Romania Curată

Comisar-șef și șase polițiști, ridicați de DNA pentru 115 șpăgi într-o lună

Procurorii DNA Bacău i-au reținut pe comisarul şef de poliţie Viorel Andronic şi pe alți şase agenţi de la Biroul Rutier din Poliţia Piatra Neamţ, acuzați că au luat de mită de 115 ori în mai puțin de o lună, potrivit News.ro. Alţi sapte poliţişti sunt cercetaţi sub control judiciar în acelaşi dosar. Procurorii vor cere instanței arestarea pe 30 de zile a comisarului-șef și a agenților.

Andronic este acuzat de luare de mită formă continuată (11 acte materiale), iar ceilalți polițiști sunt acuzați de luare demită și fals intelectual. Concret, procurorii spun că agenții primeau între 50 şi 400 de lei de la şoferi opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri, pentru a nu-I sancționa. Anchetatorii spun că o parte din mită ajungea la comisarul şef Viorel Andronic.

Cei șase reținuți sunt agenții Iulian Ciolpan, Marius Laurenţiu Greaca, Constantin Neamţu, Bogdan Eugen Miziligeanu, Loredan Dragomir Covasan, şi Ionuţ Alexandru Berbece, iar agenții Ioan Alexandru Găluşcă, Ioan Botcă-Inimosu, Ioan Marius Munteanu, Ionuţ Popescu, Lucian Vasile Chifu şi Ovidiu Adrian Zaharia au fost puși sub control judiciar. În această cauză mai sunt cercetate și alte personae, au mai anunțat procurorii DNA Bacău.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Comisar-șef și șase polițiști, ridicați de DNA pentru 115 șpăgi într-o lună

  1. eva

    ATATA VREME CAT POLITICIENI RECHINI, MAFIOTI , TICALOSI, ETC AU POSIBILITATEA ABUZIVA SA SE IMPLICE IN STIL BANDITESC IN NUMIREA PE FUNCTIE A POLITISTILOR, A PROCURORILOR, A JUDECATORILOR, A CELOR DIN AGENTII, OFICII (FARA OBIECT DE ACTIVITATE NECESAR), ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA SI TERITORIALA ACESTIA DREPT URMARE PRETIND SA FIE DARUITI CU PICATURI ALE SPAGII DE LA CEI MULTI CARE PANA LA EI SE FAC RAURI SAU FLUVII. ACESTA E MECANISMUL CORUPTIEI DAMBOVITENE CARE DAINUIE DE MII DE ANI. LEAC EXISTA DAR NU SE VREA A FI APLICAT.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *