Romania Curată

Ce s-a schimbat concret la Direcția de Permise și Înmatriculări și cum funcționează noile măsuri implementate

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, anunța că va rezolva problema cozii de la Direcția de permise și înmatriculări auto din Pipera, introducând posibilitatea înscrierii online și prelungirea programului de lucru între orele 7 și 21.

Teoretic, începând de astăzi, 28 noiembrie, oamenii vor putea să-şi aleagă ziua şi ora la care să depună documentele pentru înmatricularea/transcrierea vehiculelor şi preschimbarea permiselor de conducere, prin rezervare on-line, a anunţat Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Astfel, pentru municipiul Bucureşti, rezervarea se poate face pe site-ul public al Instituţiei Prefectului, www.prefecturabucureşti.ro, submeniul dedicat Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, iar pentru judeţul Ilfov, rezervarea se poate face pe site-ul public al Instituţiei Prefectului, www.prefecturailfov.ro, submeniul dedicat Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.

Oamenii care deţin o astfel de rezervare se pot prezenta doar la ghişeele dedicate în acest sens şi marcate corespunzător, iar cei care nu aleg această metodă pot depune documentele la celelalte ghişee doar în baza bonurilor de ordine.

Totuși lucrurile nu sunt încă puse la punct pe deplin, după cum a constatat și ministrul de Interne în vizita făcută la Direcția de permise.

”Am văzut că sunt momente când programarea online nu funcţionează, am încercat şi eu aseară să văd dacă pot să mă programez. Încă mai sunt poate ceva probleme, dar înţeleg că s-au făcut şi programări online. E posibil ca foarte mulţi să le fi făcut de dragul de a vedea daca se poate sau nu”, a declarat ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, potrivit Mediafax.

O altă problemă care trebuie rezolvată este aceea a armonizării programului de la Finanțe cu cel al Direcției de Permise. Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache,  a declarat, întrebat de programul angajaţilor de la Finanţe care începe la 8, că va exista o discuţie cu aceştia pentru a avea acelaşi program de lucru.

Pe termen lung vor trebui însă adoptate și alte măsuri cum ar fi aceea prin care candidaţii pentru obţinerea permiselor de conducerea se vor putea programa la proba practică de pe calculatoarelor unde susţin proba teoretică, iar Direcţia de Paşapoarte va fi mutată într-un mall din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

„Începând din martie 2017 va fi posibil să se programeze automat, online, de pe calculatorul pe care dau proba teoretică. Aplicaţia de pe calculator va avea un calendar, în momentul în care sunt admişi la proba teoretică, să se poată programa automat pentru proba practică şi pentru eliberarea permisului.(…) Până la 30 ianuarie, am discutat cu conducerea Direcţiei Paşapoarte, cu cei doi prefecţi, va fi mutat Serviciul Paşapoarte în unul dintre mall-urile mari din Bucureşti, într-un spaţiu amenajat după modelul din Cluj şi din Timişoara, care s-a dovedit să funcţioneze foarte bine. Asta va permite degajarea în centrul Pipera a cel puţin 12 ghişee suplimentare pentru Permise şi Înmatriculări Auto. (…) Pentru Serviciul Paşapoarte vom avea un spaţiu dedicat, unde să se poată interacţiona aşa cum ne dorim”, a mai spus  Dragoş Tudorache, potrivit Mediafax.

De asemenea, a fost modificat un Ordin de ministru mai vechi astfel încât să poată fi suplimentat, cu poliţişti de la Brigada Rutieră, numărul examinatorilor pentru concursurile de permise auto.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *