Ileana Renia

Cenzură în USR: Florina Presadă anunță practici abuzive ale lui Claudiu Năsui și spune că partidul trebuie să se întoarcă la firul ierbii

Dragă Florina, bravo pentru poziția publică pentru că și noi ne regăsim în acestă postare a ta! USR pare capturat și  ținut sub cheie de un grup de băieți și fete care ar face orice pentru un nou mandat + niște mandate pentru cei mai fideli reprezentanți ai epurării drept-moderniste din partid, inițiată de echipa Ghinea, cu Dan Barna ca paratrăsnet și mascotă principală.

Aseară, Florina Presadă, senator USR, a fost blocată pe grupul filialei bucureștene pentru că li-a permis să critice moderatorii și majoritatea din biroul municipal bucureștean. Redăm și noi postarea cenzurată, considerată spam de echipa Năsui care conduce USR București și care i-a adus senatoarei un block pe grupul organizației din care face parte.

Nu credeam că am să ajung să văd în USR practici de la PSD. Inițial am vrut să vă spun că mă bucur foarte mult că în sfârșit ne reluăm activitatea în Biroul Municipal. Avem multe lucruri de discutat și de stabilit. Alegerile locale bat la ușă, chiar dacă pandemia le-a amânat puțin. Dar acum văd că doi colegi, Bogdan Stroe și Manuela Mureșan, și-au luat mute pe acest grup. Nu înțeleg de ce.

Asta mi-a amintit de ședința (informală) la care ne-a convocat Claudiu Năsui înaintea unei ședințe de BN-uri reunite, ședință în care mi-a închis microfonul pentru că îl întrebasem când, cum și ce a negociat cu Plus București.

Dar ce e mai trist e că toate astea îmi aduc aminte de alte ședințe, din Parlament, unde mi se tăia microfonul. PSD făcea asta pentru că nu le convenea când le spuneam că sunt hoți.

Eu cred în libertatea de exprimare pentru toți, nu selectiv. De-a lungul timpului, au fost permise o serie de atacuri, chiar aici, la adresa mea. Am ales să răspund și nu am cerut nimănui, niciodată, eliminarea vreunei postări.
Eu îmi doresc ca astă seară să putem lămuri multe lucruri, inclusiv deciziile de a schimba echipa de moderatori a acestui grup. Am să solicit suplimentarea ordinii de zi cu acest punct. Cenzura practicată pe acest grup este inacceptabilă.

În acest context, Florina Presadă a făcut o promisiune publică: toate deciziile luate la nivelul USR București vor fi dezbătute public: „Sunt membru în Biroul Municipal iar voi aveți dreptul să cunoașteți partidul pe care îl învestiți cu încrederea și votul vostru.”

Nu am intrat în politică pentru a fi partizană unei grupări sau alteia din partid. Am intrat în politică pentru că vreau să facem politică altfel, una ghidată de valori și principii, nu de apartenența la o gașcă. Nu de puține ori am fost în dezacord cu cei din conducerea filialei sau a USR, dar am putut să îmi susțin mereu punctul de vedere.

Astă seară nu am putut să fac asta. Sunt lucruri care trebuie să înceteze. Chiar dacă avem opinii diferite, suntem toți USR iar angajamentul nostru comun este să vă reprezentăm în spiritul democrației. Ori, acest angajament trebuie să funcționeze și în interiorul USR pentru a fi autentic.

Da, USR trebuie să se întoarcă la firul ierbii! Așa îl vedeam și noi în 2015-2016…


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *