Romania Curată

CSAT a avizat proiectul de buget. Serviciile primesc cu 10% mai puțin decât anul trecut, Apărarea va avea 2% din PIB

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a dat marţi aviz favorabil bugetelor de siguranţă naţională, potrivit anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis, care a criticat bugetul în ansamblu, numindu-l „problematic”, „prea optimist” și „supraevaluat”, anunță Mediafax.

„Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care doreşte să-l trimită în Parlament. Acest buget pe care guvernul l-a pregătit şi este gata să-l trimită în Parlament, mi se pare problematic. Acest buget prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor şi după părerea specialiştilor şi după părerea mea, acest buget este prea optimist, este un buget supraevaluat fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere foarte mare, vorbim de o creştere în jur de 15%. Chiar dacă considerăm că economia României va creşte, lucru pe care ni-l dorim cu toţii, o creştere atât de mare este greu de realizat. În acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bugetele în domeniul securitate naţională în unele zone au fost scăzute”, a spus preşedintele, la ședinței CSAT.

„Proiectul care ne-a fost prezentat prevede o alocare de 2% pentru bugetul Ministerului Apărării Naţionale, ceea ce corespunde cu angajamentele în vigoare şi este important de subliniat că acest buget trebuie şi executat cu folos pentru România şi pentru securitatea naţională a României. Este extrem de important că aceşti banii alocaţi MApN să fie folosiţi pentru programe de dotare pe termen lung care realmente duc la o modernizare a dotării în România. Bugetul pentru Ministerul de Interne este într-o zona foarte apropiată cu cel de anul trecut”, a mai spus Iohannis.

„Important de reţinut, guvernul prin primul ministru şi Ministrul Finanţelor s-a angajat că la rectificarea bugetară să vină în completarea acestor sume acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului. Cu această remarcă a fost avizat proiectul de buget”, a mai spus Klaus Iohannis


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *