Romania Curată

Clotilde Armand: Sunt o persoană care are competenţe de valoare pentru administraţia statului

După rezultatele foarte bune obținute la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a optat în cele din urmă pentru un post de consilier local la acest sector, deși era și pe listele pentru Consiliul General al Capitalei. Fostul candidat la primărie al USB a explicat, într-un interviu acordat site-ului cotidianul.ro, că deocamdată vrea să se concentreze pe activitatea de la sectorul 1 al Bucureștiului și nu știe dacă, la alegerile din toamnă, se va afla sau pe listele de candidați pentru Parlament ale viitoarei formațiuni Uniunea Salvați România.

”Vrem să recreăm comunitățile de cetățeni din sectorul 1”

”Sunt multe lucruri pe care vrem să le facem. Am vorbit mult despre transparenţă. Sunt banii oamenilor şi au nevoie să ştie cum sunt folosiţi, care sunt deciziile luate de Consiliu. Vrem să recreăm comunităţile de cetăţeni din sectorul 1. Românii sunt oameni care sunt foarte sociali, dar linkurile sunt puternice în familie, în grupurile de prieteni, la birou. E foarte dificil, pentru că au o istorie în spate, să creeze legături cu oameni necunoscuţi, de fapt oamenii din cartier.

Suntem încă foarte refractari la ideea de a lucra ca o comunitate. Noi vom încerca să refacem acest lucru. Avem nevoie să avem nişte organizaţii, nişte oameni care, în cartier, ştiu ceea ce se întâmplă, ne spun, şi să lucrăm împreună. (…)

Mai este ceva. Fiecare om din sector nu ştie cui trebuie să i se adreseze pentru anumite probleme. Au venit la mine să-mi spună şi am spus: eu sunt încântată, dar trebuie neapărat să ne organizăm. Trebuie fiecare să aibă încredere într-o mică structură informală, de oameni bine intenţionaţi. Trebuie noi să recăpătăm încredere în vecinii noştri, în oamenii din cartier şi, împreună, să rezolvăm. Primăria sau Consiliul Local nu este un Dumnezeu care le va rezolva aşa: va primi toate cererile şi le va rezolva. Nu funcţionează aşa. Trebuie ca fiecare comunitate să se organizeze pentru cei care au nevoie, pentru cei care au timp şi vor să fie utili. Sunt mulţi oameni care vor să fie utili şi nu au avut ocazia. Dar nici nu găsesc oamenii care, la fel ca şi ei, vor să fie utili.

Multe persoane în vârstă mi-au cerut să recreăm grupurile de pensionari. E clar că nu e nevoie neapărat de mine să creăm aceste cluburi, dar dacă noi putem să declanşăm aceste lucruri, şi să se facă aceste cluburi, ar fi o schimbare foarte pozitivă în viaţa lor. Ceea ce facem trebuie să fie pentru toţi cetăţenii sectorului, nu unii care au avantaje şi alţii care nu. Sectorul 1 este pentru noi toţi şi trebuie ca toată lumea să contribuie şi să primească ajutor, fără să fie: tu eşti cu partidul acela, tu nu”, a declarat Clotilde Armand.

”Partidul nu este la putere, partidul reprezintă niște oameni care lucrează împreună”

În ceea ce privește transformarea USB în USR, proaspătul consilier local spune că nu-și dorește să conducă viitoarea formațiunea (n.r.-au existat speculații în presă că ar putea să-i ia locul lui Nicușor Dan).

”Șef de partid este o funcţie pe care nu o pun la acelaşi nivel cu celelalte. Partidul nu este la putere, partidul reprezintă nişte oameni care lucrează împreună. Atunci, legitimitatea nu este deloc aceeaşi. În România are o conotaţie extraordinară, pentru că a fost Partidul Comunist. O funcţie executivă în stat sigur că ar fi un lucru bun pentru România. Eu sunt o persoană, şi spun asta astăzi, din ce-am văzut, care are competenţe de valoare pentru administraţia statului. Adversarii mei politici în campania aceasta nu erau la acelaşi nivel. Și atunci, din acest punct de vedere, pe partea de competenţă sunt potrivită. Dacă vin alţii şi mai competenţi ar fi extraordinar”, a mai spus Clotilde Armand.

Legat de planurile de viitor ale formațiunii conduse de Nicușor Dan, fostul candidat la primărie a explicat că extinderea la nivel național a USB nu trebuie să afecteze lupta pentru schimbarea în bine a Bucureștiului: ”Ne-am dat seama că este o cerere de a fi un partid la nivel naţional. Noi credem că este posibil. Ne vom dedica acestui obiectiv pentru România, dar să nu uităm, obiectivul nostru care a fost fundamentarea noastră este Bucureştiul. Riscul nu este în nici un caz ca partidul nostru să nu-şi îndeplinească obiectivul la nivel de Bucureşti. Riscul este, într-adevăr, să nu reuşim să fim un partid parlamentar. De acord, ne asumăm acest risc. Riscul de a nu fi partid parlamentar, ni-l asumăm. Riscul de a nu mai exista şi a renunţa la USB şi obiectivele sale, nu există”

Tot interviul poate fi citit pe cotidianul.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *