Romania Curată

Cum se repară ceea ce am plătit deja. Imagini noi de pe autostrada Sibiu-Orăștie, surprinse de cetățenii care monitorizează lucrările de infrastructură

Cătălin Drulă, de la Asociația Pro-Infrastructură, a publicat astăzi, pe pagina lui de Facebook și pe forumul peundemerg.ro imagini despre modul în care se desfășoară lucrările de reparații la tronsonul de autostradă Sibiu – Orăștie, începute în primele zile ale lunii septembrie.

”Am fost ieri să văd cu ochii mei autostrada închisă după 9 luni, adică lotul 3 din autostrada Orăștie-Sibiu. Pe scurt: apa își face de cap cam peste tot în zona respectivă infiltrându-se în terasamente și producând alunecări de teren. Fără să îmi arog vreo expertiză, cred că e nevoie de soluții serioase și masive de consolidare și drenare care, probabil, nu mai pot fi efectuate în cadrul contractului existent. A ieșit un mic fotoreportaj pe care îl puteți vedea aici”, scrie Cătălin Drulă, pe Facebook.

Costul tronsonului (cu finanțare europeană) a fost de 137 de milioane de euro. În această vară, directorul de investiții de la CNADNR, Alin Goga, a declarat la Realitatea TV că lucrarea a fost decontată deși existau peste 300 de deficiențe constatate de către specialiștii companiei. ”Tot ce am plătit trebuie scos afară și să construim, din nou, de la zero. Planurile de alunecare sunt avansate. Şi ce este cel mai grav este că noi am avut rapoarte comandate de CNADNR, de constructor, care ne-au spus și am știut şi din raportul doamnei Sanda Manea, profesor la Universitatea de Construcții București, că sunt greșeli de proiectare și de execuție. Am știut din decembrie, anul trecut, și noi am plătit autostrada integral, în condițiile în care am știut că lucrurile sunt făcute greșit”, a spus Alin Goga. Acesta a avertizat că există posibilitatea ca, din această cauză, UE să ceară banii înapoi. La câteva zile după aceste declarații, Alin Goga a fost demis.

Autostrada mai e ”celebră” și prin faptul că a fost inaugurată anul trecut cu câteva zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale.

Oficial, actualele lucrări de reparații ar trebui să dureze o lună și jumătate, iar costurile ar urma să fie suportate de constructor.

***

Câteva imagini de pe Forumul peundemerg.ro (explicațiile aparțin autorului foto). Mai multe imagini aici.

 Aici este clar că pămîntul alunecat (planul superior) a împins în corpul autostrăzii (dinspre deal).

Aici este clar că pămîntul alunecat (planul superior) a împins în corpul autostrăzii (dinspre deal).

a1 ebulment 2

Tot în aceeași zonă, o să rîdeți, dar la 32 de grade, zero trafic și fără precipitații de 7 zile eu cred că aici este apă infiltrată prin capilaritate din terasament

Tot în aceeași zonă, o să rîdeți, dar la 32 de grade, zero trafic și fără precipitații de 7 zile eu cred că aici este apă infiltrată prin capilaritate din terasament

Peste tot există apă și infiltrații de apă. Asta după o săptămână în care n-a plouat, ba a fost și foarte cald.

Peste tot există apă și infiltrații de apă. Asta după o săptămână în care n-a plouat, ba a fost și foarte cald.

a 1 infiltrare apa 2


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cum se repară ceea ce am plătit deja. Imagini noi de pe autostrada Sibiu-Orăștie, surprinse de cetățenii care monitorizează lucrările de infrastructură

 1. andreesanu

  Cand o adunatura de lichele or de hoti ajung sa mulga statul de bani acestia o fac si nu se incurca de hirtii.
  Desi constructorul autostrazii a dat in scris la CANDR ca terenul nu-i stabil si proiectul nu solutioneaza PONTA
  candidatul ce se visa presedinte. Azi platesc prostii de romani toate golaniile facute de idiotii ce „conduc ” ministere,guverne asa cum ii taie mintea lor de struti !!!.
  Chestia cu monitorizarea e o baliverna o pretindea ca o face si HOTNEWS printr-un papa lapte care habar navea ce-i aia monitorizare si dadea din an in paste cite o poza facuta la intimplare.
  Unai activitatea de dirigentie de santier facuta de inginer constructor atestat ca si diriginte de santier si alta-i datul cu parerea.In proiectele de constructie exixta un capitol privind controalele ce trebuie facute pe faze de executie a lucrarilor,cine participa la efectuarea controalelor,ce parametrii se controleaza ,ce abatere este admisa !!!,ce se face cand ai abateri de executie mai mari sau cand terenul nu corespunde cu studiul geo !!!.
  Cand ai adunaturi de prosti facuti gramada si pe deasupra sunt si rau intentionati ,atunci se alege praful de toate !!!. Solutia : cine are singe in instalatie sa-i puna sa plateasca pina la ultimul ban ei si neamul lor pina la a zecea generatie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *