Romania Curată

Corpul de control al premierului: Există suspiciuni că Spitalul de Pediatrie Pitești a mințit în legătură cu infecțiile nosocomiale

Vă mai amintiți de copiii din Pitești care au ajuns în stare gravă la Spitalul ”Marie Curie” din București, iar autoritățile s-au bâlbâit săptămâni întregi că nu știau care este problema? Un indiciu vine de la Corpul de control al premierului care a făcut un control la Spitalul de pediatrie din Pitești, iar ieri a publicat rezultalele acestui control.

Astfel, potrivit Notei de informare a corpului de control al primului ministru, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, între 1 ianuarie 2015 – 16 februarie 2016, faptul că nu a fost identificată nicio infecție nosocomială, fără a exista însă buletine de analiză în acest sens, existând astfel suspiciunea că înregistrările nu sunt corespunzătoare adevărului.

Controlul a început pe 16 februarie și a vizat perioada 1 februarie- 13 mai. Reprezentanții Guvernului au constatat că în perioada 18 ianuarie — 11 februarie, la spitalele de pe raza județului Argeș au fost internați 16 copii (din care 13 cu patologie digestivă) cărora le-au fost stabilite la internare următoarele diagnostice: „boală diareică acută”, „gastroenterocolită acută”, „sindrom dispeptic”, „sindrom febril rinofaringită acută”, „pneumonie cu sindrom obstructiv’ și „rotavirus confirmat”. Mare parte dintre copiii internați în această perioadă la spitalele de pe raza județului Argeș și, ulterior, la Spitalul „Maria Curie” și la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” au prezentat în antecedente multiple internări pentru patologie digestivă și respiratorie, precum și anemie carențială și rahitism, fapt ce denotă o imunitate scăzută a organismului acestor copii, se arată în nota Corpului de control.

”În perioada 1.01.2015-16.02.2016, reprezentanții Spitalului de pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, luna, faptul că nu a fost identificată nici o infecție nosocomială, fără a exista documente justificative (buletine de analiză) care să ateste afirmația, existând astfel suspiciunea că înregistrările nu sunt conforme adevărului”, se arată în documentul menționat.

De asemenea, Corpul de control a mai constatat probleme și în ceea ce privește achiziționarea de către Ministerul Sănătății de vaccinuri de la Polisano SRL în condiții în care Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a comunicat Ministerului Sănătății faptul că vaccinul HEXAXIM, destinat pieței din Kazahstan, este un „medicament neautorizat de punere pe piață”.

Citiți aici integral raportul Corpului de control al primului ministru.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *