Romania Curată

Chiliman, urmărit penal într-un nou dosar

”Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul în care Andrei Chiliman şi alţi funcţionari ai Primăriei Sectorul 1 sunt învinuiţi pentru demolarea casei Academicianului Alexandru Rosetti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, în vederea începerii urmăririi penale.”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Salvați Bucureștiul.

În urma plângerii penale înainte de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Secţia penală a Judecătoriei Sector 1 a judecat dosarul 75092/299/2015 în care primarul Sectorului 1, împreună cu arhitectul-șef Vasile Meita, secretarul primariei Nicolae Grigorescu şi alţi funcţionari sunt acuzaţi că, prin încălcarea legii, au emis la data de 14 octombrie 2009, autorizaţia de demolare a casei academicianului Rosetti, situată în Str. Dionisie Lupu 56.

casa-lui-alexandru-rosettiCasa Academicianului Rosetti, fondatorul şcolii româneşti de lingvistică, alături de Iorgu Iordan, a fost demolată în luna noiembrie 2011, fapt ce a declanşat o puternică reacţie în media şi în societatea civilă.

Primăria Sector 1 care a emis autorizaţia nu avea la acea dată competenţa de a emite astfel de acte în zone protejate, aceasta revenind potrivit legii doar Primăriei Generale. De asemenea, pentru emiterea unei astfel de autorizaţii era nevoie de avize de la Ministerul Culturii si al Lucrarilor Publice.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *