Romania Curată

Cazanciuc, transferat cu tot cu Ministerul Justiției la UNPR!? Statul de drept, la mâna lui Gabriel Oprea!

Conform Realitatea.net, Robert Cazanciuc va rămâne ministrul Justiției, dar va trece de la PSD la formațiunea condusă de Gabriel Oprea, UNPR. Ponta și Oprea și-ar fi dat acordul pentru acest transfer. Astfel, se ajunge în situația în care partidul de buzunar UNPR să controleze cele mai importante ministere pentru statul de drept: cel al Afacerilor Interne, respectiv al Justiției, la care se adaugă funcția de vicepremier al lui Gabriel Oprea.

Potrivit Agerpres, citată de Realitatea.net, vicepremierul Gabriel Oprea, președintele UNPR, are încredere în Robert Cazanciuc, îl cunoaște, îl consideră competent și profesionist. Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că nu a avut o discuție oficială cu premierul Victor Ponta în ceea ce privește demisia sa de la conducerea Ministerului Justiției, susținând că o evaluare a activității sale ar putea avea loc în cursul zilei de miercuri sau joi.

”Oficial nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. Dacă mandatul meu ca ministru al Justiției a corespuns mandatului inițial preluat acum 2 ani — de a avea un raport de țară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creșterea încrederii în actul de justiție, dacă ministrul Cazanciuc a facut ceea ce legea îi permite sa facă, (…), această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de Guvern și, dacă ea nu corespunde mandatului inițial, evident că sunt gata să plec, nimeni nu este de neînlocuit. Nu am avut o discuție cu premierul pe această temă până în momentul de față cel puțin. (…) O să am această discuție probabil astăzi sau mâine. Nu am avut discuții pe chestiuni concrete cu premierul, am avut discuții de principiu, care evident rămân între premier și ministrul Justiției”, a precizat Cazanciuc, la CSM.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cazanciuc, transferat cu tot cu Ministerul Justiției la UNPR!? Statul de drept, la mâna lui Gabriel Oprea!

  1. George

    UNPR = PSD II DECI ARIEGARDA CÎND SE VOTEAZĂ CU BILE ŞI CÎND TĂTUCII BOLŞEVICI DAU DE GREU. CU NERECUNOSCUŢII UDM-rişti e la fel.Îşi fac jocurile dincolo de ochiul jurnaliştilor.Cînd se văd şi rezultatele e deja prea tîrziu.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *