Romania Curată

Cine este noul ministru al Comunicațiilor din Guvernul Cioloș

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru numirea Deliei Popescu în funcția de ministru al Comunicațiilor, după ce acest portofoliu a fost deținut interimar de Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei premierului.

Fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, a fost schimbat la începutul lunii iulie după ce a făcut o serie de declarații nefericite despre învățământul gratuit, pe care l-a catalogat drept ”o reminiscență a comunismului”.

Delia Popescu a ocupat din 2014 până acum funcția de președinte al Agenției pentru agenda digitală a României. Potrivit Guvernului, noul ministru activează în domeniul e-guvernării din anul  2003 ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât și pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite – SNEP).

Din 2014 este Președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea Prim-Ministrului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cine este noul ministru al Comunicațiilor din Guvernul Cioloș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *