Adrian Popescu

Cum încearcă Solomon Wigler să iasă din arest: soţia mea nu are bani nici de pâine! Plus doi consilieri generali denunţaţi la DNA

Arestul preventiv pare să-i apese destul de tare pe corupţi, iar unii încearcă tot felul de stratageme pentru a fi puşi în libertate. Un exemplu este Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, trimis în judecată pentru o şpagă de 230.000 de euro.

Astăzi, el a încercat să îi înduioşeze pe judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti să îl elibereze din arest, susţinând că şi-a recunoscut vinovăţia, a colaborat cu procurorii DNA şi a depus două denunţuri împotriva consilierilor generali care au primit mită.

El s-a mai plâns că nu mai poate mânca, deoarece are probleme cu dinţii, iar soţia lui nu mai are bani nici să îşi cumpere pâine.

„Îmi pare rău de faptele comise. Am avut timp să analizez cum am procedat. M-am ocupat de toate problemele sociale ale primăriei. În şapte ani, am făcut 5.500 de audienţe. Am repartizat 500 de apartamente sociale. Aş putea obţine tot atâtea caracterizări. Am greşit, dar am făcut şi lucruri bune. Am mediat două zile la Pasajul Basarab şi la Hala Matache, la Mihai Bravu am stat noaptea şi am discutat cu protestatarii. Am şi o parte bună. Vreau să stau în arest la domiciliu. În urma sechestrului, soţia mea este consiliată de rude să renunţe la mine. Nu are nici bani de pâine. Se împrumută de la fratele din străinatate. Nu am reuşit să ajung la dentist deoarece am un implant dentar. Sunt o persoană sinceră. Am stat de la 8 la 7 seara la DNA şi am povestit tot. Îmi doresc sa termin cât mai repede. Un vis negru s-a abătut asupra mea. Sunt vinovat, dar vreau să-mi salvez familia”, a spus Solomon Wigler în sala de judecată.

La rândul său, avocatul său, Pavel Abraham, le-a cerut magistraţilor să ţină seama de faptul Wigler i-a denunţat pe consilierii la care au ajuns banii, acesta a slăbit 8 kg şi nu mai poate mânca, deoarece are probleme cu dantura.

Acuzaţii grave de corupţie

Solomon Wigler a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a cerut 230.000 euro mită de la un om de afaceri, în schimbul intervenţiilor sale pe lângă consilierii generali din Capitală, în vederea aprobării construirii a două supermarketuri.

Astfel, Wigler a promis că va interveni pe lângă consilierii din CGMB în vederea adoptării unei hotărâri de Consiliu General în şedinţa din 28 aprilie 2015, privind acceptarea unei donaţii de teren către Municipalitate, necesare realizării soluţiei tehnice a accesului auto la un supermarket care urma să se construiască în zona bulevardului 1 Mai.

De asemenea, Wigler a acceptat să intervină pe lângă consilierii generali în vederea adoptării unui proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului pentru construirea unui supermarket din şoseaua Alexandriei.

Mita a fost negociată atât în sediul Primăriei Capitalei, dar şi într-un parc din Bucureşti.

Pe 3 iunie, el a fost surprins în flagrant de procurori în timp ce primea o tranşă de 25.000 euro de la omul de afaceri.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Cum încearcă Solomon Wigler să iasă din arest: soţia mea nu are bani nici de pâine! Plus doi consilieri generali denunţaţi la DNA

  1. Paul

    Primarul Sorin Oprescu,doctor si prof universitar s-a dezonorat, comportandu-se ca un delicvent de drept comun,cu un apetit nestavilit pentru comisioane si frauda financiara.Lacomia strica omenia!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *