Adrian Popescu

Clubul Expirat se închide. Patron spăşit: “Din 2003, am pus viața a mii de oameni în pericol”

Omul de afaceri Andrei Sosa anunţă că va închide Clubul Expirat din Capitală şi recunoaşte că putea oricând să provoace o tragedie precum cea de la Clubul Colectiv.

„Îmi cer scuze şi îmi asum: din 2003 am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Şi câteodată şi în timpul săptămânii”, spune Andrei Sosa, într-o postare pe Facebook. El îşi anunţă demisia şi faptul că închide clubul.

Iată textul integral de pe Facebook:

„Îmi cer scuze și îmi asum,

Din 2003, am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cateodata și în timpul săptamânii.
Poate, să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac… Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eșuat în „meseria” asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea să văd câți amperi sunt în tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule avarii electrice în aștia 14 ani. Și mult imporvizatii…

Cred că alături de Fire şi Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm în București.
Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu că o să facă mulți ani de pușcărie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine.

Chiar dacă, până la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul. În alt context, am facut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit la statul român doar în ultimii 5 ani – 2.700.000 lei.
Ce p… mea a făcut statul cu banii aștia? Banii aștia sunt banii plățiti de fiecare care a băut o bere prin Expirat…
Am funcționat pe „propria răspundere” de 14 ani…
Ne-a „tras cineva de urechi” în anii aștia?

Știu și văd că funcționarii statului stau pe salarii de 2 lei și ar trebui șă-și asume multe. Știți care e paradoxul – clădirea în care e Expiratul și Energia este construită in 1913 ca o investiție privată de un doctor – Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat mașina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină – Spitalulul Municipal. Vă dați seama „câti bani făcea” un medic acum 100 de ani?

Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsecţie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și să dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni…
Nimeni nu își asumă responsabilități.
Și mă repet și mă pun în capul listei.

Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap.

Încă nu conștientizăm conceptul de demisia de onoare.

Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem in care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a funcționat.

Eu îmi dau demisia.

Expirat-ul din București se închide.

De astazi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea.

P.S. A venit mult anunțatul control de la Ponta. 20 de uniforme de la Poliția locală. O singură domnișoară de la ISU. Luni dimineața, înainte să merg la Rugină o să trec să văd dacă am greșit în „declarația pe propria răspundere”. Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a pățit nimeni nimic grav în acești ani.
Din partea poliţiei locale, după toate actele cerute am primit amendă 1000 lei că mai aveam terasa deschisă (afară etau 8-10 grade). Principiul românesc al oricărei autorități că trebuie să dăm oricum amendă.

P.S.2 În sectorul 4 primarul zice că nu stie și nu își poate asuma nicio vină. În sectorul 5, nu mai avem primar – cred că știți…

P.S.3 Din păcate, statul este dușmanul „de clasă” al oricărui „mic/ mediu” comerciant. Ăla mare are lobby, noi suntem „mici/medii șpăgari”. Pardon!!! Bre… Ar trebui să ne fie partener… dar asta e o altă discuție

P.S. 999 Atâtea astea am vorbit atât de des cu Rugină pentru că am știut/ văzut/ criticat/ dezbătut degeaba la un șpriț…”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Clubul Expirat se închide. Patron spăşit: “Din 2003, am pus viața a mii de oameni în pericol”

 1. Mihai

  Draga Andrei,

  Am vazut postarea aceasta in cursul zilei de ieri si-am considerat-o un gest de responsabilitate venit din partea proprietarului clubului Expirat. Te rog sa verifici insa veridicitatea informatiei urmatoare, emisa de PRO TV, care cred ca schimba putin datele:

  „Primaria sectorului 5 a declarat, pentru Stirile ProTV, ca clubul „Expirat” are o datorie de 1.6 milioane de euro, in taxe pe care nu le-a platit de la infiintare si pana acum. Este vorba despre taxa pe concert, potrivit Directiei de Impozite si Taxe a sectorului 5 si se pare ca reprezentantii clubului au fost chiar luni acolo si au declarat ca vor contesta in instanta suma.”

  Textul integral e aici: http://stirileprotv.ro/stiri/incendiu-in-colectiv/clubul-expirat-se-inchide-dupa-tragedia-de-la-colectiv-marturia-patronului-am-pus-in-pericol-viata-a-mii-de-oameni.html

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *