Adrian Popescu

Cine l-a protejat pe polițistul-pedofil? Procurorii suspectează o amplă operațiune de mușamalizare

Agentul de la Rutieră arestat pentru agresiunea sexuală comisă săptămâna trecută împotriva a doi copii ar fi fost scăpat într-unul din dosare de colegii lui poliţişti de la Secţia 18 şi de la Control Brigadă Rutieră, cei în rândul cărora suspectul și-a căpătat supranumele „Violatorul”. Acesta era șofer al unui șef din Poliția Rutieră, Rene Vornicu, dar avea și „activitate operativă”, de polițist de circulație. Situația este anchetată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, potrivit Digi 24.

Este vorba de o plângere depusă de o femeie în decembrie 2016, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în scara unui bloc de către același polițist. Colegii săi ar fi ascuns calitatea de poliţist a lui Eugen Stan, ba mai mult au propus şi clasarea cauzei într-un dosar.

Suspectul ar fi fost prins asupra faptului chiar de către soțul femeii, care a fost, de altfel, și cel care l-a predat organelor de poliție, la Secția 18 din București, acolo unde s-a și înregistrat un dosar penal in rem pentru agresiune sexuală. Polițiștii de la această secție au demarat cercetările sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Sectorului 5. Au mers să verifice dacă blocul unde a avut loc agresiunea avea camere de supraveghere, au discutat cu administratorul blocului, dar acesta le-a spus că sistemul nu este funcțional, așa că polițiștii de la această secție au făcut o propunere de clasare a cercetărilor în dosarul respectiv. Însă, în propunerea respectivă nu era menționată calitatea de polițist a celui reclamat, spun procurorii de la Parchetul Sectorului 5.

Înainte de procurorul de caz să confirme propunerea polițiștilor, la Parchet a sosit o solicitare de a da relații în legătură cu stadiul respectivei anchete, o solicitare semnată de reprezentanții Brigăzii Rutiere București, acolo unde bărbatul lucra la momentul respectiv. Abia atunci procurorii au făcut legătura și au cerut date suplimentare de la Brigada Rutieră și așa au aflat că lucrează acolo. Așa se face că dosarul a fost trimis abia în iulie 2017 la Biroul de Control Intern al Brigăzii Rutiere.

Polițistul este acum anchetat pentru încă două infracțiuni de agresiune sexuală. Unul dintre cazuri s-a întâmplat pe data de 22 octombrie 2012, tot în liftul unui imobil din Capitală, victima fiind, de asemenea, o minoră, în vârstă de 7 ani. Alt caz vizează o faptă din anul 2009, când victima a fost o fată de 14 ani.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucuresti a contrazis-o pe ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a afirmat că acest din urmă dosar ar fi prescris. Carmen Dan i-a cerut premierului Mihai Tudose demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, și de asemenea le-a cerut șefului Serviciului Omoruri, Radu Gavriș, și șefului de la Control Intern din cadrul Brigazii Rutiere „să facă un pas în spate”.

Mihai Tudose a amânat o eventuală decizie de demitere a lui Bogdan Despescu și a anunțat că i-a dat termen de o săptămână pentru a prezenta un raport. În schimb, el îi sugerează ministrului Carmen Dan să demisioneze, pentru că l-ar fi mințit. „Un ministru de Interne care își permite să mă mintă așa nu mai am ce să lucrez cu ea (…) Domnia sa şi-a exprimat luni, începând de luni că e dispusă să-şi dea demisia. (…) În momentul ăsta, eu cred că i-o accept, dacă şi-o dă. (…) Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, îşi va da demisia”, a spus Tudose la Antena 3.

Citește și Solidaritate față de polițistul cu zero cazuri cu autor necunoscut: „Decapitarea lui înseamnă decapitarea oricui își permite să iasă din rând”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Cine l-a protejat pe polițistul-pedofil? Procurorii suspectează o amplă operațiune de mușamalizare

 1. marius

  in primul rand a fost musamalizat de catre procurori in cardasie mizerabila cu structurile criminal mafiote ale militiei

  Reply
 2. R.S.

  Își va da demisia „dacă va fi lăsată”?
  Cine s-o lase? Conștiința, rana din pulpă?
  Ce-ar fi, dle Tudose, să i-o cereți dstră, ca șef al dânsei? Acum, dacă tot vă lasă (inima, bănuiesc) să-l lăsați deoparte pe cel care n-o lasă pe dna ministru Dan să demisioneze. Să-l numim Piedica, sau Maurul care și-a făcut datoria jegoasă. Întotdeauna când s-a dat ordin de democratizare de fațadă, a partidului sau a României, l-ați executat. Sunteți o trupă unită și disciplinată aflată într-un teritoriu ocupat și de jaf, pe care și noi și voi îl numim la fel dar pe care-l locuim diferit.

  Reply
 3. mihaim

  Sa intelegem ca daca Politia minte Procuratura, chiar si prin omisiune, atunci aceasta din urma nu are posibiitatea de a verifica faptele din dosar? Daca poliitistii au omis in dosar calitatea de politist a suspectului, asta inseamna ca au omis si profesia acestuia pentru ca altfel ar fi mintit in acte publice, prin urmare, banuiesc, pe cale de consecinta ca pe procurori nu i-a interesat deloc profilul socio-profesional si psihologic al acestuia. Adica procuratura nu are posibilitatea de a afla meseria cuiva care este inculpat, ori daca infractiunea a avut loc in timpul serviciului celui care nu este identificat dpdv al profesiei in dosar? Daca procurorii nu au sunt complici in musalmalizarea dosarului atunci raman macar semne de intrebare asupra profesionalismului acestora.
  Sau poate trebuie sa ii credem pe cuvant.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *