Adrian Popescu

Cum a trecut o firma de la comertul cu fructe la publicitate pentru autoritatile locale din Hunedoara. Primaria Deva isi cumpara cu bani grei linistea in presa.

An de an, autoritatile locale din Deva isi spala imaginea in presa, cumparand pe bani grei spatii de publicitate in ziare. Din 2007, afacerea se deruleaza prin intermediul SC Fabimar Prestcom SRL, o firma ce se ocupa, printre altele, de comertul cu fructe si legume sau transporturi de marfuri. De patru ani, Fabimar Prestcom primeste cu regularitate de la Primaria Deva si Consiliul Judetean Hunedoara contracte privind publicitatea in presa locala.

Potrivit datelor de pe SEAP, colaborarea a inceput in 2007, cand firma a castigat un contract de 30.000 de euro, ce avea ca obiect publicitate in presa locala pentru Primaria Deva.

In 2008, compania a primit alte doua contracte asemanatoare din partea Consiliului Judetean Hunedoara, de 75.000 lei si 294.000 lei, iar in 2009 un alt contract de 504.000 lei.

Ultimul contract s-a semnat in aprilie 2011 cu Primaria Deva, avand ca obiect “publicare in presa scrisa”, cu o valoare de 155.000 lei.

Presa locala din Deva a relatat ca, in 2007, SC Fabimar Prestcom avea cateva tarabe in pietele din oras si un depozit en-gros, unde comercializa legume si fructe si evident nu avea nicio experienta in mass-media sau comunicare, care sa-i permita sa parcticipe la licitatiile organizate de Primarie sau Consiliul Judetean. De asemenea, compania nu indeplinea nici cerintele din caietul de sarcini, deoarece inregistra datorii mari.

Intr-un articol publicat in Romania libera, surse din cadrul Primariei Deva sustineau ca in spatele colaborarii dintre Fabimar Prestcom si autoritatile locale se afla o jurnalista de la un cotidian „amabil” atat cu primarul liberal al Devei, Mircia Muntean, dar si prietena cu patroana „Fabimar Prestcom”, Mariana Fratilescu.

Contractele derulate cu autoritatile publice de SC Fabimar Prestcom in domeniul publicitatii se vad imediat si in cifra de afaceri si reducerea pierderilor.

Astfel, in 2006, compania avea o cifra de afaceri de 1,2 milioane lei, cu o pierdere de 2.967 lei, pentru a urca in 2007 la o cifra de afaceri de 1,9 milioane lei si un profit de 278.000 lei, iar in 2008 la 2,1 milioane lei cifra de afaceri si un profit de 169.000 lei.

Citeste si despre: Mircea Muntean, Primaria Deva, Hunedoara, afaceri, bani publici.


Articole cu aceeasi tema:
Urmarire penala. Achizitiile publice ilegale i-au trimis in fata instantei pe edilii Hunedoarei
Sefii consiliilor judetene isi tin la secret averile
Ministrul Vasile Blaga apara tara de hoti cu firmele ginerelui


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Cum a trecut o firma de la comertul cu fructe la publicitate pentru autoritatile locale din Hunedoara. Primaria Deva isi cumpara cu bani grei linistea in presa.

  1. lili

    sa faceti planurile altora ,sunteti buni!!!!Stati linistiti ca nu se face nici o ilegalitate.Sunt prea destepti in comparatie cu voi.Vedeti-va de treaba voastra,ca este mai bine.

    Reply
  2. unul

    Te pomenesti ca doamna care a facut comentul de mai sus e chiar d-na Mariana,patroana firmei…..ca prea a sarit in sus la „critica” facuta de dvs….Asta e datoria presei,”domnita”,sa dea in vileag magariile facute de o mana de pilosi…..

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *