31. Radu Negrut

  D-na Alina , dar de Kanal D , nimic-nimic ???
  În seara de Ajunul Crăciunului 2016 , au transmis o colindă cu textul : ” Să vină Mița , să ne aducă … pița ( așa se auzea , cum se scrie habar n-am ) ” Cumva era în spiritul multiculturalismului de care se face atîta caz pe acolo pe la Berlin ?
  Cu ce sunt mai buni șmecherii ăia decăt cei de la RomaniaTV sau Digi 24 ? Absolut cu nimic .
  Oricum , Kanal D nu e la prima boacănă : în 2011 ( parcă ) în aceeași seară de Ajun de Crăciun , au difuzat un film turcesc despre cucerirea Constantinopolului ( azi Istanbul ) în care se vorbea explicit despre necesitatea lichidării tuturor creștinilor ce se vor ivi în calea cuceritorilor turci .
  Spiritul Crăciunului ? Lăsați-ne cu fleacuri d-astea … Și ne mai mirăm de atentate …
  Un vechi proverb românesc spune : unuia îi place popa , altuia preoteasa …
  DECI : care-i problema cu un post TV sau altul ? Ceterașii cîntă ce cere cine-i plătește . Mamă , ce mai de proverbe știu …

  Reply
 32. AlinaMP

  @????? Cat discernamant are Traian Basescu se vede din faptul ca bea cu Ghita si se lasa inregistrat laudandu-se ca marea lui creatie, statul de drept, e de fapt statul mafiot, ca atare marturia lui e tot parte din circul pus la cale de Ghita. Celor care spun ca si la Digi, la B1, A3, etc sunt probleme cu profesionalismul. Asa e, sunt, si cine ii poate da in judecata, sa ii dea. Dar eu nu am vazut sau auzit nimic comparabil cu ce face Romania TV in fiecare zi, adica incitare la violenta si propagare deliberata de calomnii aberante, precum Ciolos fiul lui Soros sau Soros a dat foc la Colectiv. De exemplu, eu nu am auzit sa se fi dat pe burtiere undeva Puie Monta sau alte mizerii, rusine cui le practica pe Internet. Si desi si alte TV au probleme cu banii, au patroni in ouscarie, etc, nimeni nu are sechestru pus de DNA, off shores cu adm in regiuni separatiste din Ucraina, numai Romania TV e in acest hal sid e asta statul- daca exista- trebuie sa se manifeste. El nu prea exista, sau postacii proRTV nu ar avea curaj sa scrie pe aici, presupunand ca SRI i-ar putea cauta sa vada de ce iubesc off shoreurile din zone controlate de FSB (KGB). Ca am mari indoieli ca sunt fanii Corinei Dragotescu ce se manifesta spontan pe aici pe la noi.

  Reply
  • Dumitru

   V-ati gandit ca poate printre cei n+1 postaci se poate intampla sa fie si vreun ciudat nealiniat ? Si caruia mesajul dvs. ii aduce o mare multumire sufleteasca ? Nu de alta, dar daca inlocuiesc numele lui Base cu cel al lui Kovesi (ca doar si Kovesi a baut cu Ghita). BTW: chiar am remarcat-o pe Dragotescu la o conferinta de presa asta iarna (cred ca la Iohannis). Eu credeam ca plecase pe alte meleaguri de cativa ani buni (poate memoria ma inseala). BTW2: mie tot mi se pare mai important cand televiziunile ii spun unuia ca e penal si ca il mananca puscaria, si mai putin important cand i se spune ca e „fiul lui Soros”. A doua e un fel de injuratura, mare branza. Prima este santaj, cu consecinte reale, asa cum sunt si inregistrarile lui Ghita…

   Reply
  • marius

   Execrabila guvernarea lui ciolos daca am ajuns la un an dupa rasturnarea lui ponta de catre furia strazii sa ne intrebam retoric in privinta existentei statului. La fel de execrabila si prestatia lui iohanis in ultimii doi ani, ne_am reintors la aceeasi mizerie. Statul este o organizatie terorist mafiota indreptata impotriva poporului roman, asa a fost infiintat in 47 si pana acum nu s-a schimbat nimic!

   P.s. stati sa vedeti la cianura 3 campanie de eliberare a lui voiculescu

   Reply
   • Dumitru

    Pentru ca justitia sa fie intr-adevar justitie, trebuie sa fie impartiala. Doua variante : sau te intorci la varianta dinainte de Base, cand mogulii puteau zburda in voie fara frica, sau te apuci sa aplici legea la toti mogulii, eventual cu suport european/american/etc. Eu as fi pentru a doua varianta, insa asta implica matrasirea nu numai a lui Base (care pare de neatins) dar chiar si a lui Kovesi. Din pacate, ceea ce van prin presa este ca Base ii pupa peste tot pe aia de la A3, deci mi-e teama ca se va reveni la versiunea 1 (desi deocamdata Badea continua sa-l injure).

    Reply
   • Dumitru

    BTW, nici inainte de 1947 nu era cu mult mai bine. Cititi ceva literatura interbelica si ceva istorie si veti intelege. Nu comunistii au inventat democratia originala (1895), loviturile de stat (1930) si totalitarismul (1938) in Romania. Doar le-au perfectionat.

    Reply
  • Cristi C

   Dna Pippidi, oricât de mult m-aș fi uitat la RTV, nu am văzut niciun moment o incitare la violență, după cum spuneți. NICIODATĂ. Poate vă permiteți afirmațiile pentru că nu ați urmărit niciodată o emisiune de acolo.
   Referitor la Cioloș-Soroș, iată ce spune digi24, „Informația a apărut prima dată pe site-ul exclusiv24.ro și s-a viralizat rapid”. RTV a avut de luat o decizie referitor la acest subiect. Sunt 100% sigur că nu au difuzat informația ca sigură ci doar că circulă pe internet iar invitații au comentat pe tema ei. Dacă ar fi fost altfel, CNA-ul ar fi dat deja amendă.
   Chestiunea principială este următoarea: dacă un subiect nu este news confirmat, atunci nu poate fi abordat la televiziune?

   Reply
 33. PAFI

  Problema Romaniei este ca la vot au iesit doar 39% dintre cei cu drept de vot. In directia asta trebuie sa incercati explicatii. Ceea ce urmeaza pentru Romania depaseste cu mult cele mai negre previziuni, situatia internationala a pur si simplu neagra.

  Reply
 34. Daniela Nicolescu

  Doamna Pipidi, cum „in fiecare zi”? parca spuneati ca nu va uitati decat din intampalre al RTV!?

  Eu as inchide postul pentru burtiera care imi da vertij din cauza culorii, vitezei de deplasare si a anunturilor mincinoase. Aproape totul e „cutremurator” „urias””uluitor” Rareori am stat sa vad/aud dezvaluirile cutremuratoare si mi-am dat palme pentru ca am pierdut timpul DEGEABA. Urmaresc anumiti comentatori sau invitati pe la toate posturile. ei doar mai sunt cei care ma tin in fata televizorului si sunt foarte putini.

  Au dreptate ei care critica Romania Curata, dar eu va rog sa continuati ceea ce faceti. Mai bine, mai lipsit d e parti- pris, mai echidistant, mai obiectiv. Veti vedea ca si comentariile se vor tempera pe masura ce ne vom cunoaste mai bine parerile chiar daca divergente. Ne vom ajuta reciproc sa invatam mai bine sa discernem lucrurile.

  Reply
 35. Rapidulet

  Mai exista o varianta, eu pur si simplu nu urmaresc acele mizerii numite posturi tv. Nici hahalerele penalului de voiculescu! otv cred ca era o televiziune de garsoniera infinit mai putin periculoasa decat posturile astea mincinoase si care influenteaza oamenii cu un nivel de educatie mai redus. Cereti operatorului tv scoaterea din grila a acelor posturi tv mincinoase si denigratoare.

  Reply
 36. Cristi C

  Nicușor Dan, despre plângerea penală pe care a depus-o:
  „E vorba despre aceasta campanie infama cum ca suntem oamenii lui Soros, este o campanie care ne aduce aminte si de anii ’50, in care erau infierati chiaburii, si de agenturile straine ale lui Ceausescu.”

  Întrebare. De când relația de rudenie cu Soroș (legitimă sau nu) este o infamie? Dragă Soroș, vrei să fii tatăl meu nelegitim? 1 milion mă poate ajuta. Dacă lui Cioloș nu-i place asocierea biologică cu Soroș, pe mine nu mă deranjează.

  Reply
 37. Radu

  @Cristi C, ne dau lacrimile pe aici, mai taie-i din coada, draga. V-ati udat chiloteii, este? Dar nu ne mai udati si pe noi pe aici…

  Reply
 38. NC

  Nu am citit acest articol (pentru că eu sunt de părere că un post de televiziune comercial nu poate pieri/trăi decât pe limba lui) dar sunt surprins de numărul mare de comentarii și mă întreb cum au ajuns toți oamenii aștia pe websitul RC (pentru că din exprimare se vede clar că mulți dintre ei nu au profilul cititorilor RC)? Ați făcut ceva publicitate sau cum?

  Reply
  • valll

   Imi imaginez ca oamenii despre care spuneti ca nu au profilul fidelilor Rtv vor sa afle cu cine se lupta. E normal sa stii care sunt armele adversarilor, ce trebuie sa contracarezi.
   Este interesant si pentru cei pasionati de tipologia umana. Chiar daca nu suporti sa stai mult pe-acolo, dar e interesant sa vedzi fosti ziaristi esuati, sefi ai unor sindicate, ziaristi si analisti in activitate veniti sa presteze dupa comanda, politiciei, unii veniti sa-i combata iar altii sa se dea bine pe langa RTv, avocati de un cinism greu de intalnit, care sunt acolo ca sa se rzbune sau sa-si faca reclama. Unii, poate ca o fac petru bani, altii gasesc aici adapost, protectie sau sunt santajati cu schelete din dulapuri.
   E greu de suportat, dar exista experimente si mai grele. Daca vrem sa stim de unde ni se trage, trebuie sa facem niste eforturi.
   Dar nu e singurul, pe-aproape e Antena3, B1 le calca pe urme. RealitateaTv da si ea semne.

   Reply
 39. valll

  Postul RomaniaTv este un OTV, la fel de tragi-comic, o continua bufonerie cu acente triste, dar mintind mai ticalos. Iar fetele acelea pe care le compatimiti sint, ca sa ma exprim politicos, niste gasculite care nu se revolta de ce le iese pe gura, pe care nu le deranjeaza nici ridicolul, nici mizeria.
  Dar, mai vinovat decat postul, este insusi CNA. O institutie care-si bate joc de statutul ei, care consuma banii statului ca sa faca servicii unor politicieni. Ma intreb, cum se pot privi persoanele acelea in oglinda?
  Cum nu le e sila de ei insisi celor cativa domni invitati permanent, oameni cu o faima profesionala in spate, care isi recita disciplinati minciunile care li se dau pe nota, sau li se ajusteaza prin SMS.

  Reply
 40. Toma G.E.

  Am fost şi astăzi intrigată de un anunţ pe baner la “RomâniaTV”: … primarul Gabriela Firea a fost atacată în primărie, fapt fără precedent…
  In fapt înregistrarea a arătat cum primarul împiedică o consilieră să se exprime acuzând-o că nu are dreptul să vorbească pentru că nu a votat ordinea de zi, deci nearătându-se interesată nu are cum să-şi mai dea cu părerea…. Păcat! Există dreptul de a vota(DA/NU) dar numai cu DA?… Partidul (Unic) e în toate? Încă?
  Şi aşa, destul de des, greşelile de ortografie ale postului lasă loc la interpretări privind modul în care se face o angajare sau dacă este respectat timpul normal de lucru al angajaţilor! Cum altfel să se explice dezinteresul pentru ceea ce apare scris(cel puţin) decât ca oboseala acumulată pentru activităţi încă contractate sub formă de convenţii civile, în fapt contracte de muncă eludate(cum procedau şi Antenele, a cărei conducere contesta amenzile I.T.M-lui).
  Pe site apare “Codul profesional al jurnaliştilor RTV” şi “Definitia politicii editoriale la RTV”, redau prin copy-paste, cu excepţia majusculelor: “-echilibru perfect; -impartialitate; -informatie verificata la SANGE; -discurs al stirilor si al dezbaterilor fara niciun fel de partizanat; …-stiri si dezbateri U tematica de interes maxim pentru public”; … Patronul nu poate impune jurnalistilor incalcarea normelor etice ale profesiei. Patronul nu poate impune jurnalistilor sa sustina campanii de presa impotriva unor adversari politici, de afaceri sau de orice alta natura, prin distorsionarea realitatii, prin ocultarea adevarului, prin introducerea unor argumentatii mincinoase…”
  Sensibilizarea populaţiei României cu aceste mesaje aproape permanente privind dezastre iminente şi inducerea sentimentelor de insecuritate socială, par să aparţină slujitorilor principiului machiavelic: “ Dezbină şi stăpâneşte!” Să nu fie, totuşi, tehnici de manipulare? Ce mai poate fi de prostit şi de furat poporului român? Cine este eminenţa cenuşie interesată?
  În Bucureşti, în parcul de lângă biserica Kretzulescu, pe soclul cu bustul omului politic Alexander Dubcek scrie: “Nu va dispare naţiunea ai cărei membri se pot ghida atât după propria lor raţiune, cât şi după propria lor conştiinţă”! Doamne ajută!

  Reply
  • valll

   Tot ce relatati e grav, cel mai grav mi se pare uriasul cinism al Gabrielei Firea, care nu este intamplator, face parte din comportamentul obisnuit, tactica grupului care a castigat puterea: ataca violent si apoi, cu ajutorul presei aservite, spun ca sunt victime si intoxica lumea.
   Scena in care PSD-istul care conducea sedinta, o trata atat de grosolan pe consiliera ce statea in picioare, zambetul satisfacut al lui Firea, rautatea cu care a sugerat sa i se smulga microfonul din mana, pareau dintr-un film cu nazisti.
   La fel de aberant este tupeul acestei naziste de a-i spune consilierei USR ca, daca a votat impotriva ordinei de zi, n-ar mai avea voie sa vorbeasca si sa-si sustina opiniile in aceasta sedinta. Ca si referirea amenintatoare la partidul careia apartine.
   Rautati si mahalagisme, incercari de intimidare, din aceeasi categorie cu repetatele amenintari cu suspendarea, la adresa presedintelui. Inregistrarea acelei sedinte, alte dovezi ce indica comportamentul PSD de armata de ocuptie, masurile de acaparare institutiilor, sunt semne de dictatura. Ar trebui luate in serios de ONG-urile din tara si din strainatate, care se ocupa de apararea democratiei .

   Reply
 41. Phane Butoane

  Rikkof la anisorii tai probabil nu intelegi ce inseamna democratia, ceea ce este la noi nu se numeste democratie, cat despre RTV impreuna cu toate celelate posturi de TV trebuiesc pedepsite la fel pentru orice fel de actiuni. Desi mai fac gafe si unele televiziuni mari din afara la ei procentajul e mai mic. Televiziunile trebuie atent monitorizate atat la ceea ce difuzeaza cat si financiar si pedepsite aspru pentru orice fel de implicare de natura politica, propaganda si ducere in eroare. Revolutia Romana se va face prin sange ar fi de parere din ce in ce mai multi oameni, pana atunci mergem la proteste. Mergem la proteste nu pentru ca celelalte partide sa puna limba pe ciolan, mergem pentru un viitor mai bun, pentru dreptate si justitie independenta, pentru eforturile care le-am facut noi cei care am ramas sa luptam in aceasta tara, pentru viitorul copiilor nostri. Nu fiti surprinsi ca sunt fel si fel de instigatori si infiltrati si la aceste marsuri invatati sa va detasati de ei. DAR tineti minte: „The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing” Edmund Burke.
  Majoritatea instigatorilor si infiltratilor politic ii puteti depista prin ceea ce scandeaza. Cat despre AMP cred ca a fost prea mult plecata, nu cred ca stie care e treaba cu toti ordinarii astia. Ramaneti puternici fratii mei romani deoarece cu greu si cu sacrificii foarte mari vom aduce poporul acesta spre un viitor mai bun.

  Reply
 42. IS

  Orice televiziune este vanduta politicului.

  Se promoveaza interese de partid, interesele clientelei politice si nimic altceva.

  Dezinformarea a ajuns la cote alarmante, S-a ajuns in situatia in care minciuna se promoveaza drept adevar si adevarul drept minciuna minciuna.

  Ca sa se distraga atentia opiniei publice de la problemele de fond, se ataca institutii de forta ale statului, precum armata si politia.

  Ce se doreste de fapt? Dezmembrarea Romaniei ca stat national unitar, independent si indivizibil!?

  In toate armatele din UE si NATO militarii au pensii ocupationale, statele au grija de militari in activitate si in rezerva sau retragere, numai noi incercam sa facem altceva.

  De ce? Oare dupa o viata de restrictii cu multe privatiuni, militarii si politistii nu merita o viata decenta!?

  Stiti voi oare ce inseamna o viata la ordin, plina de privatiuni si departe de familie!?

  Nu mai dezinformati, sunt multe categorii sociale civili, care castiga de zece ori mai mult lunar decat politistii si militarii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *