Adrian Popescu

Claudiu Saftoiu muta pionii la televiziunea publica Purtatorul de cuvant al lui Adrian Nastase a fost numit director interimar al Stirilor TVR

Noul presedinte-director general al TVR, liberalul Claudiu Saftoiu, l-a numit joi pe jurnalistul Claudiu Lucaci in functia de director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR (DEIS), pozitie ramasa vacanta dupa plecarea Rodicai Culcer din televiziunea publica.

Claudiu Lucaci are o cariera in media “betonata” cu legaturi politice. El a fost pe rand jurnalist la TVR, preluat apoi ca purtator de cuvant al lui Adrian Nastase (2001-2003) pe cand acesta era premier, ulterior trimis consul al Romaniei la Los Angeles, dupa care revine la TVR, de unde este detasat director de comunicare la Ministerul Tineretului si Sportului, in mandatul Monicai Iacob Ridzi.

Numele lui Claudiu Lucaci se leaga si de dosarul penal 2 Mai, in care Ridzi a fost trimisa in judecata. Jurnalistul Catalin Tolontan relateaza pe blogul sau ca Lucaci a fost, ca director de comunicare al MTS, cel care a asigurat mediatizarea evenimentului de la 2 Mai, cand mai multe posturi de televiziune au vandut stiri editoriale pentru Monica Iacob Ridzi si pentru MTS. Mai bine zis, Claudiu Lucaci a vandut publicitate politica pe bani publici.

TVR omite insa in comunicatul de presa difuzat joi sa enumere stransele legaturi cu lumea politica ale lui Claudiu Lucaci, el fiind in schimb prezentat ca jurnalist cu mare experienta: „Jurnalist din 1990, Claudiu Lucaci s-a alaturat echipei stirilor TVR in 1994. Din 1998 este realizator de emisiuni la Directia Emisiuni Informative si Sport. S-a remarcat ca producator al formatului de succes Ora de stiri, de pe TVR 2, coordonator al campaniei pentru promovarea Summit-ului NATO, dar si moderator – prezentator al Telejurnalului de seara. Este doctor in sociologia comunicarii, cadru didactic asociat la SNSPA si la Universitatea Bucuresti si fost membru in Comisia de Etica si Arbitraj din TVR”.

ARC a avertizat din timp, inca din data de 14 mai, despre faptul ca umbra lui Nastase bantuie pe la TVR. Citeste detalii aici .


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Claudiu Saftoiu muta pionii la televiziunea publica Purtatorul de cuvant al lui Adrian Nastase a fost numit director interimar al Stirilor TVR

 1. Mircea Ignat

  Indiferent ce se intimpla cu avertizarile liderilor europeni ne purtam ca niste nesimtiti…facem ce stim si ce trebuie pentru tara…Un alt parvers mai bun decit Saftoiu ,la pupitrul televiziunii nici ca se poate….
  Cred ca mai cinstit ar trebui sa cerem sa iesim din Comunitatea Europeana..Incurcam atita lume cu obiceiurile noastre…Sa vedeti ce se tine de cuvint Ponta dupa ce ajunge la Bucuresti…

  Reply
 2. lesnic sorin flaviu

  Copy paste-ponta ,adormita-crin,saftoiu- SIE si lucaciu-trompeta sunt niste alegeri care onoreaza USL-ul.Ei reprezinta tot ce este mai bun in aceste partide.Viitor luminos tara draga!

  Reply
 3. Ion

  Trebuie instaurat regimul Nastase din perioada 2000-2004, numai astfel va fi indeplinit programul lui Voiculescu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *