Romania Curată

Simple coincidențe de familie în topul achizițiilor publice (17-21 iunie)

În fruntea topului achizițiilor publice de săptămâna trecuta se află o firmă care a mai aparut și în topul din 10-12 Mai. Sutech SRL, o firmă din domeniul energetic, a obținut un contract în valoare de 139 de milioane de lei cu Transgaz. Ce este remarcabil la această firmă este că Adriana Lascu, cumnata fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este angajată acolo. În acelasi timp, soțul acesteia și fratele fostului procuror șef al DNA, Sergiu Lascu, este unul dintre directorii Transgaz.

În top mai apare și firma Tarr Const SRL cu un contract de lucrări în valoare de 26 de milioane de lei emis de către Municipiul Carei din Satu Mare. Inițiativa pentru o Justiție Curată susține că firma Tarr Const SRL a fost implicată acum 3 ani într-un scandal de șantaj la Satu Mare în care mai erau implicați și Mircea Govor, vicepreședinte suspendat al CJ Satu Mare, cotidianul Gazeta de Nord-Vest și avocatul Dicu Levente Szolt, administrator al firmei Eunitas SRL, acesta din urma fiind șantajat de către Mircea Govor. Dicu Levente ar fi convins patronii a două firme, dintre care si Tarr Const SRL, să vireze peste 100 de mii de lei în contul firmei Media Total SRL, care edita Gazeta de Nord-Vest, sub forma unor contracte de publicitate în urma presiunilor lui Govor. Atilla Csongor Tarr, administratorul firmei Tarr Const SRL, a mai fost inculpat în diverse dosare pentru dare de mită, trafic de influență și spălare de bani. Acesta a fost, în cele din urmă, achitat pentru toate captele de acuzare.

Tancrad SRL continuă să își facă apariția și în acest top după ce a reușit să obțină un contract de lucrări rutiere în valoare de aproape 19 milioane de lei emis de către Municipiul Galați. Despre Tancrad SRL și administratorul său, Cristian Stancic, am mai scris atât în topul achizițiilor publice din 27-31 mai, cât și în cel din 19-25 martie.

Denumire contract Valoare atribuită Autoritatea contractantă Firme câştigătoare
GRUPURI DE COMPRIMARE – COMPRESOARE CENTRIFUGALE ACȚIONATE CU TURBINE PE GAZE necesare pentru execuția proiectului „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova“ 139.507.161 RON Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Medias SUTECH
Acord cadru de furnizare energie electrica 92.421.930,06 RON MINISTERUL AFACERILOR INTERNE TINMAR ENERGY S.A.
Sistem de analiză tehnică a semnalelor radar 82.521.852 RON Compania Nationala Romtehnica S.A. ROHDE&SCHWARZ GMBH&CO.KG
Contract de furnizare tramvaie noi finanţate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 4.1-Mobilitate Urbană Durabilă 66.638.800 RON MUNICIPIUL ARAD ASTRA VAGOANE CALATORI S.A.
CONTRACT DE FURNIZARE ENERGIE ELECTRICA 33.131.010,65 RON SOCIETATEA NATIONALA RADIOCOMUNICATII S.C. ENEL ENERGIE MUNTENIA S.A.
„Vesta antiglont cu placi ceramice nivel IV” şi „Cască de protecţie din Kevlar” 29.674.982,22 RON Ministerul Apararii – Unitatea Militara 02550 Bucuresti STIMPEX S.A.
SERVICII DE PROIECTARE SI EXECUTIE LUCRARI “ REDUCEREA EMISIILOR DE CARBON IN MUNICIPIUL CAREI PE BAZA MASURILOR PROPUSE IN PLANUL DE MOBILITATE URBANA 26.121.372,09 RON Municipiul Carei SC TARR CONST SRL
Reparații curente sistem rutier și refacere sistem rutier str. Brăilei – Municipiul Galați 18.849.175,90 RON Municipiul Galati TANCRAD SRL
Proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executia de lucrari pentru obiectivul de investitii: “Centrul de Screening si Diagnostic in Boli Oncologice, municipiul Iasi, judetul Iasi”. 17.342.345,02 RON COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII SA CONEST S.A.
„Reparatie planificata tip RR la locomotivele electrice de 5100 KW TSAM si alte servicii de reparatii constatate in prezenta Receptiei CFR pe fluxul de reparatie tip RR la locomotivele electrice de 5100 KW TSAM” 16.967.933,86 RON SNTFC „CFR CALATORI” S.A. RELOC

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *