Romania Curată

Clotilde Armand cere vot electronic și transmiterea online a ședințelor de consiliu local

Cu ocazia depunerii jurământului de învestitură de către noii membri ai CL, proaspătul consilier local la sectorul 1, Clotilde Armand, a cerut introducerea introducerea sistemului de vot electronic, dar și transmiterea online a tuturor ședințelor de consiliu, precum și a ședințelor comisiilor, scrie Agerpres.

„În spiritul transparenței administrației publice, vă solicităm să începem transparența cu activitatea Consiliului Local. În acest sens, vă solicităm implementarea cât mai grabnică a sistemului de vot electronic pentru consilieri, astfel încât cetățenii să știe cum a votat fiecare dintre consilieri”, a spus reprezentanta USB.

Ea a menționat că mai cere: permiterea accesului publicului atât la ședințele Consiliului Local, cât și la ședințele tuturor comisiilor CL, precum și implementarea cât mai grabnică a unui sistem care să permită înregistrarea și transmiterea online a acestor ședințe.

Armand a subliniat și importanța transmiterii către consilierii locali a proiectelor de hotărâre, într-un interval de timp rezonabil, înaintea ședințelor, în format electronic.

„Am venit în CL Sector 1 pentru a rezolva problemele cetățenilor din sector. Veți găsi în consilierii USB parteneri în toate proiectele benefice pentru cetățeni și — sperăm să nu fie cazul — adversari în toate proiectele nocive pentru cetățenii din sectorul 1”, a precizat ea.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Clotilde Armand cere vot electronic și transmiterea online a ședințelor de consiliu local

 1. Adrian

  (Off-topic)
  Vedem ca si guvernul da o raita prin transparenta

  http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/declasificarea-unor-informatii-clasificate-create-de-mfp-inainte-de-anul-1972

  Asta e provocarea cea mai mare pentru CA (si USR), sa arate ei mai inainte ca nu au conexiuni cu guvernul, si ce face bun guvernul e copiat dupa ei, fiindca de acum prezumtia este ca sunt politicieni si deschisi la colaborari. Pentru ca daca e sa inlocuim actualul guvern (cu anumiti membri felicitati calduros la investire de d. Tariceanu) cu altii similari, mai bine stam acasa la toamna.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *