Adrian Popescu

Cine este Iulian Matache? Un apropiat al baronului Marian Oprişan, propus de PSD ministru la Transporturi

PSD a decis azi să îl propună pentru funcţia de ministru al Transporturilor pe Iulian Matache, în prezent secretar de stat la acelaşi minister. Acesta a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în 2012, fiind un apropiat al lui Marian Oprişan, baronul de Vrancea.

Iniţial, Oprişan a reuşit să îl plaseze în mai 2012 pe Iulian Matache ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, fiind apoi mutat în martie 2014 la Ministerul Transporturilor, tot ca secretar de stat.

De altfel, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, Iulian Matache i-a mulţumit public lui Oprişan, spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără susţinerea şi încrederea baronului de Vrancea.

De menţionat că soţia lui Iulian Matache este judecătoare, preşedinta Tribunalului Vrancea.

Noua propunere a PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea lui Mihai Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, invocând faptul că acesta „nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor” (Fifor este licenţiat în Filosofie, fiind doctor în antropologie socială).

Iulian Matache este de profesie inginer, absolvind în 1996 Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, din cadrul Universităţii de Construcţii Bucureşti.

După absolvire a lucrat ca inginer la Administraţia de Drumuri şi Poduri Vrancea (1996-1999), inspector de specialitate la Direcţia Tehnică din Consiliul Judeţean Vrancea (1999-2003), şef compartiment-Direcţia Relaţii Interne şi Internaţionale din CJ Vrancea (2003-2006), director executiv Direcţia Tehnică din CJ Vrancea (2006-2009), secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (ian-nov 2009), director Direcţia Tehnică din CJ Vrancea (2009-2012), secretar de stat Ministerul Dezvoltării (mai 2012-martie 2014).

În ultima declaraţie de avere depusă în martie 2015, Iulian Matache a menţionat că deţine trei terenuri, precum şi un apartament şi o casă.

În decembrie 2014, el a vândut un autoturism VW Passat pentru suma de 35.790 lei. Nu are bani în conturi, dar trebuie să returneze patru credite la bănci, care însumează 70.000 euro şi 45.000 lei.

La capitolul venituri, Iulian Matache a trecut salariile obţinute de la Ministerul Dezvoltării-11.324 lei şi Ministerul Transporturilor-45.096 lei, la care se adaugă indemnizaţia primită ca membru în CA la EON Distribuţie-36.000 lei şi Tarom-24.111 lei, în vreme ce soţia sa, Daniela Matache, a avut un salariu de 170.000 lei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Cine este Iulian Matache? Un apropiat al baronului Marian Oprişan, propus de PSD ministru la Transporturi

  1. teodor

    matache macelaru? hai sa vorbim despre fotbal, ca la transporturi se pricep toti chelnerii, frizerii si coafezele!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *