Romania Curată

Dacian Cioloș, propus premier de către Klaus Iohannis. „Voi face tot ce îmi stă în putință de a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat în această seară pe Dacian Cioloș pentru a prelua funcția de premier și pentru a forma un nou guvern. Decizia a venit după ce Iohannis a avut mau multe consultări cu partidele parlamentare și a ignorat propunerea PSD – Liviu Voinea, preferându-l pe fostul comisar european pentru Agricultură.

„Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și doresc să îi asigur pe cei care ne privesc de faptul că voi face tot ce îmi stă în putință de a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească, perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a Guvernului în așa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituții ale statului”, a afirmat Cioloș, la Palatul Cotroceni, după anunțul președintelui Iohannis privind desemnarea sa în această funcție.

Dacian Cioloș urmează să formeze un guvern cu care se va prezenta în fața Parlamentului pentru votul de investitură.

Cine este Dacian Cioloș

Dacian Cioloș este consilier al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe problematica securității alimentare internaționale, iar în perioada 2010-2014 a fost comisar european pentru agricultură în Comisia Barroso II.

Este absolvent al Facultății de Horticultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Nacpoca în 1994, iar masterul și doctoratul le-a finalizat în Franța, la École Nationale Supérieure Agronomique de Rennes (master) și University of Montpellier (doctorat).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Dacian Cioloș, propus premier de către Klaus Iohannis. „Voi face tot ce îmi stă în putință de a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată

  1. Calin Dejeu

    Sa vedem pe cine pune ministru la mediu. Mediul este cel ma vitregit domeniu. De la Marcian Bleahu, pe care l-au mazilit repede la inceputul anilor 90, la mediu nu a fost niciodata numit un specialist din domeniu, s-au perindat doar politruci/politruce. Cred ca la niciun alt minister nu s-a mai atins asemenea ”record”. Au culminat cu aceasta Gratiela, care nici macar de ochii lumii, intr-un caz de notorietate mondiala si in care miza taberei coruptilor nici nu era asa de mare, nu a vrut sa miste un deget pentru natura, pentru respectarea legislatiei de mediu. Niciodata ministerul mediului nu a militat pentru protectia mediului. In realitate toti ministrii au fost numiti ca sa asigure semnaturi pentru interesele retelei coruptilor. Dar acum situatia din acest minister este mai dezastruoasa ca oricand. Nu se mai poate continua asa!

    Reply
  2. Enache

    Cât se poate de clar: numit fiind de președinte, va fi fidel celui care l-a numit. Astfel i s-a împlinit visul acestuia de a avea guvern proprietate personală. Corect ar fi fost să spună că se va strădui să se ridice la înălțimea încrederii populației în numele căreia va guverna. Să fi căzut noi din nou din lac în puț? În bunele intenții ale președintelui nu am nici un dram de încredere! De altfel drumul spre iad este pavat de când lumea tocmai cu bune intenții.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *