Adrian Popescu

Credeti Primaria care da vina pe vreme?Avem stadion de 200 milioane euro cu gazon ars de inca 120.000

Primaria Capitalei si Federatia Romana de Fotbal inaugureaza marti cu mare pompa noul stadion national din Bucuresti, pretextul fiind meciul de fotbal Romania-Franta. Cu toate ca noul stadion a costat peste 200 de milioane de euro, gazonul de la Arena Nationala este deja deteriorat, fara ca aici sa se fi disputat un meci oficial sau alta manifestare sportiva.

Responsabilii din Primarie dau vina pe mama natura, ca a tinut temperaturile prea ridicate si nu a oferit precipitatii.

Gazonul de pe Arena Nationala a fost achizitionat din Italia si a fost montat de o firma specializata in executia terenurilor de fotbal.

Inlocuirea lui costa 120.000 euro, bani care inca nu se stie de cine vor fi achitati.

Romanii s-au inghesuit sa isi cumpere bilet pentru meciul Romania-Franta, din preliminariile Campionatului European 2012.

Desi, initial promisesera ca totul va fi ca la carte, cei din Primaria Capitalei au dat azi un comunicat de presa in care cauta scuze pentru deteriorarea gazonului.

„Rulourile de iarba au fost montate in luna iulie, iar terenul de joc era pregatit inca din data de 10 august pentru desfasurarea meciului de fotbal Romania-Argentina. Acest stadion a fost realizat in vederea desfasurarii finalei Europa League din 2012, perioada in care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare. Este important de mentionat ca gazonul necesita timp pentru maturizare. Dupa aceasta data (10 august), temperaturile extrem de ridicate, dar si lipsa precipitatiilor, nu au permis o dezvoltare corespunzatoare a radacinilor, astfel incat sa se asigure o legatura puternica intre ruloul de iarba si stratul suport”, se arata in comunicatul Primariei Capitalei.

Primaria sustine ca deterioarea gazonului ar fi un fenomen des intalnit pe stadioanele noi, situatie inregistrata si pe Parc de Prince din Paris si Commerz Bank Arena din Frankfurt, si ca suprafata de iarba de pe Arena Nationala nu a fost inca receptionata.

Primaria spune insa ca a cam fortat lucrurile si ar fi trebuit sa astepte maturizarea gazonului.

„Subliniem ca terenul de joc nu a fost receptionat si achitat de Primarie catre antreprenor, urmand ca acest lucru sa se faca numai dupa probarea lui, adica efectuarea unor jocuri oficiale. Tinand cont de problemele care apar intotdeuna la primele meciuri desfasurate pe un gazon nou, municipalitatea a avut de ales intre a lasa gazonul sa se maturizeze, nefolosind stadionul, si riscul de a se distruge intr-o anumita proportie, urmand ca acesta sa fie inlocuit. (In cazul in care gazonul se deterioreaza, costurile sa fie suportate de organizatorul evenimentului – club de fotbal etc.) Firma de specialitate care a executat lucrarile de gazon, aleasa de antreprenorul general al lucrarii, a fost pregatita pentru aceasta posibilitate. Ca urmare a faptului ca bucurestenii meritau sa se bucure de acest stadion cat si a solicitarilor UEFA, am ales varianta desfasurarii mai multor evenimente decat se prevazuse initial, respectiv meciurile echipei nationale, dar si ale echipelor care s-au calificat in grupele Champions League si Europa League, cu masurile compensatorii necesare”, se mai mentioneaza in comunicatul PMB.

Credeti aceste explicatii?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Credeti Primaria care da vina pe vreme?Avem stadion de 200 milioane euro cu gazon ars de inca 120.000

 1. Victor Olaru

  1.-Daca primaria stia ca „ar fi trebuit sa astepte maturizarea gazonului”, cine a hotarat altfel a gresit.
  2.-Intr-un stat de drept, cine greseste plateste.

  Reply
 2. traiang

  Nu intamplator a castigat licitatia pentru gazon fratele lui Oprisan de la VRANCEA cand sunt si alte firme serioase in domeniu Credeti ca va da el socoteala cand deja vine cu explicatii stupide de vant din nu stiu ce directie,ploaie etc

  Reply
 3. dorel

  nu este o scuza din partea autoritatilor, am citit multe articole pe tema asta, dar nici unul nu a intrebat un specialist in montarea gazoanelor, un biolog, un peisagist,etc din tara sau din strainatate, sa vedem pararea lor despre acest incident, eram tare curios sa vedem ce zice

  Reply
 4. scenarita

  .. eu, care ma astept la toate…., tare mi-i frica ca si chestia cu gazonu a fost un truct cu care sa-i invingem de cocosi….; adevarul este ca, teoretic, i-am invins: am avut mai multe ocazii de a marca decat au avut ei ; deci nu gazonu… si norocul sau bafta cum se mai spune prin mahala

  Reply
 5. Nick Sava

  Ascultind comentariile post-eveniment, nu putem spune decit ca familia Oprisan si Primarul Oprescu sunt aparati asiduu. Nea Mitica recunoaste deschis ca s-a gresit ca s-a jucat pe Arena Nationala si ca e posibil ca pina in primavara, „pina la maturizare”, sa nu se mai joace nimic. Acum trebuie vazut CINE a dispus desfasurarea jocului in aceste conditii.
  In mod sigur afirmatii ca si la… Parc de Prince s-a intimplat acelasi lucru nu e adevarat. Jucatori si presa franceza, numind terenul „cimp de cartofi”, nu fac altceva decit sa isi manifeste uimirea. Ar fi fost primii care sa recunoasca ca e ceva obisnuit… NU E!

  Reply
 6. workman

  JAF ! JAF ! JAF ! cum furi 300 milioane de euro in Romania? faci un pod si un stadion, ambele la valoare reala sub 50-70 mil euro.

  282 mil euro podul de la basarab….
  200 mil un stadion

  KK MAKA.

  Reply
 7. Sorin

  Nu sepot abtine sa nu faca o ” mica afacere” pe bani publici, nu le permite gena de politicieni. Independenta lui Oprescu fata de partidele politice este reala?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *