Cristian Florin Franț

Consilierul lui Sorin Frunzăverde, arestat pentru dare de mită și trimis în judecată

Horia Vădrariu, fostul consilier al preşedintelui CJ Caraş-Severin Sorin Frunzăverde, a fost arestat preventiv pentru infracţiuni de corupţie, iar procurorii l-au trimis în judecată.

Proaspăt ieşit de la puşcărie pentru infracţiuni cu credite bancare, Horia Vădrariu a ajuns iarăşi la răcoare după ce a încercat să-l mituiască pe Marian Sorca, şeful comisiei de examen de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, care organiza un concurs pentru peste 90 de posturi de asistente, infirmiere şi alt personal sanitar. Vădrariu a fost contactat de un poliţist de frontieră din Berzeasca care i-a cerut ajutorul pentru a-şi angaja soţia pe unul dintre aceste posturi scoase la concurs de către Spital.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, cu sprijinul DGA Caraş-Severin, a dispus reţinerea inculpaţilor, celor doi soţi Vijijoii Cristian şi Vijijoii Svetlana, dar şi a lui Horia Vădrariu pe o perioadă de 24 ore, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

În după amiaza zilei de 23.08.2015, Vijijoii Cristian şi Vijijoii Svetlana s-au întâlnit cu Mihai Sorca, căruia i-au oferit în mod direct suma de 2000 euro pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al comisiei de examinare la concursul de ocupare a posturilor de asistent medical, să înlesnească obţinerea unei note de promovare pentru Svetlana. În data de 24.08.2015, Horia Vădrariu l-a contactat pe Sorca Marian, oferindu-i acestuia o sumă de bani, respectiv suma de 400, fără a indica moneda (din cercetări rezultând că este vorba de euro) în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu ca preşedinte al comisiei de examinare, concurs care s-a desfăşurat în cursul aceleiaşi zile. „În cauză a existat un denunţ în data de 23.08.2015. Menţionăm ca acţiunea a beneficiat de sprijinul specializat al S.R.I.” informează procurorii.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Caraş-Severin a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi şi plasarea femeii în arest la domiciliu.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin insistă

Ca şi în anul 2012, când a fost condamnat definitiv, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Caraş-Severin insistă că Horia Vădrariu nu a fost consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ci doar a avut relaţii contractuale prin PFA cu forul judeţean. Îi contrazic, însă, declaraţiile de avere şi interese din 2012 ale lui Horia Vădrariu, dar şi mai multe relatări de presă sau alt gen în care se spune că Vădrariu se prezenta ca şi „consilier al preşedintelui CJ”.horia vardrariu consilier


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *