Romania Curată

CNATDCU va reanaliza doctoratul șefei DNA Laura Kovesi, după contestația lui Ciuvică

O nouă comisie de specialitate a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va analiza teza de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce decizia iniţială de neplagiat a fost contestată, potrivit vicepreşedintelui CNATDCU, citat de Mediafax. Decizia vine după un verdict anterior al aceleiași instituții, al cărei Consiliu General a decis în 8 decembrie anul trecut că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea sa „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, deși există pasaje ce pot fi considerate plagiate.

„CNATDCU a dispus crearea unei noi comisii de specialitate care să reevalueze teza de doctorat a Codruţei Kovesi, asta după ce s-a depus o contestaţie la decizia iniţială de neplagiat dată de Consiliul General. Astfel, se întruneşte o nouă comisie care va fi votată de Consiliul General CNATDCU. După ce vor fi aleşi cei trei specialişti, teza acesteia va fi reevaluată, urmând ca decizia să fie votată de Consiliul General”, a declarat vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh. Contestaţia a fost depusă de Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a mai precizat acesta.

Anunțul CNATDCU vine la o zi după ce, în cea de-a opta înregistrare, fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut și căutat de poliție pentru că nu s-a prezentat la audieri în dosarele de la DNA, a vorbit din nou despre doctoratul Laurei Kovesi, susținând că i-ar fi acoperit plagiatul, alături de fostul ministru Mihnea Costoiu. Într-un interviu pentru Ziare.com, procurorul-şef DNA a calificat acuzațiile drept o manipulare. .

CNATDCU a decis, în decembrie, cu 35 de voturi pentru şi o abţinere, menţinerea titlului de doctor a procurorului şef al DNA, considerând că retragerea acestuia ar fi prea drastică în condiţiile în care pasajele ce pot fi considerate plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, adică aproape 4 % din teză, iar acestea sunt din partea de introducere a lucrării, nu din cea de creaţie ştiinţifică.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “CNATDCU va reanaliza doctoratul șefei DNA Laura Kovesi, după contestația lui Ciuvică

 1. Agafia

  Astea sunt problemele reale! Spagile, furturile si firmele capuse s-au eradicat! Eu zic ca trebuie cercetati cei care au avizat lucrarea!

  Reply
 2. AlinaP

  Si asa ne pierdem vremea, banii, cu re-evaluari si re-re-evaluari fara sfarsit. Evolutia in Romania se face cu noua generatie care strica ce a facut vechea generatie, o luam mereu de de la zero si acolo vom ramane pe vecie. N-au cei de la CNATDCU alte mii de teze de verificat pentru plagiat? S-au poticnit la o teza ascultand la un fugitiv inculpat pentr 4-5 procente suspiciune de plagiat. E de domeniul ridicolului!

  Reply
 3. Tempor

  Printre alţi vajnici „luptători” ar trebui amintit Ciutacu, din echipa lui Ghita orientată spre principii și valori comune lor.
  La început de mileniu III, epoca Nastase, acesta era cadru al APAPS-ului lui Musetescu, printre realizările mărețe numărandu-se și privatizări spectaculoase de un Euro, fiind sprijinit parteneriatul soiuzului romano-sovietic, chit că respectiva fabrică deținea în curte utilaje noi nouțe, sigilate în containere, în valoare de zeci de milioane de dolari.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *