Romania Curată

Ce pățește tânărul care a denunțat-o pe Olguța Vasilescu la DNA: ”Sunt jignit, amenințat, mi-e frică să mai ies pe stradă!”

Petre Becheru, tânărul din Craiova care a denunțat-o pe Olguța Vasilescu la DNA în legătură cu ilegalități comise la reabilitarea fațadelor unor blocuri din centrul istoric al orașului, este de câteva zile ținta unor atacuri de cea mai joasă speță din partea susținătorilor primăriței. Culmea este că totul se întâmplă pe pagina de Facebook a Olguței Vasilescu

Petre Becheru este președintele Asociației de Proprietari Romarta din Craiova din care fac parte blocurile reabilitate de firmele care, potrivit DNA, ar fi fost obligate de primăriță să sponsorizeze o asociație non-profit.

De altfel, DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să verifice dacă ceea ce a făcut primărița din Craiova, care a postat pe contul său de Facebook mesaje care sugerează că Petre Becheru ar avea probleme psihice, precum și documente din dosarul penal, nu afectează independența sistemului judiciar.

„Pe adresa preşedintelui CSM a venit ieri (luni, n.r) o sesizare din partea DNA privind postarea mai multor documente din cadrul dosarului Olguţei Vasilescu pe pagina personală de Facebook. Sesizarea este în lucru, urmând ca în cel mai scurt timp să se ia măsurile legale”, a declarat, pentru News.ro, Cristina Liţă, purtător de cuvânt al CSM.

Potrivit unor surse judiciare, DNA a făcut o sesizare şi în 25 iulie, ca urmare a declaraţiilor Olguţei Vasilescu după trimiterea sa în judecată, respectiv că procurorii ar fi avut o conduită neadecvată şi nelegală.

La sesizarea iniţială, din 25 iulie, DNA a adăugat luni şi materialele publicate de primarul Craiovei pe pagina personală de Facebook, care ar putea reprezenta presiuni la adresa martorului denunţător.

Iată, spre exemplu, ce mesaj posta pe Facebook, pe data de 29 iulie, Lia Olguța Vasilescu:

”În imaginea de mai jos îl aveți pe principalul denunțător din dosarul „Fatada”, Petru Ioan Becheru, și unul dintre denunturile sale. Toate sunt formulate în aceeași „logica”. Ieri v-am prezentat adoptarea unei hotărâri ilegale de constituire ca parte civila impotriva mea a Asociației de Proprietari al cărui președinte este, cu 8 locatari prezenți din 100. Ca sa înțelegeți de ce intra primarii incomozi la închisoare, în baza a ce tip de denunturi și cu ce probe. Asa cum am promis, voi face public dosarul meu. Eu nu comentez acest denunt. Va las pe voi sa o faceți… P.S. Va rog sa fiți decenți în comentarii. Omul, oricum, se simte terorizat de faptul ca un cablu de electricitate ii trece pe deasupra blocului și ca îl vizitează echipele RDS acasă… Citiți cu atenție textul denuntului, va rog!”

Atacurile primăriței la adresa lui Becheru au continuat și zilele următoare, în timp ce susținătorii acesteia l-au făcut pe denunțător ”bun de dus la Bălăceanca”, ”nu e în toate mințile”, ”idiot”, fără ca Olguța Vasilescu să cenzureze comentariile.

Într-un interviu acordat ieri Gazetei de Sud, Petre Becheru susține că se simte jignit de aceste atacuri și îi este frică să mai iasă pe stradă.

”Am intrat și eu pe pagina doamnei primar, am citit toate comentariile. Nu îmi vine să cred ce scrie acolo, cum sunt jignit, cum se vorbește despre mine, despre locatarii din blocul meu, aluziile care se fac, acuzațiile care mi se aduc. Toate acestea mă fac să-mi fie frică să ies pe stradă, să mă plimb prin bloc, să mă duc la magazin, deoarece am fost amenințat cu agresiune fizică, cu faptul că trebuie să mi se facă expertize psihiatrice, cu faptul că am făcut adunări ilegale la asociație. Eu, într-adevăr, am un handicap, nu m-am născut fără un ochi, dar, în urma unei agresiuni, mi-am pierdut ochiul stâng. Cred că acest lucru nu ar trebui să aibă nici o legătură cu dosarul penal și cu plângerea penală. Plângerea pe care asociația a formulat-o a fost făcută ca urmare a unei hotărâri legale a proprietarilor din acest bloc, iar eu îi reprezint pe ei. Indiferent care este opinia mea, eu trebuie să mă supun hotărârii adunării generale. Nu pot să nu fac plângere atâta timp cât locatarii consideră că blocul a fost afectat.”

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie pentru patru infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de folosire a autorității sau influenței în scopul obținerii de bani sau alte foloase și două infracțiuni de spălare de bani.

Citiți aici interviul integral.

Sursa foto: Gazeta de Sud

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Ce pățește tânărul care a denunțat-o pe Olguța Vasilescu la DNA: ”Sunt jignit, amenințat, mi-e frică să mai ies pe stradă!”

 1. AlinaP

  Domnule Becheru, va felicit si va suport in atitudinea dumneavostra de a dezvalui public coruptia din jurul dumneavoastra. Stiu din propria mea experienta cat curaj e necesar sa iei o astfel de pozitie, stiu cat de rari sunt oameni ca dumneavoastra si ce multi lasi ne inconjoara. Discreditarea persoanei capabile de astfel de actuni este practica universala, tot felul de minciuni vor fi nascocite de „ei” in scopul de a va distruge. Nu luati aminte la creatiile lor diabolice, de altceva nu sunt capabili. Suntem multi in spate care va sprijinim, va admiram pentru curaj.

  Reply
 2. ??????

  Observati ca sunt si cazuri in care cei care s-au ocupat cu asemenea practici ar fi fost ulterior promovati in multe consilii de administratie ale companiilor de stat ?
  Cun comentati „imparteala” „interselor publice” intre denuntati si denuntatori ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *