Adrian Popescu

Cum si-au impartit regii asfaltului si austriecii Capitala. 300 de milioane euro pentru intretinerea strazilor din Bucuresti in urmatorii patru ani

Primaria Capitalei a organizat, prin intermediul Administratiei Strazilor, o licitatie restransa accelerata pentru incheierea unor acorduri cadru privind intretinerea pe urmatorii patru ani a 204 strazi si artere importante din Bucuresti. Valoarea totala a cinci pachete de strazi se ridica la peste 1,1 miliarde lei fara TVA (aproximativ 300 milioane euro), la care se adauga inca un pachet de strazi, unde licitatia a fost blocata in instanta.

Printre castigatori regasim doua companii austriece si firmele asa-numitilor regi ai asfaltului: Tehnologica Radion (Theodor Berna), Euro Construct (Sorin Vulpescu si Dan Besciu), Straco Grup (fratii Horpos), Delta ACM (Florea Diaconu).

Potrivit SEAP, contractele de intretinere si administrare a strazilor (carosabil si trotuare) prevad repararea fisurilor, crapaturilor, suprafetelor deteriorate, colmatari, emulsionari, decapari ale imbracamintii rutiere, refacerea structurii rutiere, inclusiv a fundatiilor.

Acordurile-cadru au fost incheiate la inceputul lunii aprilie, prin licitatie restransa accelerata, iar lucrarile sunt finantate de la bugetul local. Fiecare acord vizeaza intre 27 si 41 de strazi.

Primaria Capitalei sustine ca peste 50% dintre strazi au fost reabilitate in urma cu 6-10 ani, iar garantia si durata lor de viata au expirat.

Primul pachet de strazi, in valoare de 281 milioane de lei fara TVA, a fost castigat de asocierea formata din Tehnologica Radion si Pro Cons XXI. Tehnologica Radion este controlata de Theodor Berna, iar la Pro Cons XXI de Florentina Corina Bonciog.

Pachetul doi, in valoare de 270 milioane de lei fara TVA, a fost castigat de asocierea Euro Construct Trading 98, RCV Global Group, Swietelsky Constructii Feroviare si Pro Cons XXI. Euro Construct este detinuta de Sorin Serban Vulpescu si Dan Besciu, la RCV Global Group asociatii principali sunt Naomi Cristina Cristescu si Corneliu Nicolae, iar Swietelsky Constructii Feroviare este parte din grupul austriac Swietelsky.

Pachetul trei, cu o valoare de 194 milioane de lei fara TVA, a fost atribuit asocierii Delta ACM 93, Eurovia-Construct International, Drum Concept si Global Service Proiect. Delta ACM este controlata de Florea Diaconu, la Eurovia actionari sunt Ilie Dan Cristescu, Alexandra Ioana Stoiculescu si Daniela Niculina Cristescu, la SC Drump Concept actionari sunt Elena Papura si Anca Grigoras, in timp ce SC Global Service Proiect este detinuta de Adrian Burlacu.

Pachetul patru, in valoare de 194 milioane de lei fara TVA, a fost castigat de Straco Grup si Strabag SRL. Straco Grup este detinuta de fratii Alexandru si Traian Horpos, in timp ce Strabag este o companie austriaca, foarte activa in Romania, inclusiv in constructia de autostrazi.

Deocamdata, licitatia pentru Pachetul cinci a fost contestata in instanta si este astfel blocata, in vreme ce Pachetul sase, cu o valoare de 235 milioane de lei fara TVA, a fost adjudecat de asocierea Tehnologica Radion – Pro Cons XXI.

Citeste si despre: asfaltari, Bucuresti, licitatii, decopertari, contestari.


Articole cu aceeasi tema:
170 de milioane de euro in trei ani. O firma apropiata lui Liviu Dragnea detine monopolul asfaltarilor in Judetul Teleorman. Vezi lista contractelor
Banii Bucurestiului, ingropati in studii de fezabilitate si consultanta
Investitia in partid produce milionari


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *