Dollores Benezic

Daca dati BAC-ul cu fituicile noastre il luati 75%

Băi, pe vremea mea se muncea serios la copiuțe. Nu zic de mine, că eu n-am copiat niciodată (:P) dar știu de colegi de-ai mei care stăteau nopțile și scrijeleau formulele la mate pe fâșii de dictando, precum chinezii pe boabe de orez. Hai, ca să nu ziceți că sunt nașpa, admit că am copiat și eu, dar zău dacă aveam răbdare să scriu copiuțe. Maximum la mine a fost să scriu cu creionul pe bancă, niscai formule la mate, chimie și fizică. Astea au fost întotdeauna coșmarul vieții mele. Să memorez formule.

Bine, pe vremea mea nu exista nici Internetul, iar ăl mai înstărit dintre elevi avea cel mult un tată cu mașină de scris acasă. Așa că un site ca ăsta ar fi fost cam ca o teleportare în timp. De aia m-am dat azi un pic pe el și m-am minunat.

Organizarea e ireproșabilă. Mesajul e țintit și adecvat. Clienților li se dau mai întâi asigurări că textele din fițuici sunt făcute de profesori, deci sunt „pe bune”, n-ai cum să pici cu ele:

„Materialele au fost elaborate de către profesori de specialitate,conform cerințelor bacalaureatului 2012, ținând cont întocmai de matricea de corectare (edu.ro), atât în ce privește conținutul cât și structura. Folosind aceste materiale ajutătoare disponibile numai aici, ai acces garantat la note de 10! ”

Pe urmă li se oferă variante de prezentare, pentru toate ocaziile: fițuică de 4,5×8 cm, memorator sau carte – cu coperți tari, cartonate, elegante!

Comanda se livrează la domiciliu, și dacă cumperi mai multe nu te costă transportul. Mai mult, oferta e explicativă pentru ăia care copiază la mate și nu le au cu socotelile „Presupunând că cei 30 de colegi de clasă ai tăi vor să comande câte 4 fițuici, ceea ce însemnă 120 de exemplare, dacă faci o comandă colectivă, puteți economisi 360 RON (sau primești 30 de fițuici gratuit). Gândește-te, dacă te apuci să aprovizionezi întreaga școală, poți să te alegi chiar și cu câteva mii de lei!”. OK, ar mai fi de lucrat la exprimare și la corelația persoanelor, dar nu poți să le ceri profilor de română să-ți scrie și textul de prezentare, e suficient că ți-au făcut copiuțele, nu? ;)

Clienții mai află că pe site sunt cele mai bune fițuici din țară, că sunt ușor de manevrat, organizate astfel încât să-ți ofere acces rapid la informații și că dacă copiezi cu ei ai șanse mărite la BAC „Conform sondajelor noastre din 2011, 98% din utilizatori au fost mulțumiți de produsele noastre și le-au considerat utile în pregătirea pentru bacalaureat. Proporția de trecere a bacalaureatului a fost de 50% la nivel de țară, printre clienții noștri aceasta a fost de 75%! (edu.ro)”. Cum or fi măsurat asta?

Singura chestie care mi se pare aiurea e că ți se cer datele personale dacă faci o comandă și chiar dacă ceri o mostră gratuit, ca să vezi dacă-ți place sau nu. Dar cine stă să se întrebe acum ce se întâmplă cu datele lui dacă le completează pe site-ul ăla… Mai ales că, dacă comanzi de peste 200 de lei primești gratis un tricou „original de supraviețuire FB 2012”. Unde FB = fițuici BAC, nu Facebook.

Eu zic așa, că la BAC-ul ăsta oricine vine îmbrăcat cu un astfel de tricou să fie promovat din start, numai pe motiv că a investit masiv în fițuici. Știți cum se zicea pe vremea mea, că dacă ai stat o noapte să faci fițuici, înainte de o teză, musai să-ți fi intrat și ceva în cap. Cum suntem în plin consumerism, zic că cine a cumpărat fițuici de 200 de Ron, musai că merită să treacă BAC-ul. Bașca că e foarte sexi, numai dacă vă uitați la poze, cât de sexi poate să fie să ții în mână o fițuică, duamneee!

Înțeleg că site-ul ăsta datează de ceva ani, eu abia azi l-am descoperit, grație … exact Facebook. Și sunt fascinată. Să-ți dai silința să faci un astfel de site – mișto – să croiești mesajele special pentru publicul țintă, să faci poze cu „copiuțe mini și sexi” sau care „încap în trusa de machiaj”. Să le pui la dispoziție o întreagă logistică, totul pentru a-i ajuta să-și fure cât mai sigur căciula. Mă întreb cum va arăta totuși viitoarea piață de consum destinată acestor categorii de elevi care azi sunt ajutați atât de organizat să fure? O să apară și siteuri care te învață cum să furi din bănci sau din magazine, ca să ai tot ce-i mai cool și sexi în viață, fără muncă și fără efort? Vă dați seama că peste zece ani, să zicem, în generațiile astea nu va mai exista întrebarea „cum ați făcut primul milion?”?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Daca dati BAC-ul cu fituicile noastre il luati 75%

  1. Virus

    Pacat ca acest site nu este citit de omul de rind care NU intelege cum se poate copia la BAC. Acum ar putea intelege batalia cu camerele de luat vederi care ii streseaza pe absolventi (cele de la bar nu ii deranjeaza!). Profesorii, supraveghetorii si oamenii din jurul minstrilor (oricare ar fi) stiu prea bine. De aceea s-au luat masuri drastice. Dar nu va stresati! Vor disparea, ca „tara de vrea prost” sa inghiti orice gogoasa!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *