Romania Curată

CEA MAI LUNGĂ PETIȚIE. Ministerul Mediului, asaltat cu o petiție de 15 metri, cu peste 50.000 de semnături (FOTO)

Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, nu a fost găsită la servici de către membrii comunității De-clic, care au vizitat-o miercuri, 28 septembrie, pentru a-i înmâna o petiție lungă de 15 metri, pe care au fost imprimate cele peste 50.000 de semnături adunate pentru salvarea râului Nera. ”Din păcate doamna ministru Cristiana Pașca Palmer nu a venit la minister, deși am așteptat-o peste o oră. Au așteptat cu noi și reporterii de la „România te iubesc” care au înregistrat un material pentru următoarea emisiune ce va avea ca subiect microhidrocentralele.”, se arată într-o informare transmisă de activiștii De-clic.

Petiția solicită autorităților să salveze râul Nera, din județul Caraș-Severin, amenințat de distrugere prin construcția unor micro-hidrocentrale. Petiția a fost lansată în luna februarie de către biologul Călin Dejeu prin intermediul platformei De-clic și a fost susținută și promovată de România Curată.

Motivația integrală o puteți citi aici (click)

declick-1 declick-2 declick-3 declick-4 declick-5 declick-6 declick


nera-semnaturi-2

 

Notă: Redactarea și publicarea articolului s-a realizat din Proiectul “Să facem împreună legi pentru natură!”, derulat de Federația Coaliția Natura 2000 România în parteneriat cu Societatea Academică Română și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Acest articol nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată de redacția România Curată. 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “CEA MAI LUNGĂ PETIȚIE. Ministerul Mediului, asaltat cu o petiție de 15 metri, cu peste 50.000 de semnături (FOTO)

 1. Tempor

  Ministerul Mediului este mai degrabă o instituție împotriva mediului. La cum merg treburile, cred că ar mai trebui încă 100 de instituții de mediu plătite, degeaba, din bani publici pentru ca măcar una să dea comanda HO!
  DNA este singura care mai face treabă dar, din păcate, instituția constată și condamnă numai faptele înfăptuite deja!
  ___
  Prin presă se vehiculează că ANRE dorește obligativitatea introducerii de contoare inteligente!!!
  Ce poziție are Ministerul Mediului? Știe care sunt implicațiile directe la creșterea poluării și ce tipuri de poluare sunt generate, acum când toată lumea își dă seama că este necesară diminuarea poluării?
  Ministerul Mediului a luat vreodată o poziție oficială împotriva limitării și diminuării consumului de energie electrică?
  Ministerul Mediului știe care sunt efectele poluării prin creșterea emisiilor din tot spectrul undelor electromagnetice?

  http://www.ziare.com/mediu/energie-electrica/ce-sunt-contoarele-inteligente-si-de-ce-am-putea-fi-obligati-sa-le-schimbam-pe-cele-vechi-1437402

  Reply
  • Tempor

   Lupta împotriva corupției din domeniul energiei electrice v-a fi una mocnită, căci nu-i așa! televiziunile, radioul și internetul merg pe baza de curent și unde electromagnetice?!!!

   Reply
 2. alexandru nemoianu

  Lipsa Ministrului Pasca este un scandal.Dar oricum organizatia de clic a oprit distrugerea raului Nera.

  Reply
 3. Tempor

  Râul Nera este deja afectat!!!
  Chiar într-unul din Studiile de Mediu elaborate pentru MHC de pe Nera scrie negru pe alb ca unul din aluenții Nerei este deviat către râul Bârzava. Adica un curs de apa, afluent al Nerei de pe versantul sudic al muntelui Semenic a fost captat și deviat spre versantul nordic al muntelui acolo unde se afla un alt lanț de MHC-uri aparținătoare CEZ – Craiova, care se autointitulează într-un videoclip de pe site-ul lor ca fiind „stăpânii apelor”!
  Este o istorie îndelungată, cam de prin anii 1998-2000 CSR a încercat obținerea avizului de mediu pentru acea deviere însă nu l-au obținut. Între timp, după preluarea CSR-ului de rușii de la TMK-ul din Slatina și diferite tranzacții efectuate de aceștia cu CEZ-ul, sistemul hidroenergetic al fostului CSR a intrat în posesia CEZ.
  Cum au obținut ei avizul de mediu pentru captarea unui afluent al Nerei și deversarea acestuia în râul Bârzava este interesant de știut!!!
  Un lucru este cert – debitul râului Bârzava este mărit vizibil cu ochiul liber, de cca 2 ani încoace!

  Reply
  • Tempor

   CSR – Combinatul Siderurgic Resita care numai ce achiziționase utilaje moderne noi-nouțe în valoare de peste 40 de MILIOANE de dolari dar a fost vândut rușilor în epoca Năstase cu 0 (zero) lei.

   Reply
 4. Laurentiu Gealatu

  super!
  Puteti conta pe 50000 + 1!
  Acum sa speram ca se va lua in considerare demersul.
  Altfel, tot pe ei!
  Nu trebuie a acceptam ca ROmania sa fie condusa de infractori!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *