Adrian Popescu

Cel mai tare comentariu despre (ne)dezbaterea Iohannis-Dăncilă – 8 propuneri pentru o eventuală confruntare

Mai acide sau mai liniștite, mai pesediste sau mai peneliste, vă mulțumim pentru sutele de comentarii și reacții pe care le-ați tastat în ultimele 24 de ore pe marginea deciziei lui Klaus Iohannis de a nu dezbate cu Viorica Dăncilă în această campanie pentru turul II al prezidențialelor.

Interesul tuturor pentru acest subiect confirmă ceea ce am afirmat ieri: că refuzul președintelui de a se purta democratic se întoarce ca un bumerang împotriva lui și o bagă în cărți pe Viorica Dăncilă, făcând treaba PSD-ului.

De departe, cel mai interesant și totodată constructiv comentariu dintre cele pe care le-am primit este cel de mai jos, lăsat de o doamnă care se intitulează Ilma.

Să zicem că Iohannis se răzgândește și acceptă dezbaterea cerută insistent de PSD.
M-ar interesa o asemenea întâlnire numai dacă:

  • 1) Iohannis s-ar prezenta cu un frumos buchet de trandafiri roșii pentru Viorica.
  • 2) Ar felicita-o pentru curaj și reziliență și pentru faptul că a fost aleasă președinte al PSD.
  • 3) I-ar cere scuze în numele tuturor celor cate au jignit-o.
  • 4) I-ar pune câteva întrebări referitoare la politica externă cu trei variante de răspuns (a, b, c)
  • 5) Dna. Dăncilă n-ar pomeni nimic despre cele 6 case, dosare penale, gamie etc.
  • 6) Aceeași doamnă ar aprecia faptul că Președintele vorbește fluent limbile engleză și germană.
  • 7) I-ar mulțumi că a eliberat-o din funcție la timp dându-i șansa să colinde țara în campania electorală liberă de orice alte obligații în afara celor de partid.
  • 8) Să-i pună și ea câteva întrebări cu răspuns multiplu dlui. Iohannis cu referire la orice domeniu i se pare mai dificil .

Și pentru ca discuția să nu devină prea plictisitoare, ar fi bine ca cei doi candidați să propună celuilalt un joc pe care să-l joace împreună (arbitrați de moderator). În final, ar fi bine să „make a photo” împreună și să-și ureze reciproc „succes”. Dacă, pe de altă parte, își vor spune unul altuia ceea ce deja și-au spus prin intermediul declarațiilor de până acum, întâlnirea devine previzibilă și neinteresantă

Nu-i așa că ar fi o gură de aer?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cel mai tare comentariu despre (ne)dezbaterea Iohannis-Dăncilă – 8 propuneri pentru o eventuală confruntare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *