Adrian Popescu

Cristian Zgabercea, producătorul general și membru în Comitetul Director al TVR, pus sub acuzare de DNA, în dosarul prietenului său, Nicuşor Constantinescu

Procurorii DNA l-au pus astăzi (joi) sub acuzarepe Cristian Bogdan Zgabercea, producător general al TVR și membru al Comitetului Director al televiziunii publice, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani. El este acuzat că, în calitate de fost director al CJ Constanţa, l-ar fi ajutat pe bunul său prieten Nicuşor Comstantinescu să efectueze plăţi nelegale de 5 milioane lei către diverse asociaţii culturale şi sportive.

De altfel, Nicuşor Constantinescu a fost săltat de procurorii anticorupţie şi dus la audieri, după ce anchetatorii au efectuat percheziţii în mai multe locuri: sediul CJ Constanţa, Hotelul Flora din Mamaia, sediul Agenţiei de Turism unde îşi desfăşoară activitatea Asociaţia Litoral Delta Dunării, la Aquamagic, parcul de distracţii din Mamaia care aparţine lui Sorin Strutinsky, prieten cu Radu Mazăre; la sediile a două firme – SC Passion SRL şi SC Taste It Events&Catering, precum şi la Hotel Cupidon din Eforie.

Printre altele, Nicuşor Consantibescu este acuzat că a efectuat plăţi nelegale pentru servicii de publicitate în cuantum de câte 2,5 milioane lei către SC Combat Press SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL. Ultima societate deţine licenţa postului Neptun TV, televiziune înfiinţată de Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre şi unde acţionar este în prezent Gabriel Sorin Strutinsky.

De asemenea, CJ Constanţa a încheiat în 2013 un contract de prestări servicii cu SC Telegraf Advertising SRL, la care asociat este acelaşi Gabriel Strutinsky, iar Nicuşor Constantinescu a efectuat plăţi din fonduri publice în temeiul acestui contract, în mai multe rânduri, în anul 2013 şi în perioada 06.02.2014 – 27.06.2014, în cuantum total de 63.779 lei.

Alte acuzaţii la adresa lui Nicuşor Constantinescu se referă ilegalităţi în decontarea unor plăţi referitoare la lucrări de împădurire şi pepiniere executate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa; precum şi lucrări de întreţinere executate la drumurile judeţene.

Producătorul de la TVR, complicele lui Nicuşor Constantinescu

Cristian Bogdan Zgabercea, în prezent producător general și membru al Comitetului Director al Societății Române de Televiziune, este acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Mai exact, în anul 2012, pe când era la CJ Constanţa, Zgabercea a întocmit mai multe referate prin care l-a ajutat pe Constantinescu să efectueze plăţi nelegale de 5.094.836 lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către diverse fundaţii şi asociaţii, finanţarea şi plăţile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a judeţului Constanţa.

Astfel, Zgabercea a transferat către Fundaţia Culturală Thalia, în temeiul unor relaţii contractuale fictive, suma de 900.000 lei, despre care cunoştea că provenise din săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu de către Nicuşor Constantinescu, la care participase şi el, scopul fiind acela de a disimula originea ilicită a banilor.

Zgabercea este prieten cu Nicuşor Constantinescu, el fiind cel care l-a îngrijit mai bine de o lună pe baronul de Constanţa, pe când acesta era internat într-un spital din SUA.

***

Citește și:

Pe bune, voi nu v-ați săturat ca fostul purtător de vorbe al lui Adrian Năstase și cel care i-a schimbat pamperșii lui Nicușor Constantinescu să decidă ce știri intră sau nu intră la TVR?

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cristian Zgabercea, producătorul general și membru în Comitetul Director al TVR, pus sub acuzare de DNA, în dosarul prietenului său, Nicuşor Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *