Romania Curată

Continuă epurările în Turcia: Mii de polițiști, militari și funcționari ai autorității pentru comunicații au fost concediați

Puterea de la Ankara continuă epurările după lovitura de stat eșuată din 15 iulie împotriva președintelui Recep Erdogan, în ciuda îngrijorării comunității internaționale. Autoritățile din Turcia au dat publicității două decrete privind starea de urgență în virtutea cărora au fost concediați peste 2000 de ofițeri de poliție și sute de reprezentanți ai armatei și ai autorității pentru tehnologia de comunicații BTK, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Cele două decrete, publicate în Monitorul Oficial turc, includ de asemenea o decizie de a închide autoritatea în domeniul telecomunicațiilor și o altă decizie în virtutea căreia președintele are o nouă prerogativă, și anume aceea de a-l numi pe șeful forțelor armate.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *