Adrian Popescu

Cum se mai cheltuie aiurea banii prin tara Primarul din Targoviste pregateste Pastele… in miezul iernii

O veche zicala romaneasca spune ca gospodarul isi face vara sanie si iarna caruta. Primarul din Targoviste, Gabriel Boriga, pare sa fi luat serios proverbul si, cu gandul la Craciunul ce vrea sa vina, si-a spus ca nu ar fi rau ca in luna noiembrie sa pregateasca orasul de… Paste!

„Datorita faptului ca locuitorii municipiului Targoviste si mai ales copii au primit cu entuziasm atmosfera creata de iluminatul festiv al sarbatorilor pascale, consideram necesara achizitionarea de produse pentru a realiza din municipiul Targoviste un oras la standarde europene”, scrie negru pe alb, intr-un anunt al Primariei publicat pe 29 noiembrie pe SEAP.

Folosind drept pretext „bucuria copiilor”, Gabriel Boriga vrea sa cheltuiasca 1,5 milioane lei cu TVA (350.000 euro), pentru achizionarea unor instalatii de iluminat care sa aminteasca de Sarbatorile Pascale.

Astfel, pe strazile din oras vor fi agatate figurine in forma de oua, stele, iepurasi, lumanari, toate in dimensiuni megalomanice.

Printre acestea se afla „ansamblul pascal alcatuit din patru sfere tip bidimensionale tip ou, cu insertii de leduri pe intreaga suprafata, lungime 4.00-4.20 metri, inaltime 2.00-2.10 metri”, „figurina tridimensionala pentru exterior tip iepure, viu colorata, accesorizata cu un obiect in forma de cos, inaltime 1.00-1.10 metri”, „figurina tridimensionala in forma de ingeras, auriu, cu insertii de leduri alb cald, accesorizata cu un obiect tridimensional in forma de trompeta, inaltime 2.2- 2.5 metri” sau ” grup figurine tridimensionale ce reprezinta scena nasterii Mantuitorului, compus din SF Maria, SF Iosi, cei 3 Magi, un pastor si pruncul Isus in iesle, inaltime 1.40-1.50 metri”.

Insteresant este ca aceesi „bucurie a copiilor” i-a adus primarului Boriga un dosar penal. Anul curent, el a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru ca a achizitionat ecipamente de joaca de la compania Utilex Construct SRL, fara respectarea procedurilor legale de achizitie publica. Administratorul firmei Utilex este Simoiu Gheorghe, nimeni altul decat finul primarul.

La Craiova se simte nevoia de plasme

Cum apropierea sarbatorilor de iarna naste dorinta de a face cadouri, Primaria din Banie s-a gandit sa le faca angajatilor o bucurie, asa ca a dat comanda la 20 monitoare calculator LCD, 30 de imprimante laser si 10 imprimante multifunctionare laser. Pretul este „insignifiant”: 10.000 de euro.


Iasiul devine raiul copiilor

Apropierea alegerilor locale i-a adus aminte primarului din Iasi, Gheorghe Nichita, cat de importante sunt voturile mamicilor si taticilor, asa ca edilul a lansat un ambitios plan de construire a unor spatii de joaca pentru copii, pentru care a alocat aproape 5 milioane de euro.

Potrivit SEAP, castigatorul licitatiei este firma SC KING INDUSTRIAL ENTERPRISES SRL, ce isi are sediul intr-un apartament din sectorul 4 al Capitalei, avandu-i ca patroni de cetatenii turci Tamer Atalay si Mustafa Bekar. Acestia detin compania SC Kiat Group Construct SRL, ce apare in dosarul de coruptie al primarului din Cluj Napoca, Cluj Napoca.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cum se mai cheltuie aiurea banii prin tara Primarul din Targoviste pregateste Pastele… in miezul iernii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *