Adrian Popescu

CC al CSA amendat de ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) le va aplica celor sapte membri din Consiliul de conducere al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) amenda maxima prevazuta de lege de 2.000 de lei, pentru completarea inexacta a declaratiilor de avere.

Presedintele CSA, Angela Toncescu, are un salariu anual de aproape 350.000 euro, insa a trecut in declaratia de avere, la capitolul „Venituri” mentiunea „conform fisei fiscale”.

Acelasi lucru l-au facut si ceilalti membri din conducerea CSA: Daniela Popa (fost presedinte al Partidului Conservator), Tudor Balta, Constantin Buzoianu, Albin Biro, Dan Constantinescu si Corneliu Silviu Moldoveanu.

Pe langa salariile exorbinante pe care le tin la secret, membrii CSA au averi impresionante.

Astfel, presedintele institutiei, Angela Toncescu, detine patru terenuri, un apartament si o casa de vacanta, bijuterii de 25.000 euro, plus o colectie de tablouri si icoane evaluata la 40.000 euro. In declaratia de avare, ea a mai trecut o mostenire de 350.000 euro.

Fostul presedinte al Partidului Conservator, Daniela Popa, are in proprietate trei apartamente in Bucuresti si Targoviste, bijuterii de 15.000 euro si icoane de 10.000 euro. In 2010, ea a beneficiat de o bursa de la Comisia Europeana, trecand in declaratia de avere suma de 60.000. Daniela Popa a declarat ca veniturile pe anul 2010 de la CSA, Camera Deputatilor si Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” sunt „conform fisei fiscale”.

Albin Biro detine cinci terenuri, un apartament, doua case si un spatiu comercial, toate in orasul Miercurea Ciuc. Are in conturi peste un milion de lei si aproape 80.000 euro.

El detine actiuni la cinci societati comerciale: Herba Millefolium SRL, Drosera SRL, West Con Consulting SRL, Comcereal SA si Zenit SA.

Albin Biro a obtinut venituri si de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazi, insa suma este tinuta la secret.

Vicepresedintele CSA, Constantin Buzoianu, are trei terenuri si trei case, 500.000 lei si 70.000 euro in conturi bancare. Pe langa veniturile de la CSA, el primeste si o pensie de 39.000 lei pe an de la Ministerul de Interne.

Un alt vicepresedinte al CSA, Tudor Balta, are in proprietate doua terenuri, doua apartamente si o casa de vacanta, un Audi A4, 1,7 milioane lei si 145.000 euro in conturi bancare, plus actiuni la SC Care SA, in valoare de 300.000 lei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “CC al CSA amendat de ANI

 1. geo

  Nu cred ca isi vor publica veniturile. ce inseamna pentru ei o amenda de 5.000 lei, pai cam cat castiga intr-o saptamana. Daniela Popa a stiut unde se duce. La CSA sunt interese enorme. Ganditi-va ca aceasta institutie gestioneaza piata asigurarilor, evaluata la miliarde de euro.

  Reply
 2. MILITIAN REZERVIST

  Constantin Buzoianu a lucrat vreo 20 de ani in Miliţia Română, devenită Poliţie după 89. Începînd din 1976, acesta a fost ofiţer la Miliţia Constanţa, iar după 4 ani a fost promovat şef-birou. Trece în 1987 la Regionala C.F.R. Constanţa, ca şef-serviciu la Miliţia Transporturi. În 1992 îl găsim la I.P.J. Constanţa, ca inspector-şef, salvat, odată cu schimbarea regimului, de eticheta de miliţian. În 1994 este numit şef la Direcţia Generală Paşapoarte, Poliţia de Frontieră şi Străini, unde activează pînă în 1997, cînd se pensionează şi e trecut în rezervă.
  Declaraţia de avere a lui Constantin Buzoianu dovedeşte că omul n-a stat degeaba toată viaţa. Are 4 ha teren la Negru Vodă (moştenire), 2500mp teren intravilan la Breaza, 240mp în Sectorul 2 al Capitalei, terenuri cumpărate în 1996 şi respectiv în 2006. Are, de-asemenea, un apartament şi o casă în Bucureşti, dar şi o casă de vacanţă la Breaza, construcţie proprie. În bănci, Constantin Buzoianu are doar 14.000 U.S.D., semn că omul ştie unde, cînd şi cum să investească.

  Reply
 3. Seful de POST

  DE CE ARE Constantin Buzoianu fostul militian si 3.900 roni pensie de militian si primeste si salariu de la stat? Cine i-a permis incalcarea legii?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *