Adrian Popescu

Conducerea TVR, la un pas să fie demisă

Raportul de activitate al Societății Romane de Televiziune pe anul 2016 a fost respins marți de comisiile de cultura din Parlament, cu majoritate de voturi, vot care a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței, scrie  Agerpres.

Au fost 17 voturi pentru respingerea raportului, doua abțineri si un vot împotrivă. Votul a fost secret.

Consiliul de Administrație al SRTv, in frunte cu președintele-director general Irina Radu numita de PSD, ar putea sa fie demis, tot la inițiativa PSD, dacă raportul va fi respins si miercuri in plenul reunit al Parlamentului.

Irina Radu nu a reușit să-i mulțumească pe cei care au numit-o

Potrivit Agerpres, dezbaterea raportului a fost introdusa suplimentar pe ordinea de zi, la solicitarea președintelui Comisiei de cultura din Senat, Radu Preda. In semn de protest, parlamentarii PNL s-au retras de la ședință, anunțul fiind făcut de președintele Comisiei de cultura din Camera Deputaților, Gigel Stirbu.

La ședință a participat si șefa TVR, Irina Radu. Ea arătat ca anul 2016 a fost un an in care instituția a încheiat pe plus din punct de vedere financiar, si a ajuns la un echilibru din punct de vedere editorial.

„S-a pornit cu o televiziune distrusa, cu știri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apăreau ‘pentru ca’. Cred ca am reparat aceste lucruri, am ajuns la un echilibru, asta arata si sondajele de opinie si rezultatele cercetărilor noastre. In anul 2016 TVR a încheiat financiar pe plus”, a spus Irina Radu, citată de Agerpres.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Conducerea TVR, la un pas să fie demisă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *