Dan Barna este noul președinte al Uniunii Salvați România, ales la congresul extraordinar al partidului care a avut loc sâmbătă, 28 octombrie 2017, la Poiana Brașov.
Dan Barna a candidat pentru funcția de președinte al USR alături de Vlad Alexandrescu. Din cele 191 voturi exprimate de delegații la congres, Dan Barna a obținut 127 de voturi, Vlad Alexandrescu 50 de voturi, iar 14 voturi au fost anulate.
Noul președinte al Uniunii Salvați România a transmis la finalul congresului un mesaj de mobilizare a tuturor resurselor partidului pentru a extinde USR și a deveni principalul partid de opoziție care combate PSD.
”Mulțumesc domnului Elek Levente pentru felul în care a reușit să aducă USR astăzi în această zi a congresului, mulțumesc colegilor mei delegați, din întreaga țară și din diaspora, care venind astăzi într-un număr foarte mare au dat congresului legitimitatea necesară și au transmis mesajul foarte clar că USR este un partid care merge mai departe.
USR este un partid care va continua să aibă o poziție activă – dușmanul real pentru noi este PSD care duce România într-o zonă a confiscării resurselor publice pentru o clică de oameni care vor pur și simplu să fure resursele țării și să se pună la adăpost de lege. Aceasta este marea provocare pe care România o are și aceasta este datoria pe care Uniunea Salvați România o are față de cetățeni, de a fi partidul de opoziție, de a fi acel partid care luptă în mod real pentru interesele cetățenilor.
Sunt convins că în perioada următoare toate filialele și resursele partidului vor intra în această logică, o logică de creștere, o logică de a fi atenți la cetățeni și la problemele cetățenilor, o logică de apărare a statului de drept care este mai atacat ca niciodată”, a declarat Dan Barna, noul președinte al USR.
Nicușor Dan: Nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL
Fostul președinte al Uniunii Salvați Romania a scris sâmbătă pe Facebook că a ales să nu participe la Congresul de alegere al unui nou lider, pentru ca “nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL”. De asemenea, a subliniat ca “exista o uriașă presiune pentru ca USR sa-si abandoneze misiunea” si sa “intre încet-încet in sistem”. Ba, mai mult, USR se confrunta azi cu riscuri precum fanatismul si radicalizarea taberelor, toleranta la nelegalitate si lipsa de reacție la informații false circulate prin rețele informale.
Citește postarea lui Nicușor Dan:
“Am fost invitat la congresul de azi al USR. Inteleg ca a fost o dezbatere si un vot in Biroul National la care unii au fost pentru si altii au fost contra invitarii mele.
Am ales sa nu particip. Nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL. Alegerile delegatilor din Bucuresti au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii juristi ai partidului, si refacute pe un sistem diferit de cel folosit in restul judetelor. Exista o uriasa presiune pentru ca USR sa-si abandoneze misiunea, sa devina un partid ca toate celelalte, sa intre incet-incet in sistem.
USR-ul e constituit din oameni de buna credinta si poate inca sa-si realizeze misiunea pentru care s-a infiintat. In ianuarie la Sibiu si in mai la Cluj am incercat sa tin membrii USR cu picioarele pe pamant si sa le indic principalele riscuri pentru organizatie. Daca ar fi sa enunt azi priniplele riscuri pentru USR, ele ar fi: 1) fanatismul si radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern pozitionare / nepozitionare) – nimeni nu asculta argumentele rationale ale celuilalt; 2) toleranta la nelegalitate – incalcarea dovedita a statutului nu intereseaza; 3) lipsa de reactie la informatii false circulate prin retele informale.
In orice caz, un start foarte prost pentru viitorul presedinte al USR, oricare ar fi el. Un presedinte care a incalcat deja statutul, ca membru al Biroului National, prin decizia pe alegerile din Bucuresti. Un presedinte ales la un Congres cu multe semne de intrebare, la care multi delegati au ales sa nu participe. Un presedinte fara legitimitate.”
1) Puseul de așa-zis fanatism, cel puțin în problema căsătoriei, putea fi evitat prin simpla renunțare la referendum.
2) Toleranța la nelegalitate apare atunci când se fac statute și regulamente perfecte, care devin repede rigide și constrângătoare. Se putea reolva prin conducerea de către oameni cu idei și energii asemănătoare.
3) Când lucrezi cu rețele informale, te încurci în rețele informale.
Urâte lucruri despre USR, însă cred că ar fi trebuit rostite chiar în fața participanților la congres. De către cel care, de bine de rău, le-a fost vehicul unora spre parlament și alte poziții de putere.
Tot ce se poate spune acum despre USR, e: Succes, domnule Cioloș! Împreună cu PMP-ul și PNL-ul, sper să dați jos PSD-ul, ca să produceți rotirea la butoane și cașcaval a cadrelor PCR și UTC! Și să vă arestați moderat între voi.
Misiunea securistilor este sa puna (cu orice pret pentru romani) un guvern de securisti pana la momentul in care Romania va prelua conducerea UE, in 2019. Se va face absolut orice pentru asta, indiferent cat de nedemocratic va fi. Pe de alta parte, un guvern care nu guverneaza cu securistii pare haotic la noi.
Intrebarea este daca guvernul care va conduce in 2019 va fi al agentilor straini Romaniei din UE sau din afara UE (si impotriva UE). Alta varianta nu prea cred ca exista.
Dacă se joacă așa, înseamnă că de fapt nu suntem în UE.
Eu nu cred că UE este atât de unită încât să aibă proprii-i agenți. Mai curând este o mască pentru un alt grup. Așa că, la un nivel mai profund, se bat două găști, dar e posibil ca numai una (maxim) să fie din Europa. Dar să nu cădem în scenarită mondialistă iluminaționistă…
Cert e că nelimpezirea apelor (dimpotrivă!) la noi și alți europeni de mâna a doua arată că meciul pe linia de fractură Siria-Turcia-Ucraina-țările baltice se joacă încă.
Sa speram ca reuseste sa unifice toti securistii intr-un singur partid si le lasa pe celalalte in pace.
Traiasca Uniunea Securistilor Reformati (cum scria cineva).
Nicusor Dan despre congresul USR:
“Am ales să nu particip. Nu pot gira prin prezenţa mea un congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL. Alegerile delegaţilor din Bucureşti au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii jurişti ai partidului, şi refăcute pe un sistem diferit de cel folosit în restul judeţelor. Există o uriaşă presiune pentru că USR să-şi abandoneze misiunea, să devină un partid că toate celelalte, să între încet-încet în sistem.
USR-ul e constituit din oameni de bună credinţă şi poate încă să-şi realizeze misiunea pentru care s-a înfiinţat. În ianuarie la Sibiu şi în mai la Cluj am încercat să ţin membrii USR cu picioarele pe pământ şi să le indic principalele riscuri pentru organizaţie. Dacă ar fi să enunţ azi principalele riscuri pentru USR, ele ar fi:
1) fanatismul şi radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern poziţionare / nepozitionare) – nimeni nu ascultă argumentele raţionale ale celuilalt;
2) toleranţă la nelegalitate – încălcarea dovedită a statutului nu interesează;
3) lipsa de reacţie la informaţii false circulate prin reţele informale.
În orice caz, un start foarte prost pentru viitorul preşedinte al USR, oricare ar fi el.
Un preşedinte care a încălcat deja statutul, că membru al Biroului Naţional, prin decizia pe alegerile din Bucureşti.
Un preşedinte ales la un Congres cu multe semne de întrebare, la care mulţi delegaţi au ales să nu participe. Un preşedinte fără legitimitate.”, scrie acesta pe Facebook.
Poate ar fi bine sa faceti un articol care sa explice un pic cine este acest Dan Barna. Nu sunt politician, politolog sau jurnalist, dar pana acum nu mi s-a intamplat niciodata sa nu fi auzit macar de liderul unui partid national din RO. Faptul ca nici n-am auzit de el ma face sa cred ca e inca un securist impins in fata pentru a exploata capitalul de popularitate al USR (care la origine a fost creat de N. Dan si C. Armand…). E totusi teribil faptul ca Securitatea (a.k.a. Sistemul) nu e-n stare decat sa exploateze popularitatea altora, nefiind in stare sa creeze personaje populare. Si asta desi nu duce lipsa de oameni destepti… Asta arata cam cat de putred e sistemul de luare a deciziilor in Sistem.
Profil de candidat: Dan Barna de la USR şi afacerile sale cu statul:
http://jurnalul.ro/stiri/politica/profil-de-candidat-dan-barna-de-la-usr-si-afacerile-sale-cu-statul-729867.html
“Cel mai important client al fostului secretar de stat, viitor deputat USR, a fost MAI, de la care societatea lui Barna a încasat 248.560,51 euro.”
Cine avea contracte banoase cu MAI? In afara de ginerele lui Blaga?
Nicusor Dan,nu te da batut!! Pentru mine si multi altii,USR=Nicusor Dan!
Nu pot sa cred ca e totul pierdut in nenorocita asta de tara!!