Romania Curată

Consilierii generali USR îi cer public Gabrielei Firea să organizeze concurs la Administrația Spitalelor după ce primarul a numit în funcție un incompatibil

După dezvăluirile Tolo.ro despre Eduard Armeanu, cel pus de Gabriela Firea director general la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) deși este declarat incompatibil de ANI, consilierii generali ai USR au adresat o scrisoare deschisă primarului Bucureștiului în care-i cer să organizeze concurs pentru postul respectiv.

Scrisoarea a fost făcută publică pe Facebook de Ana Maria Ciceală, consilier general din partea USR:

”Scrisoare deschisă și cerere oficială depusă azi la Primăria Generală de către consilierii generali ai USR

Doamna Primar General Gabriela Firea vă cerem să:

1. Comunicați public astăzi 16 decembrie 2016 cetățenilor municipiului București cine este în prezent Directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și documentul în baza căruia a fost numit.

2. Faceți ceea ce este bine, legal și corect pentru pacienții celor 19 spitale aflate în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) astfel:

3. Organizați de URGENȚĂ concurs pentru postul de director general al (ASSMB). Aveți obligația conform legii de a scoate acest post la concurs public.

4. NU îl numiți director interimar pe Eduard Armeanu la ASSMB. Eduard Armeanu are interdicție ANI de a exercita orice funcție sau demnitate publică până la 23.12.2018 și este incompatibil. Dacă l-ați numit deja, doamna Primar General Gabriela Firea, ați încălcat legea.

Dacă Eduard Armeanu a fost numit deja director, vă cerem să îl demiteți de îndată și să ocupați interimar postul cu o persoană competentă, care și-a dovedit profesionalismul în managementul de spitale și care nu este afiliată politic în niciun fel, nu este în conflict de interese sau incompatibilă. Procesul de numire trebuie făcut TRANSPARENT și trebuie să țină cont de integritatea persoanei numite.

Dacă veți refuza să faceți asta, consilierii USR vor întreprinde toate demersurile legale împotriva Primarului General Gabriela Firea, care refuză să respecte legea.

5. Să faceți public și să ne transmiteți raportul de evaluare a activității managerilor celor 19 spitale bucureștene (Malaxa, Sf. Maria, Colțea, Obregia, Filantropia, Carol Davila, Colentina, Foișor, Sf. Ștefan, Dan Teodorescu, Institutul Cantacuzino, Stoia, Gomoiu, Victor Babes, Sf. Luca, Th. Burghele, Panait Starbu, Panduri, Sf. Stelian, Gorgos ), raport produs al Dispozitiei de Primar nr 590 din 25.04.2016 formulata in baza ordinului MS nr.112/ 2007, link –http://acteinterne.pmb.ro/…/acteinter…/acte_int/afisint.php…

Acolo unde se impune în urma evaluării din raport, vă rugăm să respectați ordinul sus amintit și să încetați înainte de termen contractele de management ale respectivilor manageri

și să

6. Organizați de URGENȚĂ concurs pentru toate respectivele posturi de directori ale respectivelor spitale din subordinea ASSMB.

Concursul trebuie să fie TRANSPARENT, să conțină criterii de selecție clare de profesionalism, experiență dovedită și integritate. Comisia de concurs trebuie să aibă în componență persoane care au experiență de minim 3 ani ca manager de spital sau cadru didactic universitar în specialitatea management sau sănătate publică şi management.

7. Puneți pe ordinea de zi a următoarei ședințe de consiliu general și să susțineți public proiectul de audit la ASSMB și spitale depus la Primăria Generală de consilierii USB pe 15 noiembrie 2016, înregistrat cu numărul 5484/6/ 15.11.2016.

Acest proiect este vital spitalelor bucureștene.

Proiectul poate fi consultat aici: http://bit.ly/2gYO0gq

8. Asigurați prezența directorului ASSMB actual la ședința comisiei de sănătate din data de 19 decembrie 2016 ora 14.00, etaj 3, camera 7, adresa Splaiul Independeței nr.291-293 pentru a răspunde la întrebări legitime și pertinente privind cazurile managerilor de la Spitalul Malaxa și ASSMB.

PARTICIPARE PUBLICĂ Pentru CETĂȚENI:

Dacă susțineți cererile de mai sus:

1. Puteți să îi scrieți Primarului General Gabriela Firea direct aici:

gabriela.firea@pmb.ro

http://www.pmb.ro/contact/petitie/petitie.php?pg=mesaj

sau puteți să îl sunați la telefon 021 305 55 00 interior 1451.

2. Puteți să participați la ședința publică a Comisie de Sănătate și Protecție Socială a Consiliului General a Municipiului București din data de 19 decembrie 2016 ora 14.00, etaj 3, camera 7, adresa Splaiul Independeței nr.291-293.

Dacă intenționați să participați la ședința comisiei, puteți să anunțați participarea la adresa de email:
Mirela.Anghel@pmb.ro, cu CC la Președinta Comisiei de Sănătate Simona Popa (simona_ariana@yahoo.com) și la mine (ana.ciceala@gmail.com).

3.Puteți să participați la ședința Consiliului General din data de 21 decembrie 2016 ora 15.00, etaj 3, Sala de Consiliu, adresa: Splaiul Independeței nr.291-293, unde puteți să vă înscrieți să luați cuvântul aici: http://www.pmb.ro/contact/petitie/petitie.php?pg=cjd

La începutul ședinței de consiliu, consilierii USR vor cere înscrierea pe ordinea de zi a luărilor de cuvânt ale cetățenilor pe probleme diverse, inclusiv pentru spitalele bucureștene.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Consilierii generali USR îi cer public Gabrielei Firea să organizeze concurs la Administrația Spitalelor după ce primarul a numit în funcție un incompatibil

  1. MIB

    Se intrebau unii „si ce poate face USR, cu procentele mici, cu propaganda ostila (inclusive din partea presei „neutre” ) si fara aliati?” Nu stiu ce altceva poate sa faca, dar ceva nu trebuie sa faca: sa taca si sa se inregimenteze cu invingatorii, ca maretele partide populare de televiziune de scandal. Respect, Ana Maria Ciceala! Nu va opriti!

    Reply
  2. Stefan Bragarea

    Până și ideea că un post de asemenea importanță ar putea fi ocupat fără concurs mă îngrozește!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *