Adrian Popescu

CJ Mures risca sa-si tina sedintele pe la instante si parchete. O treime din consilierii judeteni au probleme cu legea

In ultimii doi ani, Agentia Nationala de Integritate a descoperit ca 13 din cei 34 de consilier judeteani din Mures, printre care si un vicepresedinte, au probleme cu legea. Declaratii de avere si interese completate aiurea, contracte cu bani publici, incompatibilitati. Romaniacurata va prezinta topul ilegalitatilor la CJ Mures.

1. Iosif Balogh. Este acuzat de conflict de interese, deoarece a derulat prin firma Multi Prod Impex SRL, unde este manager general, 56 de contracte cu CJ Mures pentru refacere drumuri in valoare totala de 21.615.936 lei (5 milioane euro). Fals in declaratii-nu a trecut in declaratiile de interese un contract de concesiune pentru un teren incheiat intre Primaria Comunei Girnesti si SC Balogh Construct SRL (unde este asociat si administrator) si nu a mentionat mai multe cladiri cu o valoare impozabila de 812.528 lei.

2. Mora Akos Daniel. Incompatibilitate si fapte de coruptie. Incepand cu 2008 prin firma Moragroind SRL (director si asociat) a primit contracte de la institutii subordonate CJ Mures (doua spitale) si mai multe primarii, in valoare de 15 milioane lei. El nu s-a multumit doar sa castige acele contracte, dar a si cerut majorarea lor, prin acte aditionale.

3. Ilyes Toth Alexandru. Incompatibilitate – fiul sau detine 50% din SC Sylevy Salubriserv SRL, companie ce a primit 15 contracte de servicii de salubritate de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si cinci primarii din judet (Glodeni, Ceausu de Campie, Voivodeni, Panet, Batos).

4. Marcela Achim. Fals in declaratii – nu a trecut in declaratiile de avere mai multe venituri primite de la Camera Deputatilor (9.237 lei si 3.586 lei) si din profesii liberale (9.506 lei).

5. Szabo Arpad, vicepresedinte al CJ Mures, este acuzat de ANI de fals in declaratii si incompatibilitate. Nu a mentionat in declaratia de interese calitatea de asociat la SC Kumatraf SRL si calitatea de administrator al SC Servagromec si nici ca este comerciant persoana fizica „Szabo Arpad”, cu sediul in Miercurea Nirajului. Calitatile de administrator si comerciant persoana fizica sunt incompatibile cu cea de consilier judetean.

6. Eros Csaba. Fals in declaratii – nu a trecut in declaratiile de avere un imobil, o casa si o masina.

7. Gomos Geza Csaba. Fals in declaratii. Nu a mentionat in declaratiile de avere un teren intravilan, un apartament si o casa din Targu-Mures.

8. Szalkay Iosif Carol. Fals in declaratii. In declaratia de interese nu apare calitatea de actionar (55% din actiuni) si cea de administrator la SC Iosefin SRL.

9. Bandea Eugen. Fals in declaratii. Din declaratiile de interese lipsesc mentiuni despre calitatea de administrator si asociat la mai multe societati comerciale cu sediul in Sighisoara: SC Cambus SA (director general, administrator si asociat), SC Maridana Impex SRL (asociat unic si administrator), SC Cecotrans SRL (asociat).

10. Magyarosi Erzsbet. Fals in declaratii – Nu a mentionat in declaratia de avere venituri in cuantum de 2.000 lei, obtinute in cadrul mai multor institutii de invatamant si calitatea de reprezentanta a asociatiei familiale Magyarosi Erzsbet – A.F.

11. Benedek Imre Sandor. Fals in declaratii si incompatibilitate – nu a declarat ca detine actiuni la SC Carit San SRL si Milk Prod SRL, iar calitatea de administrator la SC Locativ SA este incompatibila cu cea de consilier judetean.

12. Moldovan Horatiu Remus. Fals in declaratii – nu a mentionat in declaratiile de avere un autoturism si o ipoteca asupra unui imobilul, precum si functia de administrator la Centrul Mediconsult SRL.

13. Orban Laszlo Levente. Fals in declaratii – a „uitat” sa treaca in declaratiile de avere salariile primite de la trei societati comerciale: Cons Oll SRL, Util Cons SRL, ACD Proiect SRL, si nici calitatea de administrator la Delicat Gastro SRL.

Citeste si despre: consiliul judetean, consilier local, Curtea de Apel, Tribunalul Mures, fals in declaratii.


Articole cu aceeasi tema:
Consilierul judetean Iosif Balogh de la CJ Mures, cercetat de ANI pentru conflict de interese si fals in declaratii
Un consilier judetean din Targu Mures a castigat pe banda rulanta contracte din bani publici. ANI cere DNA cercetarea consilierului Daniel Akos Mora pentru coruptie
Investitia in partid produce milionari


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “CJ Mures risca sa-si tina sedintele pe la instante si parchete. O treime din consilierii judeteni au probleme cu legea

 1. POLITICIENI PENALI

  Prefectii, consilieri locali, primari, deputaţi, senatori, şefi de deconcentrate, politruci, piţipoance, miniştri, cumnaţi şi veri ai băieţilor deştepţi, cu toţii alcătuiesc clasa penală a politicii româneşti. Se ascund în spatele vreunui partid şi ameninţă printre dinţi pe toţi cei care ar dori să le ia la puricat averile.
  Politicienii penali intră în politică din două motive: protejarea si promovarea propriilor afaceri. Conştienţi că pârghiile instituţionale şi economice sunt în mâna clasei politice, aceştia aleg un partid politic în speranţa că afacerile le vor fi protejate de imixtiuni nedorite din partea organelor de control împotriva atacurilor altor competitori, dar şi că vor avea, la rândul lor, posibilitatea să atace pe alţi competitori. Garda Financiară, D.N.A., corpuri de control, poliţia, toate astea sunt doar mici buzunăraşe la portofelul lor veşnic plin cu sute de mii de euro.
  Legitimaţi de vreun proces electoral obscur, uninominal sau pe listă, în care au mobilizat camioane întregi de pachete pentru magraonii de la periferie, politicienii penali se privesc, întotdeauna, pe ei înşişi, ca pe nişte lideri providenţiali. Ei sunt cei care vor veni să ne rezolve problemele, ei sunt nişte veritabili Mesia politici şi administrativi. Ei se consideră frate cu Hercule. Nişte semizei.
  Din nefericire, aceşti Hercule puşcăriabili îşi arogă însuşiri supraomeneşti. Şi, chiar dacă nu ar fi ele supraomeneşti, sunt dincolo de posibilităţile omului de rând. Dincolo de orice suspiciune sau atingere a legii. Pe ei Fiscul nu-i atinge, Poliţia se ruşinează în prezenţa lor, Justiţia e un obiect de sex televizat, iar opinia publică e doar un prilej de veşnică miştocăreală. În schimb, fără ei, primăria nu va mai funcţiona, consiliul local (sau judeţean) nu va mai avea buget, fără ei partidul va pierde alegerile. Ei sunt obiectul de adulaţie al babelor din cartier cărora le trimit lunar pachete alimentar-electorale şi al suburbiei noroioase pe care-o încântă de două ori pe an cu vreun concert de manele cu sâni dezgoliţi, bere şi mici. Din fonduri publice, evident.

  Fără scrupule
  Fără niciun scrupul în protejarea propriilor interese, politicienii penali învaţă încă de la început cum să zâmbească în timp ce se înjunghie unul pe altul într-o veselie.
  Proveniţi din mediul talciocurilor şi al bişniţarilor de blugi arăbeşti, politicienii penali ar fi rămas pe veci nişte „valutişti” de cartier sau nişte fufe uscate înainte de vreme, pe la vreun coafor de duzină, dacă n-ar fi mirosit, magistral, direcţia politicii post-decembriste.
  Spirit gregar şi, adeseori, aventurier, ei caută în mod frecvent o recunoaştere publică pe care altfel nu ar putea-o obţine. Sunt, în acelaşi timp, şi detestaţi şi simpatizaţi. Ei nu sunt oile negre ale politicii, ei sunt însăşi chintesenţa politicii dâm

  Reply
 2. victor

  Va dati seama ce ar insemna regionalizarea aia. pai cine ii mai controleaza pe baronii din viitoarele judete. vor fura ca nebunii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *