Romania Curată

Creșteri record de prețuri la carburanți: vom plati cu 10% mai mult la benzină!

Șoferii vor plăti cu 0,45 de lei mai mult pe litrul de benzină sau de motorină și cu 18 lei mai mult pe alimentarea cu 40 de litri a rezervorului mașinii personale, după ce Guvernul va majora în două etape accizele la carburanți începând de la 15 septembrie. 

Astfel, accizele vor creşte cu 22% pentru benzină şi cu 14% pentru motorină, potrivit actului normativ al Guvernului. Pentru menținerea prețurilor produselor petroliere competitive în regiune, se propune revenirea, pentru benzină și motorină, la nivelurile accizelor practicate în anul 2016.

Prin aceasta masura se revine practic la supraacciza pe carburanti introdusa de guvernul PSD condus de Victor Ponta in 2014.

Guvernul justifica majorarea accizei, intr-un comunicat, prin faptul ca „nivelurile actuale ale accizelor practicate in Romania, raportat la cursul leu/euro stabilit de Banca Centrala Europeana pentru prima zi lucratoare din luna octombrie 2016, sunt foarte aproape de limita minima prevazuta de legislatia Uniunii Europene”.

Vezi mai jos explicațiile premierului Tudose pentru reintroducerea supraaccizei la carburanți, dar și efectele acestei  măsuri:


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Creșteri record de prețuri la carburanți: vom plati cu 10% mai mult la benzină!

 1. Adrian

  Cum așa? Doar a arătat și la tvr inclusiv adineauri pe burtiere că va fi creștere de 0,32 bani la litru.

  Normal ar fi ca toți ăstia care nu știu că 0,32 bani nu e totuna cu 0,32 lei și fac afirmații în spațiul public să nu mai fie angajați la stat cel puțin 100 de ani.

  Reply
 2. CMC

  Si daca toate taxele ar fi anulate, tot am avea benzina mai scumpadecat in Austria, care nu are rezerve de petrol si nici acces la mare pentru import.
  Ba mai avem si redeventele printre cele mai mici din lume.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *