Romania Curată

Comisia juridică a Senatului a avizat cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea UPDATE

UPDATE Senatorii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului UNPR, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, acuzat de abuz în serviciu, decizia fiind luată cu 102 voturi „pentru”, 30 voturi „împotrivă” şi un vot a fost anulat. Votul a fost secret, cu bile, potrivit regulamentului.

Ştirea iniţială

Decizia Comisiei juridice de avizare favorabilă a solicitării DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea a fost luată cu 9 voturi „pentru”, unul împotrivă şi o singură abţinere. Avizul este consultativ, urmând ca plenul Senatului să decidă asupra ridicării imunităţii parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma să fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul în acest caz.

Preşedintele Comisiei Juridice, senatorul PNL Cătălin Boboc, a declarat, marţi, că solicitarea privind începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, avizată favorabil de comisie, va fi discutată miercuri în plenul Senatului.

„Cu majoritate de voturi, Comisia Juridică a dat un aviz favorabil asupra solicitării procurorului general”, a declarat preşedintele Comisiei Juridice, afirmând că raportul comisiei va fi depus pentru a putea fi discutat, miercuri, în plenul Senatului. Avizul a fost dat cu 9 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere, votul fiind secret.

„Am ascultat poziţia domnului senator (Gabriel Oprea –n.r.). Practic, toţi membrii comisiei au studiat dosarul timp de aproape o săptămână, l-am audiat pe domnul senator Gabriel Oprea, împreună cu avocatul dumnealui şi, ulterior, comisia s-a pronunţat prin vot”, a explicat Cătălin Boboc.

Pe parcursul dezbaterii, avocata fostului ministru de Interne a cerut amânarea deciziei Comisiei Juridice, până când plângerea făcută la DNA va fi soluţionată, însă senatorii jurişti au respins solicitarea.

Gabriel Oprea a declarat, marţi, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice.

„Nu am cerut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne. (…) Sunt un om care am ajutat justiţia, am respectat legea şi înţeleg foarte bine jocul de putere”, a declarat Oprea. Acesta a mai spus că nu îi este frică de nimic şi de nimeni atât timp cât se ştie nevinovat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Comisia juridică a Senatului a avizat cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea UPDATE

 1. geo

  ,,Sunt un om care a ajutat justiția „.
  Se referă la procurorii și judecătorii cu titluri de doctor în științe ale securității sau în informații?
  La pensiile magistraților?
  Ori la sprijinirea mentinerii instanțelor și parchetelor militare contrar voinței CSM?

  Reply
 2. Paul

  La cate stele de general purta pe umar,se impunea o conduita pe masura.Onoarea militara este mai presus de orice interes personal sau politic.Lacomia, strica omenia!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *