Romania Curată

Cine ucide copacii din Parcul Drumul Taberei? Protest civic al cetățenilor, sâmbătă, împotriva dezastrului ecologic din parc

Peste 100 de copaci s-au uscat în Parcul Drumul Taberei în urma lucrărilor de modernizare desfășurate în zonă. În plus, conform grupului „Salvați Parcul Drumul Taberei“, defrișările ilegale de copaci în parc continuă. Grupul civic cere Gărzii de Mediu și Primăriei Sectorului 6 să intervină pentru replantarea copacilor distruși.

Protestul cetățenilor din Sectorul 6 este programat pentru sâmbătă, între orele 11-13, la intrarea în Parcul Drumul Taberei din intersecția străzilor Brașov și Drumul Taberei.

MEC_0020

Redăm apelul Grupului Salvați Parcul Drumul Taberei postat pe Facebook:

„Grupul Salvați Parcul Drumul Taberei organizează în data de 10 octombrie 2015, între orele 11 și 13, la intrarea în Parcul Drumul Taberei din intersecția străzilor Brașov și Drumul Taberei, sector 6, o acțiune de protest pentru a atrage atenția autorităților și locuitorilor asupra dezastrului ecologic din Parcul Drumul Taberei și asupra deficiențelor așa zisei modernizări.MEC_0042

Membrii grupului au constatat încă din luna august 2015 că în parc există aproximativ 120 de arbori uscați, cel mai probabil victime ale așa zisei modernizări. Arborii uscați pot fi văzuți mai ales lângă locul de joacă dinspre Tricodava(spre gard) și lângă locul de skating, dar parcul este plin de asemenea copaci morți. De asemenea, continuă defrișările abuzive, nejustificate și lipsite de replantările necesare – ultima ilegalitate de acest gen fiind pe 28 septembrie 2015.

Cerem Gărzii de Mediu și Primăriei Sector 6 să intervină. Îi invităm la o inventariere comună a arborilor afectați iremediabil de „modernizare”, a puieților morți, împreună cu membrii grupului Salvați Parcul Drumul Taberei”. Cerem identificarea cauzei catastrofei, tragerea la răspundere a celor vinovați, replantarea pomilor uscați în proporția stabilită de lege“.

MEC_0051


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Cine ucide copacii din Parcul Drumul Taberei? Protest civic al cetățenilor, sâmbătă, împotriva dezastrului ecologic din parc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *