Romania Curată

Clotilde Armand îi răspunde Gabrielei Firea: Nu evenimentele culturale ”ștrangulează” traficul, ci lipsa parcărilor la intrarea în oraș

Clotilde Armand, consilier local și fostul candidat al USB la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, a reacționat pe Facebook la declarațiile Gabrielei Firea care vrea să interzică în week-end evenimentele culturale, sportive sau de divertisment, organizate în centrul Bucureștiului, pentru că acestea ar ”ștrangula” circulația mașinilor.

Clotilde Armand a scris că nu acestea reprezintă principala problemă a traficului din centrul Bucureștiului, ci ”lipsa parcărilor la intrarea în oraș, lipsa unei şosele de centură la nivel de autostradă, absenţa unui sistem funcţional de management al traficului”.

”Intenţia doamnei primar Gabriela Firea de a interzice organizarea evenimentelor culturale şi sportive care se desfăşoară pe străzile din centrul Bucureştiului se doreşte a fi o lovitură dată vieţii culturale a oraşului şi până la urmă locuitorilor capitalei.

Pentru doamna Firea nu este suficient că bucureştenii trăiesc într-una dintre cele mai poluate capitale europene, că au parte de foarte puţin spaţiu verde (de fapt din ce în ce mai puţin, ca urmare a punerii în aplicare în mod ilegal a proiectelor de betonare atât de dragi primarului PSD al sectorului 3 – Robert Negoiţă), că în Bucureşti se construieşte haotic şi se distruge sistematic patrimoniul arhitectural al oraşului, sau că sistemul centralizat de termoficare al oraşului este aproape falimentar.

Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureşteni interzicându-le accesul la evenimentele culturale şi sportive stradale care dau farmec vieţii oraşului şi sunt până la urmă un semn de normalitate.
Iar pretextul acestei interdicţii este unul rizibil. Nu astfel de evenimente „ştrangulează” (sic!) traficul în Bucureşti, aşa cum s-a exprimat doamna Firea, ci lipsa parcărilor la intrarea în oraş, lipsa unei şosele de centură la nivel de autostradă, absenţa unui sistem funcţional de management al traficului.

Fără autorizaţii eliberate de municipalitate, evenimente precum Street Delivery, Spotlight, Femei pe Mătăsari, concertele de anvergură, maratonul şi semi-maratonul de la Bucureşti, evenimente cu zeci de mii, dacă nu sute de mii de participanţi, nu s-ar mai putea organiza.

Îi recomandăm doamnei Firea ca în loc să interzică accesul bucureştenilor la cultură şi sport să demareze în sfârşit construcţia unei noi săli polivalente, sau a unei arene de tenis moderne, pentru că este inadmisibil ca o capitală de talia Bucureştiului să nu dispună încă de o astfel de construcţie modernă şi să piardă organizarea unor evenimente sportive importante, aşa cum este Openul de tenis de la Bucureşti, mutat de organizatori la Budapesta”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Gabriela Firea a declarat aseară că i-a anunțat deja pe toți directorii din primărie care dau aprobări pentru organizarea de evenimente în week-end că acest lucru nu se va mai întâmpla de acum înainte (detalii aici).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Clotilde Armand îi răspunde Gabrielei Firea: Nu evenimentele culturale ”ștrangulează” traficul, ci lipsa parcărilor la intrarea în oraș

  1. Spânu

    Imi doresc sa raman acelasi admirator al dnei Clotilde Armand si peste ani, avem atata nevoie sa putem CREDE in ceva, in cineva!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *