Adrian Popescu

Cum au ajuns politicienii sa ne prosteasca in direct Dezbatere: A fost sau nu votul din Parlament secret?

Oficial, votul prin care parlamentarii au decis vineri suspendarea din functie a lui Traian Basescu a fost „vot secret cu bile”. Toata lumea a vazut insa la televizor ca acest vot nu a fost nici pe departe secret. Deputatii si senatorii au primit doua bile, una de culoare alba si una de culoare neagra, pe care le-au introdus in doua urne. Votul „pentru” a fost considerat cel in care se introduceau bilele în urnele corespunzatoare din punct de vedere al culorii.

Oamenii au putut insa urmari vineri seara, in direct, la televiziuni, ca votul nu a fost nici pe departe secret. Culmea este ca mai multi parlamentari, din ambele tabere, s-au postat la nici un metru de urne si au urmarit mare cu atentie ca nu cumva colegii lor sa tradeze.

Nu intelegem de ce Regulamentul Parlamentul prevede votul secret sau de ce noi, cetatenii, ar trebui sa mai votam secret la alegerile parlamentare, locale si prezidentiale, de vreme ce alesii nostrii nu respecta legea.

A fost sau nu incalcata procedura? A fost sau nu votul din Parlament secret?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Cum au ajuns politicienii sa ne prosteasca in direct Dezbatere: A fost sau nu votul din Parlament secret?

 1. Laura

  Legal vorbind, a fost vot secret. Asa a spus Curtea Constitutionala prin 2010, la una din asumarile de raspundere a D-lui Boc (chiar daca arati bila, votul e tot secret). Practic vorbind, insa …

  Reply
 2. maria

  Din pacate se adevereste din ce in ce mai mult ca mafia a ajuns la putere iar oamenii educati , de buna credinta sunt eliminati de peste tot , acum in institutiile statului vom vedea ca apar tot mai multe personaje patate care sunt santajabili din pacate, semnalul se da de sus .

  Reply
 3. angela

  La nici 0,5 m de urne,erau 2 usl-isti,unul imbracat in costum cred ca alb,haina avand cotiere,care mereu se holba in urne;mai era unul in costum gri,cu papion care la fel facea;mai aveau un pic si luau urnele in brate;ma intreb :daca si la banca exista un spatiu intre cel ce efectueaza operatiunile bancare si cel care asteapta,la nenorocitii astia se mai poate spune ca votul a fost secret?

  Reply
 4. Popailie

  Votul secret se exercita intr-o cabina de vot. Chestia cu bile de doua culori e o gluma proasta. Votantii sunt controlati, deci NU SE RESPECTA VOTUL SECRET.
  Cred ca ” cineva”, ( nu stiu cine are aceasta calitate) ar trebui sa conteste legalitatea unui asfel de vot.

  Reply
 5. Adrian

  Faptul ca nu se respecta secretul e de mult cunoscut. Ce nu inteleg eu – de ce e votul secret? Nu avem si noi, ca alegatori, dreptul de a sti ceea ce fac reprezentantii nostri alesi?

  Reply
 6. DanBruma

  Votul este secret din punct de vedere al celui care il exercita si nu al celui care se uita. In consecinta cel care voteaza poate oricand sa dezvaluie votul sau. Votul cu bile poate fi secret daca votantul ascunde bilele de privirea celor din jur in timp ce le da drumul in urne ceea ce s-a si intamplat. E simplu. Oricum nu se compara cu ce a facut Anastase, fosta sefa a deputatilor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *