Adrian Popescu

Cine s-a ocupat de numararea si centralizarea electronica a voturilor Sebastian Ghita a castigat un milion de euro din alegerile locale

Pe Victor Ponta si afaceristul Sebastian Ghita, patronul postului de stiri Romania TV (cunoscut in piata si ca Ponta TV) ii leaga o prietenie trainica, pigmentata cu concedii prin Dubai si acum de contracte banoase. De altfel, RTV s-a aliniat celorlalte televiziuni importante de stiri si a favorizat USL in campania electorala, fiind amendata de CNA pe dezechilibre inregistrate in prezenta politicienilor in dezbateri electorale (72 prezente USL, 54 PDL, 9 UNPR, 3 UDMR).

Sebastian Ghita este actionarul majoritar al Grupului Asesoft, din care face parte si compania Teamnet International Ploiesti.
Cu totul intamplator, firma amintita a primit de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) un contract in valoare de 4,8 milioane lei (peste 1 milion de euro) pentru „servicii de software” care au fost utilizate la alegerile locale de duminica.

Potrivit informatiilor de pe SEAP, contractul a fost atribuit pe 24 aprilie 2012, dar nu a fost vorba de organizarea unei licitatii publice, ci negociere fara anunt de participare, motivul invocat fiind termenul extrem de scurt pana la alegeri.

Or, Guvernul a stabilit inca de pe 13 martie ca data de desfasurare a alegerilor locale este 10 iunie. Asadar, AEP a avut la dispozitie trei luni pentru a organiza o licitatie deschisa pentru toti competitorii din domeniul IT.

Potrivit portalului de licitatii publice, obiectul acestui contract a fost reprezentat de „asigurarea serviciilor de numărare si centralizare a voturilor exprimate la alegerile administratiei publice locale din anul 2012”.

Stampile de 185.000 de lei

Alegerile de duminică nu se puteau desfăsura fără stampile de vot. De acest lucru s-a ocupat Ministerul Administratiei si Internelor care a pus la bătaie 383.000 de lei fără TVA, din care s-au cheltuit efectiv 94.000 de lei fără TVA. De data asta s-a organizat licitațte, contractul fiind atribuit pe 22 mai 2012 societătii Rubin 2000. Au fost primite trei oferte, toate admisibile.

Potrivit SEAP, obiectul acestui contract a fost ”acord cadru de furnizare stampile cu mentiunea „Votat” necesare bunei desfasurari a procesului electoral pentru alegerea autoritătilor administratiei publice locale pe anul 2012”. Acest acord cadru a avut un alt contract, subsecvet, în valoare de 91.933 de lei, acordat pe 6 iunie 2012.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cine s-a ocupat de numararea si centralizarea electronica a voturilor Sebastian Ghita a castigat un milion de euro din alegerile locale

  1. PIRATU

    GHITA a crescut la Scoala lui VANTU. Ghita e inconjurat de acelasi tip de oameni pe care ii avea si VANTU, difera doar generatiile. El la randul lui va purcede(daca nu sunt) la mafiotizarea unor oameni din politica si sistemul judiciar. Trebuie imiedicat sa dezvolte un asemenea fenomen nociv societatii umane……..

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *