Romania Curată

Corupția a dublat în trei ani prețul apei în Capitală. USB și Nicușor Dan cer publicarea listei consilierilor generali care au votat pentru creșterea tarifelor Apa Nova

Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) solicită Consiliului General al Municipiului București să facă publică lista consilierilor generali din perioada 2008-2015 care au votat pentru creșterea prețului apei pentru bucureșteni, având  în vedere faptul că, doar în  primii 13 ani, de când serviciul de apă și canal din București a fost concesionat de Primăria București firmei Apa Nova, tariful la apă a crescut de aproape 17 ori.

“Corupția din Primăria Capitalei a crescut în mod inadmisibil preţul apei pentru bucureșteni, iar de acest lucru se fac vinovați toți acei politicieni care au votat în favoarea unei companii comerciale și în detrimentul cetățenilor. Astăzi aflăm cu stupoare din comunicatul DNA că profitul companiei care se ocupă de apă și canal a crescut, doar într-un an, cu aproape 50 la sută, doar prin majorarea pretului plătit de bucuresteni. Locuitorii Capitalei au dreptul să știe cine sunt acei consilieri generali implicați în acțiunile de corupție descrise de DNA, care prin votul lor le-au scumpit apa de la robinet. Astfel, doar în perioada 2010-2013, prețul apei s-a dublat în Capitală. USB cere CGMB să facă publică lista consilierilor generali care au votat în favoarea afacerilor unei companii și în defavoare bucureștenilor”, afirmă Nicuşor Dan, președintele Grupului de Inițiativă al USB.

Liderul USB consideră inadmisibil modul în care consilierii generali au înțeles să-și îndeplinească mandatul încredințat de cetățeni, acționând contrar intereselor acestora.

“Este cât se poate de clar că avem de-a face cu o administraţie coruptă până în măduva oaselor, în morișca grupurilor de interese fiind implicați atât primarul general și directorii săi, cât și consilierii care au votat împotriva intereselor cetățenilor. În urma anchetelor DNA vom afla, cu siguranță, și despre alte fapte de corupție de la Primăria Capitalei și poate astfel vom înțelege de ce trăim într-un oraș în care oamenii sunt de 25 de ani nemulțumiți de trafic, de poluare, de curăţenie, de transportul public și de multe altele. Tocmai de aceea am solicitat un audit extern, profesionist, al tuturor primăriilor din Capitală, precum și publicarea tuturor contractelor de achiziții publice din ultimii trei ani. Banii publici trebuie cheltuiți transparent, pentru cetățeni, nu pentru interesele politicienilor și ale camarilelor acestora”, susține Nicușor Dan.

USB a lansat, imediat după arestarea lui Sorin Oprescu, un Plan de curățenie generală în primăriile din capitală, prin care se urmărește curățarea acestor instituții de  grupuri de interese, de corupție și ineficiență.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Corupția a dublat în trei ani prețul apei în Capitală. USB și Nicușor Dan cer publicarea listei consilierilor generali care au votat pentru creșterea tarifelor Apa Nova

  1. Mitush

    Buna ziua. Pana si cei care au preluat stirea au gresit. Pretul in 2015 este de 4,64 lei FARA TVA, FARA TAXA CANALIZARE APE UZATE, FARA TAXA MUNICIPALA APE UZATE (TMAU). REAL, PRETUL ajunge la 7,2 lei/m.c.

    Reply
  2. Nistor Alina

    Buna ziua,va rog din suflet verificati apa din Calafat care nu numai ca s-a vandut fraudulos de catre primarul din Calafat Doljcare are cel putin 3 dosare penale pentru furt de bani publici,dar este si de proasta calitate,nu s-a facut nici o modificare,iar apa e l pret de apa minerala doar ca nu ne ramane sticla.Cu mii de multumiri.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *