Adrian Popescu

Dan Șova, 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora

Fostul ministru al Transporturilor Dan Șova (PSD) a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Decizia este definitivă.

Fostul director al CET Govora Mihai Bălan a fost condamnat și el de magistrații ICCJ, dar la trei ani de închisoare cu suspendare.

În primă instanţă, fostul senator a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

La ultimul termen în procesul CET Govora, procurorul DNA a argumentat că sentinţa din primă instanţă este „nejustificat de blândă”. DNA a cerut închisoare cu executare şi pentru fostul director al CET Govora Mihai Bălan.

Dan Şova a fost trimis în judecată în ianuarie 2017 în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.


Citiți și: Cum și-a luat vilă în București după ce a urlat la directorul CET


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Dan Șova, 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora

 1. CMC

  Tot nu inteleg!
  Functionarul de stat gasit vinovat de incheierea unui contract este condamnat mai usor decat privatul din contract.
  Parca si la Becali a fost la fel. Babiuc (care avea sarcina apararii bunului public) a fost condamnat mai usor decat cel care l-a mituit.
  I-o fi mituit cu forta?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *