Adrian Popescu

Congresul USR: Nicuşor Dan reales preşedinte, cu aproape 70% din voturi

Nicuşor Dan a fost reconfirmat cu o puternică majoritate în funcția de președinte al Uniunii Salvaţi România în cadrul Congresului USR care a avut loc, sâmbătă, la Cluj-Napoca, cu aproape 70% din voturile exprimate de delegații prezenți. Astfel, el a obținut 173 de voturi din totalul de 251 exprimate (68,9%).

Nicușor Dan a câștigat cu o largă majoritate

Deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu s-a clasat al doilea în competiţia pentru postul de preşedinte, cu 61 de voturi. Consilierul parlamentar Şerban Marinescu a obţinut 14 voturi, iar Cornelia German, trei.

Ca vicepreşedinţi au fost aleşi preşedintele USR Cluj, Elek Levente, Vlad Alexandrescu, deputatul Ion Stelian, deputatul Dan Barna, deputatul Ionuţ Moşteanu, deputatul Cristian Seidler, iar pentru a şaptea poziţie de vicepreşedinte Cristian Ghinea şi Raluca Amariei, preşedintele USR Sibiu au obţinut acelaşi număr de voturi, 143.

În Biroul Naţional au fost aleşi Clotilde Armand (consilier sector 1), Cătălin Drulă (deputat USR Timiş), Cristian Ghica (senator USR Bucureşti), Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Năsui (deputat USR Bucureşti), Radu Mihail (senator USR Diaspora,)Florina Presadă (senator USR Bucureşti), George Ţăranu (membru USR Iaşi), Ion Voinea (membru USR Bucureşti), Arsu Alin Ionuţ (consilier local USR Bucureşti).

Ghinea a pierdut postul de vicepreședinte

Deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, a pierdut duminică dimineaţă, în urma votului de baraj, funcţia de vicepreşedinte al partidului în favoarea preşedintei USR Sibiu, Raluca Amariei.

Cristian Ghinea a obţinut duminică dimineaţa, la votul de baraj pentru funcţia de vicepreşedinte al USR, doar 55 de voturi din totalul de 192 valabil exprimate, în timp ce contracandidata sa, Raluca Amariei, a înregistrat 135 de voturi, devenind astfel cel de-al şaptelea vicepreşedinte al partidului. Deşi a pierdut funcţia de vicepreşedinte, Ghinea va rămâne membru în conducerea centrală a formaţiunii.

Un vot de baraj a fost dat şi pentru ultimul loc de membru simplu în Biroul Naţional al USR, unde contracandidaţi au fost Dan Ivan, preşedintele USR Maramureş, şi senatorul George Marussi. Ivan a reuşit să se impună, duminică dimineaţă, cu 139 de voturi în faţa lui Marussi, care nu a mai prins astfel nicio funcţie în conducerea partidului.

Votul pentru ultima funcţie de vicepreşedinte şi pentru ultima poziţie de membru în Biroul Naţional a fost reluate duminică dimineaţă, după ce sâmbătă a fost înregistrat un balotaj la respectivele funcţii. Astfel, deputatul Cristian Ghinea şi preşedintele USR Sibiu, Raluca Amariei, au obţinut acelaşi număr de voturi, 143 pentru poziţia de vicepreşedinte, iar Dan Ivan, preşedintele USR Maramureş, şi senatorul George Marussi, au obţinut, fiecare, câte 112 voturi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Congresul USR: Nicuşor Dan reales preşedinte, cu aproape 70% din voturi

  1. alzara medic Sibiu

    Este simptomatic eşecul lui Ghinea .R.Amariei ,deşi lidera organizaţiei Sibiu ,este noname în comparaţiie cu exministrul .Alegătirii USR i – au depistat caracterul . Un semn bun .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *