Romania Curată

Cine este noul consilier de stat pentru Relaţia cu Diaspora numit de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a numit-o în funcţia de consilier de stat la Departamentul pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor pe o colaboratoare a fostului preşedinte Emil Constatinescu. Este vorba despre Sandra Pralong, care, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, îşi va începe activitatea marţi, 1 septembrie.

Dragi prieteni, de mâine preiau noi responsabilitati în calitate de Consilier de Stat în Administraţia Prezidentială, unde mă voi ocupa de românii din afara graniţelor. Sper să ne putem implica împreună în valorizarea întregului potenţial pe care îl reprezintă românii de peste hotare pentru ţara noastră. Ca sa încep cu dreptul cum se spune, sper să comentaţi doar postările de FB şi declaraţiile făcute în calitate oficială, după preluarea funcţiei. Cele bune tuturor şi vă mulţumesc pentru sprijin„, a scris Pralong pe Facebook, la scurt timp după anunţul oficial al Administraţiei Prezidenţiale.

În perioada 1998 – 2000, ea a fost consilier personal al preşedintelui Emil Constantinescu, fiind responsabilă pentru comunicarea internaţională şi coordonarea politicilor către românii din afara ţării.

Născută la Bucureşti şi crescută în Elveţia şi în Statele Unite ale Americii, Sandra Pralong s-a întors în România 1990. Este licenţiată în Ştiinţe Politice, la Universitatea din Lausanne, Elveţia (1977-1980) şi şi-a dat doctoratul în acelaşi domeniu, în 2000-2008, la Institutul de Studii Politice din Franţa. De asemenea, are un master în filosofie şi Ştiinţe Politice la Columbia University, New York, şi un master în Drept Internaţional şi Diplomaţie la Fletcher School of Law and Diplomacy, Medford, Massachusets.

În prezent, potrivit CV-ului publicat pe site-ul personal, predă „Managementul schimbarii”, la Academia de Studii Economice, Facultatea de Administrarea Afacerilor în limbi străine, Bucureşti . Din 2014, este consultant şi public speaker la Synergy Communications.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Cine este noul consilier de stat pentru Relaţia cu Diaspora numit de preşedintele Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *