Adrian Popescu

Cum poate ajunge un absolvent de Spiru Haret sef la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

Comisiile reunite de buget – finante din Camera Deputatilor si Senat au avizat favorabil, marti, cu 21 de voturi „pentru” si 12 voturi „impotriva” alegerea lui Romeo Ionut Comaniciu in fruntea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), o institutie ce gestioneaza o piata de doua miliarde de euro. El ii va lua locul Angelei Toncescu, cea care are a intrat in gura presei pentru venituri anuale de peste 350.000 euro.

Romeo Ionut Comaniciu este sustinut de PDL, are 35 de ani, a absolvit Universitatea particulara Spiru Haret si este directorul sucursalei Astra Brasov, companie detinuta de magnatul Dan Adamescu.

Initial, PDL il propusese ca presedinte la CSA pe Cristian Constantinescu, insa partidul aflat la guvernare s-a reorientat spre Ionut Comaniciu, dupa ce Cristian Constantinescu a criticat dur proiectul PAID (protectie obligatorie impotriva dezastrelor naturale), proiect sustinut culmea tocmai de compania de asigurari Astra, controlata de Adamescu.

Cei de la PDL nu au sustinut planul de restructurare propus de Cristian Constantinescu, prin care acesta dorea o evaluare a angajatilor de la CSA, precum si al managerilor din industrie.

Opozitia a criticat dur alegera lui Romeo Ionut Comaniciu, sustinand ca nu are experienta si este impus de gruparea PDL din Brasov, condusa de primarul George Scripcaru.

Ionut Comaniciu detine integral societatea Anro Consulting SRL Brasov, care activeaza in domeniul consultantei pentru afaceri si management.

Nu numai PDL a avut castiga de cauza la votul din Comisiile de buget-finante.

Astfel, PSD l-a propus pe Tudor Balta pentru functia de vicepresedinte al CSA, nominalizarea fiind acceptata cu 37 de voturi pentru si doar doua impotriva, in vreme ce Doru Frunzulica, propus de UNPR pentru postul de membru CSA, a primit 36 de voturi pentru si trei impotriva.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Cum poate ajunge un absolvent de Spiru Haret sef la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

 1. cri

  Da ce are? Funeriu, ca asta mi-a venit acum, ce scoli are! si e bun…., nu? De ce trebuie prima data sa aruncam cu noroi. Destepti si prosti au iesit de la toate universitatile.

  Reply
 2. Horia

  nici eu nu prea inteleg care e problema, de fapt? nu vad o situatie clara, si afirmatia din titlu nu e sustinuta cu argumente nicaieri in articol. Ce e rau daca a absolvit Spiru Haret?

  As vrea ca macar la ARC, aici, sa pot citi stiri si analize facute ca la BBC (corect si echidistant) si nu vesti dramatizate caraghios, ca in restul presei romanesti, unde e tipic obiceiul de a pune un titlu dramatic care sa nu aiba acoperire in textul articolului.

  Reply
 3. costas

  Comentariile precedente spun totul despre gandirea majoritatii romanilor.Acesta este si principalul motiv pentru care politicienii isi permit sa faca ceea ce fac.Sunt,din pacate foarte multi oameni care nu pot face diferenta dintre ‘Spiru Haret’si o institutie de invatamint superior, sau au interesul sa nu o faca.NU.De la universitatile serioase nu ies prosti.As fi curios sa le cunosc pozitia celor doi dupa ce masinile lor ar sta in service un an pentru ca asiguratorul refuza sa faca plata iar membrii CSA i-ar trata cu dispret, asa cum ofac de obicei.Poate [POATE]atunci ar intelege de ce in fruntea unui asfel de organism trebuie pusi altfel de oameni.In acest caz insa, incompatibilitatea este data nu de facultatea absolvita ci de functia de pe care persoana este propulsata in CSA.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *