Romania Curată

Ce vrea să facă, la Primăria Sectorului 1, franțuzoaica Clotilde Armand, care candidează din partea USB

Una dintre surprizele acestor alegeri locale, franțuzoaica Clotilde Armand, și-a anunțat astăzi candidatura la primăria sectorului 1 din partea Uniunii Salvați Bucureștiul. Ea a declarat că dorește să administreze în mod profesionist Primăria sectorului 1 şi este gata să renunţe la postul şi la salariul de manager pe care le are în prezent în cadrul unui grup de firme.

”Nu vreau să fac nimic spectaculos, nu este nevoie de nimic extraordinar, de autostrăzi urbane, de telegondole sau să mutăm sediul primăriei. Eu vreau doar să administrez sectorul 1 în mod profesionist, pentru că Bucureştiul este un oraş care cu un pic de voinţă politică poate să devină una dintre capitalele cele mai agreabile din Europa, cu o calitate a vieţii foarte bună de exemplu, mai bună chiar decât cea a Parisului”, a susţinut Clotilde Armand.

Clotilde Armand

În opinia candidatului USB, Bucureştiul, comparativ cu alte capitale europene cu peste două milioane de locuitori, are un atu foarte mare fiind ”cel mai sigur dintre oraşele din Europa”. ”Criminalitatea este redusă, iar locuitorii nu sunt violenţi. Este deja un atu foarte bun. Dar noi vrem mai mult, vrem să putem să ne plimbăm în siguranţă pe trotuar, vrem ca orice persoană în vârstă, orice copil care se duce la şcoală, orice mamă cu cărucior să poată circula pe trotuare fără să fie nevoiţi să iasă pe carosabil. Vrem piste pentru biciclişti funcţionale, vrem ca lucrările de construcţii civile sau edilitare să nu ne pună viaţa în pericol. Vrem un plan de consolidare a clădirilor cu risc seismic. Vrem să fim în siguranţă în oraşul nostru”, a afirmat ea.

Unul dintre proiectele prin care Clotilde Armand doreşte să îi convingă pe bucureşteni să-i acorde încrederea este ”Litoralul Bucureşti”. ”Acest proiect este început de primarul Dem I. Dobrescu, a fost ideea regelui Carol, a fost finalizat în anii ’60 şi a fost, din păcate, distrus de neglijenţa autorităţilor din ultimii ani. Acest proiect este perfect realizabil atâta timp cât vom reface ceea ce a fost. Vrem să recreăm acest spaţiu de promenadă, de plajă, acest spaţiu verde şi de apă care traversează oraşul de la răsărit la apus. Este o comoară neexploatată”, a declarat Clotilde Armand, care şi-a lansat candidatura la intrarea dintre Lacul Griviţa şi Lacul Băneasa.

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul şi candidat la Primăria Capitalei, a susţinut că Clotilde Armand este ”un manager profesionist”, care ştie ce înseamnă achiziţiile publice, lucrările de infrastructură şi cunoaşte foarte bine mediul de business al sectorului 1. ‘

Clotilde Armand este manager, inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology şi Ecole Centrale din Paris. S-a născut în Franţa, iar familia ei locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. A locuit 12 ani în București, fiind stabilită definitiv aici din 2013 și este căsătorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Ce vrea să facă, la Primăria Sectorului 1, franțuzoaica Clotilde Armand, care candidează din partea USB

  1. adevar si etica

    Care este punctul de vedere al doamnei Clotilde Armand si al lui Nicusor Dan vizavi de actele de coruptie ale corporatiei Veolia-ApaNova comise impreuna cu primaria municipiului Bucuresti pentru cresterea artificiala a pretului la apa (furt direct din buzunarul bucurestenilor) si cum anume poate fi stopat acest furt?!
    p.s. acte penale de coruptie si furt aflate in dosarele penale pe rol la DNA

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *