Adrian Popescu

Contracte fara licitatie la RADET Milioane de euro pentru stricat trotuarele din Bucuresti

A devenit ceva obisnuit ca diversele regii din Bucuresti de apa, canalizare si gaz sa strice trotuarele si strazile atunci cand angajatii lor efectueaza interventii sau inlocuiesc conductele. Ceea ce nu stiati este ca pentru gropile aparute in carosabil se platesc milioane de euro, fara nicio justificare. Un exemplu in acest sens este Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET), obisnuita sa dea contracte banoase fara licitatie unor companii private.

Astfel, pe 19 decembrie 2012, RADET a acordat fara licitatie un contract in valoare de 5,2 milioane lei fara TVA (peste un milion de euro) companiei Tehnologica Radion SRL, avand ca obiect “refacere sistem rutier si trotuare”.

Practic, compania detinuta de “regele asfaltului” Theodor Barna primeste o suma imensa de bani, pentru a acoperi gaurile din trotuare, aparute dupa ca angajatii de la RADET sparg asfaltul in urma operatiunilor de inlocuire a unor conducte.

Motivul pentru care acest contract a fost acordat fara licitatie publica este acela ca “serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, conform site-ului e-licitatie.ro.

Tot in decembrie 2012, RADET tribuit firmei Eurovia International Construct SA, detinuta de Danut Cazacu, fost consilier general PD la Primaria Capitalei, un contract fara licitatie pentru refacere trotuare, in valoare de 400.000 lei, de data aceasta justificarea fiind ca “serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”.

Aceeasi regie acorda in octombrie 2012 un contract asemanator in valoare de 500.000 lei companiei Tehcon Edilitare &Infrastructura, iar motivul invocat fiind acelasi: “serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *