Romania Curată

Clotilde Armand despre cazul medicului Camelia Roiu: ”Autoritățile trebuie să arate că pot proteja persoanele curajoase care semnalează abuzuri”

”Dacă România îşi doreşte să combată corupţia din instituţiile publice, trebuie ca autorităţile să arate că pot proteja persoanele curajoase care au semnalat astfel de abuzuri, aşa cum este cazul doamnei Roiu. Îi transmit pe această cale doamnei Roiu că, dacă aceste şicane continuă, poate conta pe sprijinul nostru.”, a scris liderul USR Clotilde Armand pe contul ei de Facebook, referindu-se la situația medicului de la Spitalul de Arși care e supus unor diferite presiuni după ce a filmat și prezentat presei imagini cu viermi pe un pacient.

”Am fost întrebată ieri (marți – n. RC) în emisiunea de la B1 TV cum comentez ceea ce i se întâmplă doamnei doctor Camelia Roiu, de la Spitalul de Arşi, cea care a adus în atenţia publică cazurile intolerabile de acolo şi care a fost supusă la tot felul de şicane după declaraţiile sale publice.

Repet şi aici, în România există o lege a Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004) care le oferă protecţie celor care au sesizat încălcări ale legii în instituţiile publice. Mă aştept ca autorităţile să respecte legea şi să o protejeze pe doamna doctor Roiu.

Am speranţa că Ministerul Sănătăţii şi alte autorităţi competente vor demara o anchetă referitor la acest caz şi vor lua măsurile care se impun. Este dreptul doamnei doctor Roiu ca la acele şedinţe ale comisiilor de disciplină în care este discutat cazul domniei sale să fie invitaţi reprezentanţii presei, pentru a asigura o transparenţă acestui proces.”, a mai arătat Clotilde Armand.

***

Citește și:

Ce a pățit Camelia Roiu, medicul care a filmat viermii de la Spitalul de Arși: ”Am fost convocată în două comisii de disciplină”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *